מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצה דייטים וטרשת נפוצה - מתי "נכון" לספר? ואיך?

דייטים וטרשת נפוצה - מתי "נכון" לספר? ואיך?

13/02/13 3:14
3 תגובות


 



כל נושא הטרשת הוא די חדש עבורי, אובחנתי לאחרונה, ואני לא בטוחה עדיין שאני עצמי השלמתי עם הנסיבות..



כל נושא המחלה הוא סוד גדול.. לא סיפרתי על כך להרבה אנשים, ולצערי המעטים שכן סיפרתי להם - לא התמודדו עם זה כל כך טוב (התרחקו / התנכרו / בוחרים להתעלם מהנושא). אולי גם בגלל שאני מאוד רגישה לנושא ועדיין לא יודעת איך להציג את זה / להתמודד עם זה..



בתור רווקה מדייטת אני נתקלת בקושי רב לספר לבחורים שאני יוצאת איתם על דבר מחלתי.



רציתי להתייעץ, באיזה שלב של  היחסים (הזוגיים) "נכון" לספר על המחלה? ובאיזה אופן?



אני חוששת לספר בשלב מוקדם מידיי ואז לחוות את העלבון שבדחייה ועוד להסתכן בכך שידברו על כך שאני חולה מאחורי הגב שלי... בעצם לאבד שליטה על הסוד.



ובשלב מאוחר מידיי, זה גם נראה לי לא הוגן כלפי הבחור שאני יוצאת איתו..



כמו כן, היות ואני מאוד מלנכולית בהקשר הזה... אני חוששת שזה ישמע יותר טראומתי ממה שזה באמת



אני לא רוצה להפוך את הגילוי לסאגה סוחטת דמעות



ומצד שני, גישה עניינית וקורקטית נשמעת לי כמו זיוף אחד גדול.... 



אני יודעת שזה צריך להיות איפשהו באמצע.... אבל איך מספרים בלי להבריח אף אחד ?



אשמח לקבל ייעוץ בנושא



 



תגובות

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
13/02/13 8:31

 

שלום מיכל

 

נושא הזוגיות לצד המחלה עולה פעמים רבות בהקשר למחלת הטרשת הנפוצה, בעיקר מכיוון שגילאי האבחנה נעים בין 20-40, הגילאים בהם נושא זה הוא מאוד דומיננטי.

 

עוד לפני הזוגיות, אני חושב שציינת נושא חשוב מאוד, והוא התמודדות וקבלת המחלה. מחלת הטרשת הנפוצה, היא מחלה נדירה (יחסית) ולא מוכרת, הסיבות להתפרצותה אינן ידועות במלואן וכך גם הפרוגנזה (ההשלכות העתידיות). היא מחלה כרונית ואוטואימיונית. כל אלו גורמים, אשר להם השפעה פסיכולוגית המעכבת ומקשה על קבלת המחלה.

 

תהליך ההתמודדות והקבלה הוא ממושך יותר כאשר כל הגורמים הללו נמצאים ולכן טבעי שנושא זה גורם לך להיות מלנכולית בהקשר זה וקיימת תחושה שעדיין לא השלמת עם כל הנסיבות.

 

נושא זה חשוב מכיוון, שאנשים להם תספרי כי יש לך טרשת נפוצה, סביר מאוד שלא יידעו במה מדובר. מי שתספרי לו יושפע בעיקר מהמסרים הלא-מילוליים מדברייך מאשר התוכן עצמו (גם אם ההסבר הוא מאוד קונקרטי). המסרים הלא-מילוליים (שפת הגוף, הבעות הפנים, השימוש בקול, קשר עין, הבעת הרגשות תוך כדי, ההדגשות בטקסט) מושפעים מהדרך בה את חשה סביב המחלה. אם אתרגם זאת להמשגה קונקרטית יותר: אם את חושבת כי הטרשת הנפוצה היא מחלה נוראית שאסור שאף אחד יידע עליה, זה המסר שיעבור, גם אם הטקסט שיוצא מפיך טוען אחרת.

 

חשוב לי לציין, שישנם רווקים ורווקות רבים עם טרשת נפוצה, שמוצאים זוגיות, מתחתנים, מבלים ומקימים משפחה. את חלקם אני גם פוגש מידי שבוע. וניתן למצוא דוגמאות וללמוד מניסיונם של אחרים גם כאן באתר.

