כמוניהשמנהחדשותאכילת יתר מגבירה סיכון לפגיעה בזיכרון

אכילת יתר מגבירה סיכון לפגיעה בזיכרון

באנשים בני 70 ומעלה, אכילת יתר קשורה לסיכון מוגבר לבעיות זיכרון ופגיעה קוגניטיבית קלה

מאת מערכת כמוני
15/02/12
תגובות 0

ככל שנצרכו יותר קלוריות עלה הסיכון לפגיעה קוגנטיבית (צילום: Shutterstock)
ככל שנצרכו יותר קלוריות עלה הסיכון לפגיעה קוגנטיבית (צילום: Shutterstock)

 

אכילת יתר קשורה לסיכון מוגבר לפגיעה קוגניטיבית קלה בבני 70 ומעלה. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מה- Mayo Clinic שיוצג בכנס האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.

 

המחקר נערך בקרב 1,233 נחקרים בני 70-89 שנתבקשו למלא שאלונים מפורטים בנושא התזונה שלהם במשך שנה. 163 מהנחקרים אובחנו עם פגיעה קוגניטיבית קלה.

 

המשתתפים חולקו ל- 3 קבוצות לפי כמות הקלוריות שצרכו ביום: 600-1,500 קלוריות, 1,500-2,100 קלוריות ו-2,100-6,000 קלוריות ביום.

 

לאחר נטרול משתנים העשויים להשפיע על הסיכון לפגיעה קוגניטיבית - כמו השכלה, היסטוריה של שבץ, דיכאון וסוכרת - נמצא כי בקבוצה שאכלה יותר מ- 2100 קלוריות ביום, למשתתפים היה סיכון גבוה יותר מפי שניים לפגיעה קוגניטיבית קלה בהשוואה לקבוצה שצרכה פחות מ- 1,500 קלוריות ביום.

 

החוקרים הבחינו גם בקשר של מינון-תגובה: ככל שהמבוגרים צרכו יותר קלוריות ביום, כך עלה הסיכון לפגיעה קוגניטיבית.

 

 

64th Annual Meeting in New Orleans Apr. 21-28, 2012

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: