מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותכדי להיות מאושרים תהיו עסוקים

כדי להיות מאושרים תהיו עסוקים

אנשים שיש להם משהו לעשות, אפילו משהו חסר פואנטה, מאושרים יותר מאלה שיושבים בחוסר מעש


החוקר ידוע בכך שהוא נותן לעוזר המחקר שלו מטלה חסרת טעם, כשאין לו משהו לעשות (צילום: אתר panthermedia)
החוקר ידוע בכך שהוא נותן לעוזר המחקר שלו מטלה חסרת טעם, כשאין לו משהו לעשות (צילום: אתר panthermedia)

 

רוצים להיות מאושרים? כדי שתקפידו להיות עסוקים. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Psychological Science מצא כי אנשים שיש להם משהו לעשות, מאושרים יותר מאנשים שיושבים בלי לעשות דבר.

 

חוקרים ביקשו לבדוק מדוע בחברה המודרנית, אנשים מתרוצצים ועובדים קשה, הרבה מעבר לרמה הבסיסית. הם מסבירים כי יש לכך סיבות ברורות כמו הצורך להרוויח כסף, לצרוך פרסום והכרה וכדומה, אך הם סברו כי קיים משהו עמוק יותר.

 

החוקרים ביצעו שני ניסויים שהראו כי בלי הצדקה, אנשים בוחרים להיות בחוסר מעש, אבל אפילו הצדקה חסרת משמעות, יכולה להניע אנשים להיות עסוקים, וכי אנשים עסוקים מאושרים יותר מאלה שיושבים בחוסר מעש.

 

הם ביקשו ממתנדבים למלא סקר ואז המתנדבים נאלצו להמתין 15 דקות לפני שהסקר החדש יהיה מוכן. המתנדבים יכלו להגיש את הסקר המלא במיקום קרוב ואת משך הזמן לבלות בהמתנה, או להגיש אותו במיקום רחוק יותר, כאשר ההליכה לשם ובחזרה השאירה אותם עסוקים במשך 15 הדקות. בכל מקרה, למתנדבים נאמר שהם יקבלו ממתק כשהם יגישו את הסקר.

 

נמצא כי מתנדבים שבחרו להישאר עסוקים על ידי הליכה למיקום המרוחק יותר, היו מאושרים יותר מאשר אלה שבחרו להישאר בחוסר מעש.

 

אם הממתקים שהובטחו למשתתפים היו אותם ממתקים בשני המיקומים, כפי שקרה בניסוי הראשון, הסבירות שהמשתתפים יבחרו להישאר בחוסר מעש הייתה גבוהה יותר. אבל, אם הממתקים שהובטחו בשני המיקומים היו שונים, כפי שנעשה בניסוי השני, הסבירות שהמשתתפים יבחרו ללכת למיקום הרחוק, הייתה גבוהה יותר- בגלל שהם יכלו להמציא צידוק לטיול.

 

החוקרים אומרים כי המחקר מעלה את האפשרות שמטרות רבות שאנשים מציבים לעצמם יכולות להיות רק הצדקות עצמיות כדי להישאר עסוקים.

 

החוקר הראשי של המחקר הנוכחי ידוע בכך שהוא נותן לעוזר המחקר שלו מטלה חסרת טעם, כשאין לו משהו לתת לו לעשות, כדי שהוא לא ישב סתם במשרד, ישתעמם ויהיה מדוכא. זה אומנם לא אתי, הוא מסביר "אבל הוא מאושר".

 

 

http://pss.sagepub.com/content/early/2010/06/14/0956797610374738.abstract

 

 

דרך נוספת להיות מאושרים- היא להיות בקשר עם אנשים מאושרים

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

 

LIMORA
14/08/10 15:56

ברגע שעסוקים . במשהו שאוהבים .הכאבים הופכים לניסבלים יותר.