 

באשר לזוגיות. אכן לא נכון להפוך את השיחה על המחלה ל"סאגה סוחטת דמעות", מן הסיבה הפשוטה שאין הדבר כך. בזוגיות אנו מקבלים את השני עם המעלות והמגרעות שקיימות אצל כל אחד. כמו בכל מפגש, חשוב הרושם הראשוני ולכן אנו מדגישים בעיקר את המעלות. ככל שמתקדם הקשר ואנו רואים שניתן לסמוך על בן/בת הזוג נחשוף עוד ועוד צדדים, שבמידה זו או אחרת קיימים אצל כל אחד. בכדי לקרוא עוד על טרשת נפוצה, זוגיות, מתי ואיך כדאי לספר את מוזמנת לקרוא את העצות שלנו: אהבה בצל המחלה ו- אוהבים גם עם מחלות כרוניות.

 

תרגישי טוב, נשמח להמשיך ולהתעדכן...

שחרית
13/02/13 15:30

היי מיכלי,

אני יכולה להבין את הרגשתך מפני שקרה גם לי שחברים,אפילו קרובים,התרחקו עם גילוי דבר מחלתי.למה זה קרה?התשובה לכך לא ברורה כמובן ואחרי זמן רב,בדיעבד יותר מדי זמן שבו ניסיתי אני להבין מדוע הם נהגו כך הגעתי למסקנה שהבעיה היא אצלם ועם ״חברים״ כאלה טוב שזה קרה כי זה רק הוכיח מיהם בזמן שחבר אמיתי לא נוהג כך.

דבר נוסף שלמדתי הוא שכדאי ומומלץ לסנן ״רעשי רקע״.בהתחלה הכל ממילא מבולגן ומבלבל ואנחנו עוד  חושבות למי לספר ולמי לא,מרגישות לא נעים כאילו שעשינו  משהו רע חלילה,בעוד שאנו נדרשות להתמודד עם שינויים בחיים שלא ביקשנו ועם דברים חדשים שלא חשבנו שנידרש להתמודד איתם.

בנוגע לזוגיות,הייתי נותנת זמן לבנאדם לראות אם הוא מתאים לי בלי קשר למחלה ובטח בלי להרגיש שאני מסתירה ממנו משהו,אבל,קודם כל נותנת זמן לעצמי להכיר את בת הזוג החדשה שקיבלתי,מסדרת את עצמי במקום מחדש ואז מתפנה בכיף לעניין הזוגיות.

בהצלחה וכל טוב , שחרית

עינת-מילר
מוביל קהילה
13/02/13 16:05

 מיכל שלום

קודמי כתבו המלצות נהדרות ולכן רק אוסיף קצת

מנסיון של 18 שנה עם המחלה ובראשונות בהם בהסתרה די גדולה, היום אני מציגה הכל על השולחן, כמובן בהתאם לגיל השומעים, ולרוב אני לא ממש מקבלת תגובות "מתרגשות" פו ושם יש שאלות לגבי המשמעויות ואני מנסה לענות בקלילות ככל שאני יודעת.

לגבי בני זוג, נגיד לשם הדוגמה שיש בחורה שאימא שלה ממש נכנסת לחייה ולחיי בן הזוג שלה, הבחורה כבר יודעת שאימא כזו מדייטים שהיו בעבר ולכן מה הנכון לה לעשות?

היא תקיר את הדייט במשך תקופה, תבחן את מידת הרצון שלה ושלו להמשיך לכיוון רציני ואז תזהיר מפני האם.

לשמחתי אין לי אימא שכזו אז אני למעשה מדמיינת כזו מתוך סרטים / סדרות ולטעמי אימא כזו גרועה יותר מטרשת. גם ממנה לא ניתן להיפטר, היא לא צפויה, העתיד איתה לא ברור ובנוסף לכל היא גם נדברת ונעלבת שאת זה הטרשת לפחות לא עושה.

הומות והסתכלות חיובית למיד עוזרים, אף אחד לא יודע איך מצבו הבריאותי יהיה בהמשך חייב וגם בן זוג פוטנצייאלי לא יכול להתחייב שישאר בריא אז אצלך לפחות ידוע מה שיש ומידע, לאנשים מסויימים , הוא יותר מרגיע מחוסר מידע.

בעלי, שנשאר ונישא לי לאחר גילוי הטרשת, אמר אז "אצלך אני יודע מה יש אצל אחרת אני לא יודע כלום"

בהצלחה ואנחנו כאן לשאלות ותמיכה ככל שנוכל

עינת