מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסמדריכיםבחן את עצמך: האם אתה בסיכון תזונתי?

בחן את עצמך: האם אתה בסיכון תזונתי?

אתם או קרוביכם בני 70 או יותר? במשרד הבריאות מבקשים שתשיבו על מספר שאלות כדי לבדוק אם מצבכם התזונתי עלול לסכן אתכם


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לאחר גיל 70 עולה השכיחות של מצבי סיכון תזונתיים, שהסיכון להם גובר ככל שהאדם מבוגר יותר ובמיוחד בקרב אנשים עם מחלות כרוניות. מצבים אלה בין היתר כוללים מחסור ברכיבי תזונה חשובים - ויטמינים, מינרלים וחלבון - וכן ירידה במסת השרירים וחוזק השרירים – מצב המכונה סרקופניה.

 

מצבי סיכון תזונתיים עלולים להוביל להחמרה של מחלות קיימות והופעה של מחלות חדשות, לאשפוזים חוזרים, לחולשה, נפילות ונכות. את הסיבוכים האלה ואחרים ניתן למנוע באמצעות איתור מוקדם והתערבות תזונתית על ידי דיאטנית.

 

מלאו את השאלות הבאות כדי לבחון אם ייתכן שאתם או היקרים לכם נמצאים בסיכון:

 

האם אתה נמצא בסיכון תזונתי?
בן כמה אתה?
האם אושפזת בבית חולים בשנה האחרונה?
מה רמת הפעילות הגופנית שלך?
האם אתה אוכל בדרך כלל שלוש ארוחות ביום?
האם אתה אוכל חלב, מוצרי חלב (יוגורט, גבינה) או מוצרי סויה (חלב סויה/ יוגורט סויה/ גבינת סויה/ טופו) באופן יומיומי?
האם אתה אוכל עוף, בקר, דגים, ביצים, קטניות, בשר טחון או פסטרמה באופן יומיומי?
האם ירדת במשקל בשנה האחרונה?
 

 

מקור: Rossi AP et al. Assessing the risk of sarcopenia in the elderly. The MSRA questionnaire. JNHA2017;21:743-9