מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדמדריכיםביטוח נסיעות לחו''ל לחולות סרטן השד – מה שחשוב לדעת

ביטוח נסיעות לחו''ל לחולות סרטן השד – מה שחשוב לדעת

מתי צריך לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל? על מה חייבים לדווח בעת רכישת הביטוח? ומה חשוב לחולות או מחלימות מסרטן השד לבדוק שהביטוח מכסה?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

כשנשים שנמצאות במהלך טיפולים או מחלימות מסרטן שד מבקשות לצאת מהארץ ולעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, הן מגלות כי זה לא כל כך פשוט כפי שהיה לפני שחלו.

 

ביטוח נסיעות לחו"ל לחולי סרטן הוא נושא מורכב מבחינתן של חברות הביטוח, בשל הסיכון הגבוה לתביעות שהן לוקחות עם מבוטחים אלה. הוא בעייתי גם לחולים עצמם, מאחר שרוב הפוליסות הסטנדרטיות שקיימות בשוק לא עונות על הצרכים המיוחדים שלהם ואינן מתאימות להם. עם זאת, ישנן חברות ביטוח שמאפשרות לחולי סרטן לרכוש, תמורת פרמיה גבוהה יותר, פוליסות עם כיסויים מתאימים, בהתאם למצבם הבריאותי.

 

האם חייבים לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל?

 

חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ביטוחי בריאות פרטיים, הביטוחים המשלימים של קופות החולים, ביטוחי חיים וביטוחי תאונות אישיות - כל אלה אינם מכסים אף מקרה רפואי מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

 

כדי למנוע הוצאה כספית גדולה במקרי חירום בחו"ל וכדי להבטיח טיפול רפואי ראוי, חשוב מאוד שכל אדם שנוסע לחו"ל יהיה מבוטח בביטוח נסיעות לחו"ל. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר באנשים שיש להם בעיות רפואיות קיימות שמעלות את הסיכון לסיבוכים רפואיים בלתי צפויים. 

 

פוליסת נסיעות בסיסית לא מכסה אירוע רפואי אשר נובע מהחמרה של מחלה או מצב רפואי קיים ולכן אינה מתאימה לחולות בסרטן השד! אם את מתמודדת או התמודדת בעבר עם סרטן שד ולא תדווחי על מצבך הבריאותי לחברת הביטוח ותרכשי ביטוח נסיעות סטנדרטי, חברת הביטוח לא תכסה כל אירוע בריאותי שקשור במישרין או בעקיפין למחלה ולא תעניק לך כיסוי להוצאות רפואיות אלה במידה ותזדקקי לטיפול רפואי. על כן יש להקפיד לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבה למצב רפואי קיים לחולי סרטן. 

 

רוב חברות הביטוח מציעות לחולים קשים לרכוש הרחבה לבעיה רפואית קיימת תמורת תשלום נוסף, אך לא תמיד הן מאפשרות זאת לחולי סרטן, בעיקר לא לחולים שקבלו טיפול או שאושפזו בשלושת החודשים שקדמו לנסיעה. ישנן חברות ביטוח ספורות שמבטחות חולי סרטן, גם אם הם נמצאים בעיצומם של הטיפולים וגם אם לא חלפו שלושה חודשים מן הטיפול האחרון - כדאי לברר זאת כבר בשיחה הראשונית.

 

אם את סובלת גם ממחלה אחרת, שאינה קשורה לסרטן, יש לוודא שהפוליסה תכסה גם את המצב הרפואי הקיים הנוסף.

 

חשוב שתעשי ביטוח נסיעות לחו"ל בין אם מדובר על נופש, ביקור משפחתי או נסיעת-עסקים. במקרה של נסיעה לחו"ל לצורך טיפול במחלה עצמה – לא יהיה כיסוי במסגרת ביטוח הנסיעות לחו"ל. רוב הפוליסות שמתאימות לנשים המתמודדות עם סרטן שד מכסות נסיעות קצרות בלבד. 

 

אילו פרטים יש למסור בעת רכישת ביטוח נסיעות לחו"ל?

 

ברכישת ביטוח נסיעות לחו"ל נדרש המועמד לביטוח למסור פרטים מהותיים כגון: מצבו הבריאותי, יעד הנסיעה ומטרתה, משך השהייה בחו"ל וכודומה וזאת כדי שחברת הביטוח תוכל להציע לו את הכיסוי הביטוחי המתאים ביותר לצרכיו, להעריך את הסיכון ובהתאם - לתמחר.

 

כל מקרה נבחן לעומק לגופו ולכן עלייך להעביר לחברת הביטוח אישור מהרופא המטפל, המאשר את הנסיעה לחו"ל ומפרט את מצבך ואת הסיבוכים הרפואיים האפשריים שעלולה לגרום הנסיעה, וזאת בהתאם לתוצאות הביקורת הרפואית האחרונה. כדאי לדעת שגם אם החלמת, ואף אם חלפו כמה שנים מהטיפול האחרון, יש להצהיר על כך בפני חברת הביטוח. 

 

מה צריך לבדוק כשרוכשים פוליסת נסיעות לחו"ל?

 

הפוליסות המוצעות בשוק שמתאימות לחולות סרטן שד יקרות מאוד והמחירים והכיסויים משתנים מחברה לחברה. מומלץ מאוד לקבל יותר מהצעה אחת, לבחון היטב ולהשוות את ההצעות מבחינת המחיר, היקף הכיסוי, הגדרות הכיסויים, ההחרגות וכדומה.

 

כאמור, הדבר החשוב ביותר שעלייך לבדוק הוא שהפוליסה כוללת הרחבה למצב רפואי קיים של מחלת סרטן השד, כך שתהיי מכוסה במקרה של התדרדרות בלתי צפויה במצב הרפואי והצורך בפינוי באמבולנס, אשפוז בחו"ל, ביקור במרפאה, הטסה רפואית לארץ, רכישת תרופות וכדומה.

 

בנוסף כדאי להבין האם הפוליסה מעניקה ובאילו תנאים, החזר הוצאות במקרה של קיצור נסיעה או ביטולה לפני היציאה לחו"ל והאם היא נותנת הארכת כיסוי במקרה של שהייה נוספת בחו"ל.

 

שימי לב - חלק מחברות הביטוח לא יסכימו לתת הרחבה לפעילויות "אקסטרים" (צלילה, צניחה וכו') כשמדובר בחולת סרטן. אם את מתכננת פעילות מסוג זה, חשוב שתבדקי את הנושא מול חברת הביטוח.

 

כיוון שתהליך בחינת המסמכים הרפואיים והחיתום בחברת הביטוח ייקח זמן מה, בעיקר כשמדובר בעונה החמה, אל תדחי את הרכישה לרגע האחרון. השאירי גם זמן לברר ולהשוות בין החברות והפוליסות השונות. כאמור, חלק מהפוליסות כוללות גם כיסוי במקרה של ביטול נסיעה - סיבה טובה נוספת לרכוש את הביטוח מראש.

 

* עו"ד שירין ג'יריס היא מנהלת מערך מיצוי זכויות של עמותת אחת מתשע

 

עמותת "אחת מתשע" מעניקה לנשים המתמודדות עם סרטן שד שירותי מיצוי זכויות - התייעצות, ליווי וייצוג בהליכים משפטיים של עורכת דין, ללא תשלום. ניתן להתקשר ולהתייעץ בכל נושא משפטי שקשור לזכויות רפואיות ו/או סוציאליות, לרבות ביטוחי נסיעות לחו"ל. 03-6021717 שלוחה 2, ימים א'-ד', בין השעות 9.00-15.00

 

עדכון אחרון: יולי 2017