מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהרכיבה על אופניים...

רכיבה על אופניים...

23/04/15 21:33
14 תגובות

שלומות,
הכוונה לאופניים אמיתיים ולא סטטיים. אני גוררת רגל וסובלת מחוסר שיווי משקל. האם האופציה בכלל קיימת? איכשהו נראה לי ששאלתי שאלה מטופשת ביותר, אבל אולי בכל זאת...


תגובות

סיגל-פ.1
24/04/15 1:23

היי נויה, גם אני עסוקה בשאלת הרכיבה על אופניים בגלל בעיית שיווי משקל וכמה "התרסקויות".. חשבתי על תלת-אופן, נראה לי שאופניים סטטיים רק יחזקו את תחושת  אי היכולת. אפשר להיעזר בהם בחדר כושר....

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
24/04/15 9:40

היי נויה,

ודאי שהאופציה קיימת. ארצה לתת הקדמה כי זו דוגמה טובה להרבה יכולות ותחומים נוספים. ברגע שקיים קושי בתחום מסויים ישנו חלון זמנים בו ניתן להתאמן בתחום זה ולשפר אותו. ככל שאנו מתאמנים על תחום שנפגע אז במוח נוצרים יותר קשרים האחראים על התחום עליו אנו מתאמנים, ובמקביל מגוייסים איזורי מוח שלא נפגעו כדי לעזור ולהצליח. עם המשך האימונים מתחזקות הרשתות המוחיות האחראיות על התפקוד וקל יותר לבצע אותו.

כדי לבחון האם קיים פטנציאל לרכיבה על אופניים רגילות, אני ממליץ ללכת להערכה אצל פיזיותרפיסט שיעריך את יכולת שיווי המשקל שלך ותפקוד הרגל ויגיד האם הן מספיקות והאם קיים פוטנציאל שיקומי שייאפשר רכיבה על אופניים. במידה וכן ומצאת פיזיותרפיסט עם ראש גדול ושפתוח להצעות, ניתן להתאמן איתו על רכיבה באפניים עד שתחושי ביטחון.

במידה ואין זה בטיחותי שתרכבי על אפניים רגילות, היום ישנן אופציות רבות ומגוונות, שגם נראות טוב, כמו תלת אופן כפי שסיגל ציינה.

המון בהצלחה, ונשמח לעדכונים, אולי תמונה...

עינת-מילר
מוביל קהילה
24/04/15 12:16

הי נויה מחזקת את דברי ערן לגבי שמירה וחידוש הקשרים הנירולוגים במוח. אני לא יודעת עד כמה הרכיבה על אופניים הייתה חלק מחייך אבל לדעתי ככל שהיא הייתה חלק יותר גדול יהיה לך קל יותר לחזור ולבצע אותה. אני עם הטרשת כבר 20 שנה וגם אצלי יש פגיעה ברגליים ובשיווי המשקל ובכל זאת לפני 11 שנים התחלתי להתאמן בקרב מגע, בהתחלה בצורה מתונה ועם הנסיון באופן יותר אגרסיבי. לפני כמה שנים היה לי התקף שפגע בכל צידו השמאלי של הגוף ולמרות ההתקף המשכתי ללכת לאימונים, בהתחלה ממש לאט אבל מהר מאוד ואולי אפילו בזכות האימונים חזרתי לתפקוד שהיה לפני ההתקף. המלצתי, אם יש לך נסיון רכיבה טוב תנסי עם ליווי, אפילו סתם של חברים , רק בשביל תחושת הביטחון שאת לא לבד. אם אין לך נסיון אז לכי על האפשרות שהציעו ערן וסיגל של השגחה וליווי מקצועי ואולי תלת אופן. בהצלחה ואשמח לשמוע עדכון

מירי9
25/04/15 14:46

הי, את לא חולמת כלל..תמיד כדאי לשאוף לגרות ולאתגר את הגוף..

תבררי על עמותת אתגרים באזור מגורייך...חבר'ה מדהימים !

שנתיים לערך רכבתי על אופני יד ונהנתי. שווה בדיקה, בלי לסכן את עצמך, לבדוק בעזרתם, מה את יכולה...

והכל בסדר, האמיני לי שכל סוג של פעילות נותנת לגוף ולנפש כוח להמשיך הלאה !

ב ה צ ל ח ה  !!!

תעדכני אותי אם זה בסדר  מבחינתך !

מירי

רונן-חן
26/04/15 8:24

עדכני אותנו - אני גם רוצה...

Rene2
26/04/15 12:05

בפעם האחרונה שהרהרתי על אפשרות כזו גם הלכתי עליה ושברתי את הסנטר. ועוד באותו נושא, האם מישהו מכם מכיר סדנה מאמן/ת טי. אר. אקס באיזור המרכז, עם הבנת מחלת הטרשת, המאמן קבוצות ולא קורע את הכיס ואת הקיצבה?

רונן-חן
26/04/15 12:11

אני מוכן לנסות רק צריך קסדה, מגינים לכל הגוף, ולהזמין אמבולנס...

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
26/04/15 13:48

מי שחושש מניסיון עם אופניים, כדאי שיתייעץ עם פיזיותרפיסט שיעריך את מסוגלתו וייתן טיפים לזהירות, וכמובן אמצעי מיגון תמיד יעזרו. אבל שהחשש לא ימנע מלנסות...

מירי9
27/04/15 18:24

הי נויה,

כואב לי לשמוע על שבירת הסנטר, לא נעים בכלל! גם אני עברתי 3 תאונות בהן הרגל השמאלית שלי היא זו "שסובלת".

התאונה האחרונה הייתה בסובב כינרת,כשגילתי בסיום ביציאה מהמתחם שאין לי ברקסים והאופנים צברו תאוצה..

התוצאה: שנחתכו לי כל הפנים , נתקעתי במישהי שלא שמעה לצעקותיי והיא העיפה אותי על דרך הכורכר עם האופנים.

מגן דוד רצה לפנות אותי לבית חולים וסרבתי, ביקשתי חיטוי של הפנים ושקית קרחונים כדי להוריד את הנפיחות..

הייתי עייפה מאד, אחרי רכיבה של 15 ק"מ..רציתי הביתה, לבנות שלי, למקלחת ולמיטה...

נויה5
27/04/15 22:41

כן, חברים יקרים, המון עידוד, אבל גם לא מעט תאונות... שמחתי לשמוע על "אתגרים" ואחפש אותם באיזור מגוריי. ואם כבר בניסויים משונים עסקינן, אשמח לשמוע את דעתכם על "הגלגל" החדש שהמצאתי, ובאמת לא מתוך עצלות...

כידוע, אחרי כל פעילות שהיא או סידורים מחוץ לבית (טרם אושר לי תו נכה ולכן שלא בטובתי אני עושה קילומטרז' לא קטן מכל מיני מגרשי חנייה מרוחקים מהיעד שלי), אני חוזרת גוססת למדי, בפרט בחמסינים שתוקפים אותנו חדשות לבקרים, שלא להזכיר את הקיץ העומד עלינו לכלותנו.

חשבתי מה אולי בכל זאת אני יכולה לעשות כשאני נאלצת לשכב לנוח, אבל בכל זאת להפעיל את הגוף. ולהלן הרעיון שהגיתי ואני מוצאת שלפחות בשבילי הוא עובד יופי: רכשתי חגורה רוטטת (ערוץ הקניות, לא נורא יקר ועקרונית מיועד למי שרוצה למצק שרירים באיזור הבטן או השד יודע מה) ובמצב של שכיבה, אני כורכת אותה (נסגרת בסקוצ') סביב השוקיים לכמה סיבובים וגם סביב הירכיים. יש 4 מהירויות והתחושה מאוד נחמדה. לי, לפחות, זה תורם לתחושה של פעילות והמורל עולה בהתאם. מעבר לכך, אחרי מנוחה ממושכת, אם בשכיבה או בישיבה, אני תמיד מתקשה מאוד "לאתחל" מצב של הליכה ומקרטעת בלי סוף עד שמצליחה להתארגן על שיווי משקל ולצעוד פחות או יותר בצורה מתקבלת על הדעת. גיליתי שאחרי השימוש בחגורה הרוטטת, הרגליים חוזרות לפעילות הרבה יותר מהר.

אז אולי אתם הוותיקים מכירים כבר שיטות רבות, כולל הנ"ל, אבל חשבתי ששווה לשתף.

ותודה לכולם על התגובות והעידוד בנושא האופניים. מבטיחה לעדכן אם לא אשבור את הראש...

רונן-חן
28/04/15 8:55

גם אני נתקלתי בבעיה של איתחול ההליכה. בדרך כלל הייתי עובר לעמידה (נניח משכיבה במיטה) ונשאר לעמוד עוד בערך חצי דקה ומשתדל להרגיש את הרגליים. זה מין אימון מנטלי מאד קצר שלי עזר. המכשיר להפעלת שרירים - נשמע לי מאד הגיוני. אני משתמש במכשיר שמפעיל עיצבוב בזרם חשמלי אבל גם רטט מכני עושה הגיון. ואם עושה גם הרגשה טובה אז בכלל... למה אין לך תו נכה? לדעתי מכתב מהנוירולוג המטפל למשרד הרישוי יכול לפתור את הבעיה.

יאיר5
28/04/15 15:58

קראתי עכשיו מאמר באנגלית על אוקרליזומאב ושמחתי לגלות שהם הגיעו לניסויים לרמה שלוש. אני מחזיק להם ידיים ומקווה שהתרופה הזאת יגיע בסופו של דבר לידי החולים בטרשת נפוצה. אם למישהו יש חדשות בנוגע לתרופה אשמח לשמוע.

ערן-ברקוביץ
מומחה כמוני
פסיכולוג רפואי מומחה.
28/04/15 19:29

שלום יאיר,

כמובן שגם אנחנו מחזיקים אצבעות לתרופה החדשה ומקווים שאכן תימצא כיעילה. נכון לעכשיו התרופה נבחנת גם באוכלוסיית האנשים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית במחקר שנקרא OPERA וגם בקרב אנשים עם טרשת נפוצה פרוגרסיבית, במחקר שנקרא ORATORIO.

בכנס האחרון והעדכני ביותר, ה- AAN 2015 שהסתיים ב- 24 לאפריל הוצגו רק מאפייני הניסוי שלב 3 של אוקרליזומאב ועדיין אין תוצאות, אפילו לא ראשוניות שפורסומו (נכון לסקירתנו בכל אופן). הניסויים הולכים לעקוב אחר המטופלים (בקבוצות הניסוי השונות) לאורך שנתיים ורק לאחר מכן יחלו בניתוח התוצאות והצגתן.

כמובן שברגע שיהיו עדכונים, אנחנו תמיד נשמח לכתוב עליהם.

יאיר5
29/04/15 10:37

תודה ערן. נקווה לטוב.