סוכרת סוג-2

כמוניסוכרת סוג-2חדשותאיבוד זכרון וסוכרת

איבוד זכרון וסוכרת

סוכרת כגורם מוביל בין מיגוון גורמים המשפיעים על הסיכוי לדמנציה

מאת מערכת כמוני
06/08/10
תגובות 0

צילום: אתר סטוק פוטוז
צילום: אתר סטוק פוטוז

 

גם סוכרת וגם דיכאון קשורים עם איבוד יכולות הזיכרון וכך מציעים החוקרים להגביר תזונת ירקות ופירות ולהגביר יכולות למידה כדי למנוע מראש התפתחות כזאת.


הרבה גורמים קשורים עם דמנציה כמו גם השמנה, לחץ דם גבוה או שומנים בדם אבל הבעיה היא המרחק בין התובנות ובין היכולת לתקן את המצב בפועל.


במחקר האנגלי-צרפתי בחנו כ- 1500 משתתפים מעל גיל 65, במהלך 7 שנים לגבי יכולות הזיכרון שלהם. יחד עם זה בחנו רמת השכלה, אינטליגנציה, הרכב תזונה, פעילות גופנית, עישון וצריכת אלכוהול.


מתוך כלל הנתונים יכלו לראות שללא סוכרת ועם הרבה ירקות ופירות אפשר להפחית את הסיכוי לדמנציה ב- 20%
גם שיפור ההשכלה יכול להפחית דמנציה בכ- 20%.
מענין שללא גן גורם דמנציה תהיה ההפחתה בסיכוי לאיבוד הזיכרון רק 7%.

 

צוות החוקרים שמטרתו היתה יישום בשטח של הפחתת הסיכוי לדמנציה הציע שהעשרת התזונה בירקות וטיפול בדיכאון יובילו להכי הרבה אפקט בפועל.


BMJ 2010, 341, c3885
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: