מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותדום נשימה בשינה עלול לפגוע בעצמות

דום נשימה בשינה עלול לפגוע בעצמות

מחקר מעלה את האפשרות שדום נשימה חסימתי בשינה משלש את הסיכון לאוסטאופורוזיס


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

דום נשימה בשינה עשוי להעלות את הסיכון לאוסטאופורוזיס, במיוחד בקרב נשים ואנשים מבוגרים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

 

דום נשימה בשינה הוא מצב בו נגרמות הפרעות קצרות בנשימה במהלך השינה. דום נשימה חסימתי בשינה, הסוג הנפוץ ביותר של הפרעות נשימה בשינה, מתרחש כאשר דרכי האוויר של האדם נחסמות במהלך השינה. דום נשימה בשינה שאינו מטופל מעלה את הסיכון למחלות שונות, בעיקר מחלות לב וכלי דם כמו התקפי לב ושבץ. כעת חוקרים מהמרכז הרפואי Chi Mei בטאיוואן הראו כי דום נשימה בשינה עשוי להשפיע גם על בריאות העצמות.

 

החוקרים התבססו על תיקים רפואיים של 1,377 אנשים שאובחנו עם דום נשימה חסימתי בשינה בין השנים 2000 ל-2008. במהלך ששת השנים שלאחר מכן, החוקרים השוו את שיעור הנחקרים שאובחנו עם אוסטאופורוזיס בקבוצה זו לשיעור האוסטאופורוזיס בקבוצה של 20,655 בעלי מאפיינים דומים שלא סבלו מהפרעות נשימה בשינה.

 

לאחר שהחוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים גורמים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות כמו גיל, מין, השמנה, בעיות רפואיות אחרות, מיקום גיאוגרפי והכנסה, נמצא כי שכיחות האוסטאופורוזיס גבוהה פי 2.7 בקרב מטופלים עם דום נשימה בשינה בהשוואה לאנשים אחרים. הסיכון לאוסטאופורוזיס היה גדול במיוחד בנשים ובאנשים מבוגרים עם דום נשימה בשינה. החוקרים אומרים שכאשר דום נשימה בשינה מונע חמצן מהגוף, זה עלול להחליש את העצמות ולהעלות את הסיכון לאוסטאופורוזיס.

 

המחקר אומנם מצא קשר משמעותי בין דום נשימה בשינה לבין אוסטאופורוזיס, אך הוא לא יכול להוכיח כי מדובר בקשר של סיבה תוצאה – משמע שהפרעת הנשימה בפני עצמה פוגעת בעצמות. עם זאת, המחקר מספק סיבה נוספת לאבחן ולטפל בדום נשימה בשינה.

 

 

The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 2014; jc.2014-1718 DOI:10.1210/jc.2014-1718 

 

BENO1952
17/04/14 9:27

laugh,,מוזר,,,

דווקא אלה שסובלים מדום נשימה עושים הרבה "התעמלות",,smiley

מתעוררים ,,יוצאים מן המיטה,,נכנסים למיטה,,וכך כל ערב כמעט,,smiley

ווט עבר,,smiley