מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםללחץ דם יש מרכיבים נפשיים ברורים. מחקרים מראים זאת.

ללחץ דם יש מרכיבים נפשיים ברורים. מחקרים מראים זאת.

25/12/13 9:11
6 תגובות

ואני רוצה להפנות אותכם כאן לפוסט שכתבתי על טיפול פסיכולוגי במחלות כרוניות, לדעתי זה ממש חיוני בלחץ דם גבוה. חבל שאנשים לא יודעים על כך יותר:

http://www.hargasha-tova.com/archives/category/מחלות-גופניות


תגובות

שלום לך,

 

במחלות רבות, כולל ביתר לחץ דם, בהחלט קיימים מרכיבים נפשיים, בעיקר של לחץ וחרדה שיכולים להחמיר ולהקשות על הטיפול. אצל אנשים מסויימים, יש בהחלט מקום לטיפול במרכיב הנפשי/חרדתי, או בטיפול פסיכולוגי/הרפייה וכדומה, או לעיתים גם ע"י תרופות.

rachelbada
25/12/13 11:41

תודה, נעמי, שאת מחזקת את דברי. למרבה הצער הרבה אנשים אינם מודעים למרכיב הנפשי בבעיה של לחץ דם, ואינם משתמשים בכלים הפסיכולוגיים, שיכולים לעזור להם.

רחל

אני15
29/12/13 13:19

בנוסף לטיפול פסיכולוגי ולכדורים, פעילות גופנית עוזרת מאוד בהפחתת מתחים נפשיים. אני הפסקתי את הכדורים בזכות תכנית מסודרת מאוד שבניתי עם מדריך מקצועי בספורטן. המקום מאפשר מגוון של פעילויות, וכך הגוף עובד נכון והמגוון עוזר בעניין ובהתמדה.

rachelbada
29/12/13 16:02

אני15,

זה מעניין שאת כותבת זאת. לא שמעתי על פעילות גופנית כמרפא ללחץ דם גבוה, אבל אשמח להמליץ לפציינטים שמתייעצים.

רחל

פעילות גופנית סדירה 4-5 פעמים בשבוע, יכולה להפחית את לחץ הדם ולעיתים אפילו לאפשר להוריד תרופה אחת או להפחית מינון. זה מעבר לשאר היתרונות הרפואיים והנפשיים של פעילות זו.

rachelbada
29/12/13 16:21

חשוב לדעת. אני ידעתי רק על היפנוזה, מדיטציה ותרגילי הרפיה כשמשפיעים באופן משמעותי על שני שליש מהסובלים מלחץ דם גבוה.

רחל