מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותישיבה ממושכת מעלה סיכון למחלת כליות

ישיבה ממושכת מעלה סיכון למחלת כליות

ישיבה עלולה להזיק לבריאות: מחקר מצא כי ישיבה ממושכת מעלה סיכון למחלת כליות כרונית


ישיבה ממושכת קשורה לסיכון מוגבר למחלת כליות בעיקר בנשים (צילום: Shutterstock)
ישיבה ממושכת קשורה לסיכון מוגבר למחלת כליות בעיקר בנשים (צילום: Shutterstock)

ישיבה לזמנים ממושכים עשויה להעלות את הסיכון למחלת כליות כרונית, בעיקר בנשים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Kidney Diseases.

 

בשנים האחרונות מצטברות יותר ויותר עדויות לכך שישיבה ממושכת פוגעת בבריאות. מחקרים מצאו כי לאנשים שיושבים הרבה בכל יום סיכון מוגבר למחלות לב, סוכרת ואפילו סוגים מסוימים של סרטן. המחקר החדש שנערך על-ידי חוקרים בריטים מאוניברסיטת Leicester, הוא הראשון לבחון את הקשר בין ישיבה למחלת כליות כרונית.

 

מחלת כליות כרונית היא מצב בו הכליות לא מצליחות לסנן את הדם כראוי, מה שעלול להוביל להצטברות פסולת בגוף. סוכרת ולחץ דם גבוה הם בין הגורמים למחלת כליות.

 

המחקר כלל כ-6,000 בני 40 עד 75 שסיפקו מידע על משך הזמן שהם מבלים כל יום בישיבה וכמות הפעילות הגופנית המתונה עד נמרצת שהם מבצעים.

 

ניתוח הנתונים העלה כי נשים שדיווחו על כך שישבו סך הכל פחות מ-3 שעות ביום, היו בעלות סיכון נמוך ב-30% לפתח מחלת כליות כרונית, מאשר אלה שדיווחו כי הן מבלות יותר מ-8 שעות ביום על כיסא או ספה. ישיבה ממושכת נקשרה גם לסיכון מוגבר למחלת כליות בגברים, אבל הקשר היה פחות חזק.

 

אנשים שישבו במשך הזמן הקצר ביותר, היו בעלי הסיכון הנמוך ביותר לפתח מחלת כליות כרונית, בלי קשר למידת הפעילות הגופנית שביצעו או אם היו שמנים או בעלי עודף משקל.

 

בקרב גברים, פעילות גופנית קבועה, כמו 30 דקות הליכה ביום, נקשרה לסיכון מופחת לפתח מחלת כליות. בנשים לעומת זאת, פעילות גופנית לא הפחיתה את הסיכון. לכן נראה כי לנשים, חשוב יותר להימנע מישיבה ממושכת מלכתחילה.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

American Journal of Kidney Diseases, October, 2012