מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל
כמוניסוכרת סוג-2חדשותהמוטציה הגנטית שמפחיתה סיכון לסוכרת

המוטציה הגנטית שמפחיתה סיכון לסוכרת

מדענים מצאו מוטציות גנטיות שפוגעות בחלבון הקשור לייצור אינסולין וכנראה מגנות מפני סוכרת סוג 2


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש המבוסס על בדיקות גנטיות של 150,000 אנשים, מצא מוטציות נדירות שמפחיתות בשני שליש את הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 וקשורות לרמות נמוכות של סוכר בדם. המוטציות מגנות אפילו על אנשים עם גורמי סיכון לסוכרת כמו השמנה וגיל מבוגר. התקווה: פיתוח תרופה שתחקה את השפעת המוטציות.

 

המוטציות שנמצאו במחקר פוגעות בגן SLC30A8, המקודד חלבון בשם ZnT8. ניסויי מעבדה הראו כי חלבון זה מעביר אבץ לתוך תאי הבטא מיצרי האינסולין בלבלב, שם אבץ ממלא תפקיד מרכזי בהתגבשות של אינסולין. נראה שאלה עם המוטציה הפוגעת בתפקוד החלבון מייצרים יותר אינסולין ויש להם רמות נמוכות יותר של סוכר בדם. כרגע עדיין לא ברור איך בדיוק הירידה בתפקוד החלבון ZnT8 מביאה להשפעות אלה.

 

העבודה החלה בשנת 2009, כאשר קבוצת גנטיקאים החליטה לחפש מוטציות גנטיות המגנות מפני סוכרת. החוקרים החלו את החיפוש בפינלנד ושוודיה, עם מדגם של 28,000 אנשים שהיו במעקב במשך שנים. המידע על הנחקרים כלל את המטען הגנטי שלהם, הגילאים, המשקל והמחלות מהן סבלו, כולל סוכרת. 

 

החוקרים השוו אנשים בשני הקצוות של הסיכון לסוכרת. קבוצה אחת הייתה של אנשים שסבלו מסוכרת סוג 2 למרות שנראה שהסיכון שלהם למחלה אמור להיות נמוך מאחר והם היו צעירים ורזים ולא עישנו. הקבוצה השנייה של הנחקרים הייתה הפוכה בדיוק – הם היו בעלי גורמי סיכון משמעותיים לסוכרת, כמו השמנה וגיל מבוגר, למרות זאת, הם מעולם לא פיתחו סוכרת ולא היו להם רמות גבוהות של סוכר בדם.

 

אצל חלק קטן מהנחקרים בקבוצה של האנשים עם גורמי הסיכון לסוכרת שלא פיתחו את המחלה, נמצאה מוטציה נדירה מאוד בגן SLC30A8 שפגעה בתפקוד החלבון ZnT8. הממצא היה מעניין, אך היה קשה לדעת אם המוטציה אכן הייתה הסיבה לכך שהם לא פיתחו סוכרת.

 

אז החוקרים הרחיבו את עבודתם, ובדקו את הגנים של 18,000 אנשים נוספים בשוודיה. הם מצאו עוד אנשים שנראה כי היו מוגנים מפני המחלה והיו להם מוטציות גנטיות שפגעו בתפקוד החלבון ZnT8.

 

בשלב הבא החוקרים השתמשו בבסיס נתונים שהכיל מידע על גנים ומחלות של כל אוכלוסיית איסלנד. בחיפוש מהיר הם מצאו עוד אנשים שהייתה להם מוטציה באותו גן ושלא הייתה להם סוכרת למרות שהיו להם גורמי סיכון למחלה. בניגוד לכך, רק 9 מתוך 3,727 חולי סוכרת שהם בדקו נשאו את המוטציה הגנטית.

 

בשלב זה, קבוצת החוקרים כתבה מאמר על המחקר והגישה אותו לפרסום בכתב עת מדעי. העורכים המדעיים דחו את המאמר בגלל שחששו שהממצאים לא נכונים מאחר והם סתרו את מה שהיה ידוע ממחקרים בעכברים - אצלם הריסת הגן למעשה גורמת לסוכרת.

 

החוקרים חזרו לחפש מידע נוסף. הם עשו מיפוי גנטי ל-13,000 אנשים נוספים ושוב מצאו מוטציות שהרסו את אותו גן שנקשרו להפחתת הסיכון לסוכרת באופן משמעותי. לאחר בדיקה זו, הם שילבו את כל האוכלוסיות שנבדקו ומצאו כי לאנשים שירשו עותק אחד של הגרסה המוטנטית של הגן SLC30A8, היה סיכון נמוך ב-65% לפתח סוכרת. ממצא זה התקבל לפרסום בכתב העת Nature Genetics. 

 

המחקר התאפשר בזכות שיתוף פעולה בין חוקרים ומרכזים ברחבי העולם. חברת פייזר, שסייעה לממן את המחקר, מתחילה בימים אלה תכניות שמטרתן לפתח תרופות שפעולות כמו המוטציה.

 

 

Nature Genetics, February 2014 DOI: 10.1038/ng.2915