מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניהשמנהחדשותמשלוח מנות בריא במיוחד: 3 מתכונים

משלוח מנות בריא במיוחד: 3 מתכונים

טראפלס תמרים וקקאו, חטיפי מרציפן ועוגיות גרנולה משובחות. שלושה מתכונים למשלוח מנות מושקע ובריא שכל אחד ישמח לקבל (אפילו הצליאקים!)

מאת רחלי בהרל
02/03/20
תגובות 1

חטיפי מרציפן (ללא גלוטן)

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-30 כדורונים קטנים (יותר גדולים מגולה קטנה)

 

מרכיבים

2 כוסות קמח שקדים או שקדים קלופים וטחונים

4 כפות סירופ מייפל או אגבה

1 כפית מיץ לימון טרי

2 טיפות תמצית שקדים טבעית

כ-2 כפות מים

לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 70% קקאו) שבור לחתיכות

 

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל המרכיבים, למעט השוקולד. לטעום ולתקן תיבול.

ליצור כדורים.

להמס את השוקולד בקערה חסינת חום בתנור בחום נמוך או בבן-מארי - להניח סיר קטן עם מים מעל להבה נמוכה-בינונית, ובתוכו קערה חסינת חום עם השוקולד, ולערבב באופן רציף עד שכל השוקולד נמס.

לטבול את הכדורים בשוקולד המומס בעזרת מזלג, להניח בכלי על נייר אפייה ולצנן מעט במקרר.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור במקרר או במקפיא (טעים מאוד לאכול ישר מהקפאה).

 

טראפלס תמרים (ללא גלוטן)

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-30 כדורונים קטנים (יותר גדולים מגולה)

 

מרכיבים

250 גרם תמרים ללא גלעינים

1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (ניתן להחליף את אגוזי הלוז בסוגי אגוזים אחרים ושקדים)

1 כף אבקת קקאו / אבקת חרובים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי, אחת מהאפשרויות הבאות: אבקת קקאו, אבקת חרובים, קוקוס או קמח שקדים

 

אופן ההכנה

לערבב היטב את כל המרכיבים.

ליצור כדורים ולגלגל בציפוי.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור במקרר או במקפיא (טעים מאוד לאכול ישר מהקפאה).

 

עוגיות גרנולה 

(צילום: זיו בהרל)

 

כמות

כ-25 עוגיות

 

מרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל גסה (שיבולת שועל אורגנית היא רכה ונוחה יותר לשימוש בהכנת העוגיות. בשימוש בה אפשר להפחית את כמות הקמח שבמתכון בשתי כפות)

1 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק (אפשר להחליף חלק מהכמות בזרעי חמנייה ודלעת)

5 כפות שבבי קוקוס

2 כפות אבקת חרובים (אפשרות)

5 כפות צימוקים (מומלצים במיוחד צימוקי קארנטס - דומדמניות שחורות מיובשות)

8 כפות קמח כוסמין מלא (כחצי כוס גדושה)

1/2 כפית קינמון

5 כפות סילאן טבעי

4 כפות שמן קוקוס או שמן זית בטעם עדין

כ-1/3 כוס מים

 

אופן ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני: 180 מעלות.

לערבב יחד את כל הרכיבים היבשים.

להוסיף לרכיבים היבשים את הסילאן, השמן והמים ולערבב היטב.

בידיים לחות ליצור כדורים. אם העיסה מתפוררת להוסיף מעט מים.

ללוש מעט כל כדור, לפחוס לצורת עוגייה ולהניח בתבנית תנור על נייר אפייה.

לאפות בתנור שחומם מראש 15-10 דקות או עד שמזהיבות.

 

אחסון

לשמור בכלי סגור. עדיף במקרר.

 

 

* רחלי בהרל היא מחברת הספר "פשוט משפחה בריאה: המדריך הישראלי המקיף לתזונה בריאה" ובלוגרית בקהילת טרשת נפוצה באתר כמוני

 

מרכז-מירב-לטיפול-במיגרנות
04/03/20 20:39
אהבתי מאד המתכון למרציפן. תודה
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: