אוסטאופורוזיס

כמוניאוסטאופורוזיסמדריכיםבחן את עצמך: האם אתה בסיכון תזונתי?

בחן את עצמך: האם אתה בסיכון תזונתי?

אתם או קרוביכם בני 70 או יותר? במשרד הבריאות מבקשים שתשיבו על מספר שאלות כדי לבדוק אם מצבכם התזונתי עלול לסכן אתכם

מאת אגף התזונה משרד הבריאות
תגובות 0

(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לאחר גיל 70 עולה השכיחות של מצבי סיכון תזונתיים, שהסיכון להם גובר ככל שהאדם מבוגר יותר ובמיוחד בקרב אנשים עם מחלות כרוניות. מצבים אלה בין היתר כוללים מחסור ברכיבי תזונה חשובים - ויטמינים, מינרלים וחלבון - וכן ירידה במסת השרירים וחוזק השרירים – מצב המכונה סרקופניה.

 

מצבי סיכון תזונתיים עלולים להוביל להחמרה של מחלות קיימות והופעה של מחלות חדשות, לאשפוזים חוזרים, לחולשה, נפילות ונכות. את הסיבוכים האלה ואחרים ניתן למנוע באמצעות איתור מוקדם והתערבות תזונתית על ידי דיאטנית.

 

מלאו את השאלות הבאות כדי לבחון אם ייתכן שאתם או היקרים לכם נמצאים בסיכון:

 

האם אתה נמצא בסיכון תזונתי?
בן כמה אתה?
האם אושפזת בבית חולים בשנה האחרונה?
מה רמת הפעילות הגופנית שלך?
האם אתה אוכל בדרך כלל שלוש ארוחות ביום?
האם אתה אוכל חלב, מוצרי חלב (יוגורט, גבינה) או מוצרי סויה (חלב סויה/ יוגורט סויה/ גבינת סויה/ טופו) באופן יומיומי?
האם אתה אוכל עוף, בקר, דגים, ביצים, קטניות, בשר טחון או פסטרמה באופן יומיומי?
האם ירדת במשקל בשנה האחרונה?
 

 

מקור: Rossi AP et al. Assessing the risk of sarcopenia in the elderly. The MSRA questionnaire. JNHA2017;21:743-9

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: