סוכרת סוג-2

כמוניסוכרת סוג-2חדשותאוכמניות משפרות עמידות אינסולין

אוכמניות משפרות עמידות אינסולין

לפרה-סוכרתיים כדאי לצרוך אוכמניות

מאת מערכת כמוני
20/09/10
תגובות 0

צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

כדאי לשתות תמצית (smoothies) אוכמניות כי זה משפר את רגישות האינסולין.

 

החוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה נתנו ל- 32 משתתפים שמנים פרה-סוכרתיים לשתות פעמיים ביום 22.5 גר' smoothies של אוכמניות, וזאת במשך 6 שבועות.
הרעיון להשתמש ב- smoothies (בעברית - רשק) ולא במיץ הוא כי רוצים לתת כמזון את כל הפרי מרוסק ולא רק מיץ ממנו.


המשתתפים התבקשו למלא שאלון תזונה ולא לאכול פירות כמו אוכמניות או ענבים בתקופת הניסוי.
בבדיקות אחרי 6 שבועות נמצא כי רב המשתנים כמו לחץ דם או כולסטרול לא השתנו, אבל הרגישות לאינסולין השתפרה מאד (אצל 67% מהמשתתפים לעומת 41% בקבוצת הבקורת).
החוקרים חושבים שזאת יכולה להיות התוצאה של האנתוציאנינים שבאוכמניות, אבל יש לבדוק.


J. Nutr. 2010, 140, 1764-1768
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: