כמוניהשמנהחדשותאיך לשמור על מסת השריר כשיורדים במשקל?

איך לשמור על מסת השריר כשיורדים במשקל?

הכפלת כמות החלבון בתזונה עשויה להגן מפני אובדן שריר המתרחש בעקבות הרזיה

מאת מערכת כמוני
08/10/13
תגובות 0

(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אחת הבעיות הכרוכות בהרזיה, היא שאנחנו לרוב מאבדים לא רק שומן, אלא גם רקמת שריר. מחקר חדש שפורסם כתב העת The FASEB Journal, מראה כי ניתן להימנע מאיבוד משמעותי של מסת שריר כאשר יורדים במשקל באמצעות דיאטה ופעילות גופנית.

 

המחקר החדש הראה כי בתקופות של הרזיה, הכפלת הכמות המומלצת של חלבון בתזונה היומית מונעת את האיבוד של מסת השריר ומקדמת הפחתה בשומנים.

 

במסגרת המחקר, החוקרים חילקו 39 גברים ונשים צעירים לשלוש קבוצות, כל אחת הייתה צריכה להקפיד על דיאטה מבוקרת עם רמה שונה של חלבון במשך 31 ימים: כמות החלבון היומית המומלצת על ידי הרשויות בארה"ב (0.8 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף), פי שניים מכמות החלבון המומלצת ופי שלושה מהכמות המומלצת.

 

בעשרת הימים הראשונים המשתתפים קיבלו תזונה עם כמות קלוריות כוללת המיועדת לשמירה על המשקל, ואז במשך 3 שבועות נוספים החל ניסיון לרדת במשקל - של בערך ק"ג בשבוע - באמצעות הגבלת סך הקלוריות וביצוע פעילות גופנית. כל הארוחות הוכנו על ידי צוות המחקר והפעילות הגופנית הייתה מאוד מבוקרת.

 

החוקרים בחנו את הרכב הגוף ומדדים נוספים של המשתתפים גם לאחר עשרת הימים של התזונה לשמירה על המשקל וגם בסיום תקופת הירידה במשקל של המחקר.

 

במהלך תקופת המחקר המשתתפים ירדו 3.2 ק"ג בממוצע, בכל רמות החלבון שנבחנו. עם זאת, מתוך המשקל שירד, מסת השומן שירדה הייתה גדולה יותר ומסת השריר שאבדה הייתה פחות גדולה אצל אלה שהקפידו על דיאטה עם כמות החלבון הכפולה מהכמות המומלצת, בהשוואה לאלה שצרכו את כמות החלבון המומלצת.

 

באלה שכמות החלבון שצרכו הייתה גדולה פי 3 מהמומלץ, כבר לא נראה שיפור במצב בהשוואה לאלה שאכלו כמות כפולה.

 

לדברי החוקרים, המידע מצביע על כמות אופטימאלית - ואולי גם כמות מקסימאלית - של חלבון בתזונה, למבוגרים-צעירים פעילים, בתקופות קצרות של ירידה במשקל, בין אם ההרזיה מכוונת או לא.

 

עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים בתחום, בהם מחקרים עם יותר משתתפים ומחקרים שיבחנו את השפעת הרכב החלבון בתזונה במשך תקופה ארוכה יותר.

 

 

The FASEB Journal, 2013, 27 (9), 3837-3847

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט 

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: