מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותכלבים מסייעים בהפחתת כאב ודיכאון

כלבים מסייעים בהפחתת כאב ודיכאון

שהייה בקרבת כלבים בזמן המתנה לרופא מפחיתה משמעותית כאב ומצוקה רגשית בסובלים מכאב כרוני


שהייה לצד כלב מפחיתה כאב וחרדה (צילום: Shutterstock)
שהייה לצד כלב מפחיתה כאב וחרדה (צילום: Shutterstock)

 

במאמר חדש שפורסם בכתב העת המדעי Pain Medicine מדווחים חוקרים כי נוכחות כלבים המשמשים כ"כלבים טיפוליים" בחדרי המתנה לרופא, עשויה לסייע בהקלה על כאב והפחתת רמות דחק בחולים הסובלים מכאב כרוני.

 

מחקרים קודמים בנושא הראו כי לאינטראקציה עם כלבים השפעה חיובית על המדדים הפיזיולוגיים, המתבטאת בירידה משמעותית בלחץ הדם ודופק בקרב מתנדבים בריאים או אלה הסובלים מכאב כרוני. "טיפול בכלבים" מפחית גם סימפטומים בחולים המחכים לבדיקה רפואית. מחקר פיילוט אף הראה ירידה ברמת החרדה בקרב חולים שהמתינו עם כלב לביצוע דימות תהודה מגנטית (MRI).

 

המחקר הנוכחי שערכו חוקרים מאוניברסיטת פיטסבורג, נועד להעריך את התועלת שב"כלבים טיפוליים" בקרב אנשים שהגיעו לביקור שגרתי במרפאת כאב באשפוז יום. במסגרת המחקר חולים שהגיעו למרפאה המתינו בחדר המתנה ללא כלב או בחדר עם כלב והמטפל שלו.  

 

במשך החודשים בהם נערך המחקר מולאו 391 שאלונים: 295 שמולאו לאחר המתנה עם הכלב ו-96 לאחר המתנה רגילה. בשתי אפשרויות ההמתנה, משתתפי המחקר התבקשו לדרג מגוון תסמיני מצוקה - כולל הערכת כאב, דיכאון, חרדה ותשישות - בהגיעם למרפאה ולאחר זמן המתנה מסוים.

 

תוצאות המחקר מצביעות על כך שבקרב חולים ששהו בחדר המתנה עם כלב נרשמה ירידה משמעותית בעוצמת הכאב, ירידה של 40% במדדי הדיכאון והחרדה וירידה של 20% בתשישות, בעוד שבקרב אלה שהמתינו ללא כלב, לא נצפה כל שינוי במדדים. 

 

החוקרים מציינים כי "טיפול בכלבים" אינו יכול להחליף את הטיפול הקונבציונלי לאנשים הסובלים מכאב כרוני, אך הוא יכול להשתלב במכלול הטיפולים המוצעים כיום, הודות ליתרונות שהוא טומן בחובו.

 

 

Pain Medicine. 2012;13:45-57