מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השחלות

מנהלי קהילה

פרופ' עופר לביא
פרופ' עופר לביא
מומחה במילדות ובגינקולוגיה, מנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית בבית חולים כרמל שבחיפה. כמו כן, פרופ לביא מטפל בחולות סרטן גינקולוגי במסגרת המרכז האונקולוגי של קופת חולים כללית, בלין – חיפה.בנוסף על פעילותו הקלינית, פרופסור לביא הינו פרופסור חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, ושימש עד לשנת 2016 כיו"ר ועדת חינוך רפואי של הפקולטה לרפואה.על תחומי מומחיותו נמנים, בין היתר, כירורגיה גינקואונקולוגית אונקולוגית, טיפולים גינקואונקולוגים, כירורגיה גינקולוגית אנדוסקופית וגנטיקה של מחלות ממאירות גינקולוגיות. 
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר אורה רוזנגרטן
מומחית באונקולוגיה וברפואה פליאטיבית מנהלת היחידה לאונקולוגיה גינקולוגית רפואית, המרכז הרפואי שערי צדק, מקימה ויו"ר החוג לטפול תומך במסגרת האיגוד האונקולוגי.בוגרת הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית ירושלים.  
כמוניסרטן השחלותמדריכיםהחשיבות של בדיקות מולקולריות וגנטיות בסרטן הרחם והשחלה

החשיבות של בדיקות מולקולריות וגנטיות בסרטן הרחם והשחלה

ד"ר לוסי מרקין ליבשיץ, רופאה אונקולוגית בתחום גניקואונקולוגיה, עושה סדר בהתפתחויות החדשות בתחום, ומסבירה בשיחה עם ד״ר הילה קורח - איך אפשר לטפל – לא רק במחלה, אלא גם בכאב ובאיכות החיים של המטופלות


 

ד"ר לוסי מרקין ליבשיץ, רופאה אונקולוגית בתחום גניקואונקולוגיה, התארחה בפרק חדש של ״נשמע כמוני״ הוידאוקאסט של קהילות המטופלים בישראל, לשיחה עם ד״ר הילה קורח על ההתפחויות החדשות בתחום סרטן הריאה והשחלה, ועל האפשרויות לטפל לא רק במחלה אלה גם בכאב ובאיכות החיים של המטופלות. 

על מה דברנו? 

1.למה בשנים האחרונות אנחנו שומעים יותר ויותר על בדיקות גנטיות ומולקולריות בנשים עם סרטן רחם או שחלה?
 

2.איך בדיקה מולקולרית יכולה לשנות את כל מה שחשבנו על סרטן?
 

3.מתי רופאים ממליצים לעשות בדיקה מולקולרית?

 

4.האם כל אישה עם גידול ברחם או בשחלה צריכה לעבור אותה?
 

5. מה קורה כשמגלים שינוי מולקולרי בגידול – איך זה משפיע על הטיפול?
 

6. מה עוד מהווה שיקולים להתאמת טיפול?
 

7. מה ההבדל בין נשאית שגילתה את המידע בזמן לבין מישהי שלא ידעה?
 

8. אם יש לי סיפור משפחתי של סרטן שחלות או רחם -- מה כדאי לי לעשות מחר בבוקר?

 
לכרטיס רופא לחץ כאן