מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהיום המודעות לטרשת נפוצה 29/05/2013

יום המודעות לטרשת נפוצה 29/05/2013

ערן ברקוביץ

ערן ברקוביץ

מומחה כמוני
03/04/13 20:27
11 תגובות


יום המודעות קרב ובא ולכבודו רציתי להכין כתבה להגברת המודעות בקרב אנשים ללא טרשת נפוצה.



 



באתר אנו מעדכנים לגבי כל מה שחדש ומעניין, המאמרים, המדריכים והחדשות. אך לטובת יום המודעות צריך להצטמצם ולהתמקד בנושאים העיקריים.



 



לשם כך אני מבקש את עזרתכם, מה הייתם רוצים שאנשים ללא טרשת נפוצה יקראו על המחלה? אולי להזהיר מפני מחלה שקשה לאבחן אותה ושיידעו לפנות בזמן לנוירולוג מומחה? לפזר טעויות לגבי המחלה כמו שגורמת למוות או לנכות בגיל צעיר. שאחרים יידעו כמה כוחות צריך בכדי להתמודד איתה, עם הזריקות, חוסר הוודאות והסימפטומים. אולי להסביר כיצד להתייחס לאדם עם טרשת נפוצה שהוא מספר לכם על המחלה. ובכלל, האם כדאי לכתוב על יום המודעות או שהייתם מעדיפים להחביא אותו?



 



כל מחשבה או רעיון יתקבלו בברכה...



תגובות

עינת-מילר
מוביל קהילה
04/04/13 9:49

אני חושבת שיש פחד רב בקרב אנשים מכל מיני מחלות ולכן מי שכבר מקבל את ההבחנה שיש לו טרשת די חושש מתגובת הסביבה ומאוד מנסה להסתיר מה שגם לוקח ממנו המון אנרגיה כי כל הזמן צריך לחשוב מה לומר ואיך כדי שלא יבינו מיסביב וגם מונע ממנו את התמיכה שאולי היה מקבל ממי מהאנשים שהוא נמנע מלספר להם.

לדעתי יש חשיבות רבה בהצגת המחלה לציבור כמחלה שכמובן לא מדבקת, מחלה שממשיכים לחיות איתה ואינה משנה את החולה, ז"א החבר שהייתי לפני מטרשת לא הלך לשום מקום רק שעכשיו יש איתו עוד משהו. זה כמו שנישואים/ לידה/ מעבר דירה וכו' לא גורמים לנו לברוח מאנשים זה אולי נעשה קשר קצת שונה בהתאם לנסיבות (למשל למי שיש תינוק חדש כבר אין כוח לצאת לבלות עד השעות הקטנות של הלילה) אבל החבר לא השתנה.

בקיצור את הנקודה הזו חשוב לדעתי להדגיש ביום המודעותsmiley

לילו1
04/04/13 17:23

חשוב לכתוב ביום המודעות . 

מה שאני הייתי מציעה , שלדעתי חשוב בתור אישה של חולה טרשת נפוצה , זה לנסות לתת כלים להתמודדות לבני המשפחה של חולי טרשת , ואם לא ממש לתת כלים אז להפנות לגורמים שיכולים לעזור .. אולי גם להסביר על ההשלכות על המשפחה עם הגילוי , ההשלמה עם המצב וכו׳  ...

נראה לי חשוב ..

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
06/04/13 21:12

תודה על התגובות, זה בהחלט נותן כיוון. מחכה לעוד כמה רעיונות... או תמיכה בקודמים

שירן-10
09/04/13 2:53

לכתוב מה שיותר כי זו אינה מילת גנאי ואין לנו במה להתבייש וגם לנו מגיעה פיסת מודעות שאולי תעצור את הרתיעה של השומע.

דנדושה
12/04/13 15:27

היי ערן!!! תוסיף ליום המודעות את זה שאנשים עם נכויות הם לא בהכרח אנשים על כיסא גלגלים ולא תמיד כל כך מסכנים!!! ובהחלט להסביר על הקשיים בהתמודדיות שלנו... אבל הכי חשוב זה לעלות את  המודעות שלא "ירתעו" מאיתנו בגלל המחלה. זו מחלה קשה ללא ספק אבל- יש את הדרך להתמודד איתה וללא ספק להעביר לילדנו כח לא מוסבר שיבינו שאמא כל כך "חולה" ומתפקדת בצורה הזאת... ולכן מה שהייתי מציעה ליום המודעות זה להכנס "בכל הכח "כדי שאנשים יבינו מצד אחד מה זה אומר (לטוב ולרע) אבל גם שיבינו אפילו שהם ללא "טרשת" גם את הקשיים שכרוכים בזה אבל - גם את החיוכים שעומדים מאחורי זה ויש כאלה ללא ספק!!! ולסיכום בעיניי ללא בושה לומר את הכל , כי המטרה היא בסה"כ מודעות... אז אני בעד האמת לאמיתה!  ובהחלט בעיניי ילא פחות חשוב עיניין המשפחה, הסביבה הקרובה וההתמודדות שלהם עם המצב.

פזית
מוביל קהילה
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
12/04/13 22:01

ערן,

כמה טוב שאתה חושב על הערכות לקראת יום המודעות לטרת נפוצה. משום מה יום הטרשת הבינלאומי פוסח על ישראל.. אז כדאי להרים את הכפפה... ולפעול! 

מודעות זה בהחלט שם המשחק. כי רק אם נספר לאנשים מה זה אומר "טרשת נפוצה".ונספר שיש כל מני פנים למחלה ולא רק דרך אחת שמובילה רק לשיתוק או לכסא גלגלים.. כי ברוב המקרים, אנשים מיד מציירים לנגד עיניהם את הדבר הכי מפחיד  כשרק אומרים את שם המחלה. 

ומנגד, יש בהסברה להראות שיש סימפטומים שאינם גלויים לעין, אך החולה סובל מהם והם מגבילים לעיתים את חייו או שמאלצים אותו לשנות את נוהל חייו כמיקודם.

הסביבה הקרובה - זה פן מאוד חשוב, כי כמו בכל מחלה כרונית שנמשכת שנים רבות, מחד התמיכה הנדרת לחולה ומנגד גם היא צריכה תמיכה בכדי להתקיים. השחיקה במחלה כרונית גדולה לגבי כל המעורבים בדבר...

ואולי איזו סקירה על תרופות- עבר הווה עתיד... וגם קצת על מחקרים עדכניים... כי זה נותן זריקת עידוד.

תודה פזית

שרות-פנצטה
13/04/13 22:35

שלא יראו אותנו עם חיים קצרים וללא יכולת לתפקד.

שיבינו שהמחלה הזאת היא מאוד אינדבדואלית לכל חולה מכיוון שהפגיעה במיאלין יכולה להיות באיזורים שונים עם סמפטומים שונים.

אני כותב את זה מעיוון שאני לא רוצה שיפסלו אותי מראש בתור בן זוג פוטנציאלי בגללהאבחון שלי.

 ידוע לי על צעירים רבים מאובחנים שסובלים את אותה התופעה וזה כואב ואף מטריד חוסר הוודאות לגהי העתיד הזוגי.

 

שרות-פנצטה
13/04/13 22:39

דבר על אחוז המתפקדים שאפילו לא יודעים שיש להם בעיה לעומת הפחות מתפקדים.

דבר על זה שאנחנו צריכים כמה שפחות עומס שמשפיע באופן ישיר על התפקוד שלנו.

אם זה נכון כמובן אצל כולנו - דברתי בשם עצמי ועוד כמה שיצא לי להכיר.

 

תודה ערן!

תודה מקרב לב!

ענתanat
18/04/13 8:39

היי, אני מציעה שתיהיה התיחסות למשמעות הבלתי נסבלת של פגיעה ביכולת לביטוח חיים, רפואי, נסיעות לחו"ל. גם עבור אנשים שאובחנו בחולי טרשת נפוצה אך בפועל הם חיים ללא התקפים ומתפקדים ככול האדם. עוד נכון יהיה להתיחס לנושא של המאובחנים במחלה אל מול שוק העבודה שמהסס לקבלם. אילו הם נושאים שאמנם לא עוסקים במחלה עצמה אבל נוגעים להשלכות הקיומיות שלה.

ציפי2
21/04/13 13:05

 

אני חושבת שרבים מן החולים מסתובבים, נראים רגיל, מתפקדים נהדר.

רק קורה שהם מנסים להתחמק מהשתתפות באירועים/ מתלוננים על עייפות. אין קבלה בחברה .

משפטים כמו : " עזוב אתה נראה מצוין" גם אני עייף רצח ומגיע, אסור לפספס"

חסרה לי הבנה והכרות עם "הסימנים השקופים"

עייפות של ט"נ- היא לא עייפות רגילה

ואם אני מרגיש "שהבטריה נגמרה" -כוס קפה לא תעזור

חולים בטרשת מתמודדים עם קשיים שלא ניתן  להניח עליהםאת האצבע כמו- כואב לי הראש, שברתי את היד...

ואם המודעות תעזור לאחרים להבין מה שלא תמיד אנחנו מצליחים/רוצים/פנויים להסביר . נצא מורווחים

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
22/04/13 8:50

אבחנה שגויה, שלום

קראתי את תגובתך ואני חושב שאנשים שאינם מכירים את מחלת הטרשת הנפוצה ואין להם מודעות, הם אלו שיחליטו על פיטורים לאדם עם טרשת נפוצה או שיניחו כי לא יוכל לשלם את שכר הדירה. ישנם אנשים רבים עם טרשת נפוצה שעובדים ותורמים רבות לעבודה וכנראה שכך גם ימשיכו. בנוסף, לא הכרתי אדם שבגלל הטרשת הנפוצה לא שילם שכר דירה (ובמקרים המיוחדים בהם זה קורה לרוב ישנה מפלה כלכלית שאינה קשורה למחלה, כמו לכל אדם בריא).

אני מסכים שזה אף מאכזב יותר לגלות שאין מודעות גם בקרב צוותים רפואיים ואני מקווה שימי המודעות ישפרו גם תחום זה.

אני חושב שקיים קושי עם יום המודעות כי הוא יכול להעלות למודעות אספקטים במחלה שאנחנו מנסים או היינו רוצים להתעלם מהם. אני שמח שהבעת התנגדות ליום המודעות, כי אני מאמין שיש רבים שחושבים כמוך ולא כתבו על כך וטוב שיש כאן מקום גם לדעה הזו.

תודה על תגובתך