כמוניהשמנהחדשותמשלוח מנות בריא יותר: 5 מתכונים

משלוח מנות בריא יותר: 5 מתכונים

נשיקות מרנג תוצרת בית, קליפות תפוזים בשוקולד כמו פעם ואוזני המן בריאות – תחליפים ביתיים טעימים לחטיפים מתועשים, שיהפכו את משלוח המנות שלכם למושקע, יצירתי ובריא יותר

מאת מערכת כמוני
19/02/18
תגובות 1

עם השקעה קטנה אפשר לדאוג שמשלוחי המנות השנה יהיו טעימים, בריאים ומשמחים יותר. ליקטנו חמש דוגמאות של מתכונים מתוך חוברת חדשה שמפרסמת עתיד -  עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל.

 

נשיקות מרנג

 

 

מרכיבים

 

3 חלבוני ביצה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

100 גרם סוכר

60 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית וניל איכותית (אופציונלי)

 

אופן ההכנה

 

1 . מקציפים בקערת מערבל חלבונים ומלח במהירות גבוהה.

2 . כאשר מתחיל להיווצר קצף, מחלישים מעט את עוצמת ההקצפה ומוסיפים באופן הדרגתי את הסוכר.

3 . מוסיפים את תמצית הווניל, אם רוצים, וממשיכים להקציף הכול יחד כ-10 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.

4 . מוסיפים לקערה אבקת סוכר ובעזרת לקקן או מרית מקפלים את התערובת עד שהמרנג אחיד.

5 . מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך כשלוש שעות לפחות, עד שהנשיקות נפרדות בקלות מנייר האפייה ומוכנות לחלוטין מבפנים.

7 . מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

 

ממתק קליפות תפוזים

 

 

מרכיבים

 

5 תפוזים

100 גרם שוקולד מריר

1 כוס סוכר

1 כוס מים

 

אופן ההכנה

 

1 . קולפים את התפוזים וחותכים לרצועות בעובי אצבע (את התפוזים אפשר לשמור במקרר ולאכול בהמשך). מומלץ להשאיר כמה שפחות מה'לבן' של הקליפה (הוא מריר ביותר).

2 . ממלאים סיר במים ומרתיחים. מכניסים את קליפות התפוזים ומבשלים כ-15 דקות. מומלץ מאוד להחליף את המים כפעמיים במהלך הבישול (יעיל מאוד בהפחתת מרירות הקליפה).

3 . מרתיחים את כוס המים עם כוס הסוכר ומערבבים מדי פעם. אחרי הרתיחה מחלישים את האש ומכניסים את קליפות התפוזים. מבשלים במשך כשעה.

4 . מוציאים בעזרת כף מחוררת או מסננת ומניחים על גבי נייר אפייה באופן מרווח.

5 . אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהקליפות מתייבשות.

6 . ממיסים את השוקולד (כדקה וחצי במיקרוגל או כמה דקות בסיר אדים) וטובלים כל קליפת תפוז עד למחציתה בשוקולד המומס.

 

כדורי תמרים ואגוזים

 

 

מרכיבים

 

1/2 1 כוסות אגוזי פקאן, אגוזי מלך, קשיו או שקדים מולבנים, או תערובת של כולם

5 תמרי מג'הול מגולענים

2 כפות אבקת קקאו

1 כף חמאת בוטנים טבעית או 2 כפות טחינה גולמית או 1 כף שמן קוקוס איכותי

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כפות מים

 

לגלגול התמרים: פתיתי קוקוס או אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

 

1 . טוחנים את האגוזים לפירורים במעבד מזון עם להב מתכת.

2 . מוסיפים את שאר המצרכים. עבור גלגול נוח של הכדורים מוסיפים מעט מים במידת הצורך.

3 . מגלגלים בידיים רטובות את העיסה לכדורים.

4 . אם רוצים, מגלגלים בתוך חומר הציפוי.

 

*מתכון של הדיאטנית ענת תבור

 

אוזני המן בריאות 

 

 

מרכיבים

 

לבצק:

3 כוסות קמח כוסמין מנופה

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי

1/2 כוס שמן קנולה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל

 

 

אפשרויות למלית: 

 

מלית תמרים עשירה:

1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון

1 כף טחינה

1 כף קקאו

 

מלית תמרים ואגוזים:

1 גוש תמרים ללא חרצנים וללא תוספת סוכר, טחון

150 גרם אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

 

מלית שוקולד חלווה:

100 גרם  (חפיסה) שוקולד מריר, מומס

1/2 כוס טחינה גולמית

 

אופן ההכנה

 

1 . מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון.

2 . עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה.

3 . מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.

4 . מערבבים את חומרי המלית לעיסה אחידה.

5 . מניחים כפית מילוי במרכזו של כל עיגול בצק ומקפלים.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות עד שהשוליים מתחילים להזהיב.

 

*מתכון של הדיאטנית אודליה רדמי

 

 

עוגיות חלווה

 

 

מרכיבים

 

3/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין מנופה

3/4 כוס קמח לבן מנופה

1/3 כוס סוכר

15 גרם (שקיק וחצי) סוכר וניל

100 גרם חמאה קרה

1/2 כוס טחינה גולמית

קורט מלח

 

אופן ההכנה

 

1 . מערבבים במעבד מזון את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל.

2 . מוסיפים את חתיכות החמאה, הטחינה והמלח. מערבלים.

3 . מצננים במקרר במשך חצי שעה.

4 . יוצרים עיגולים קטנים. מניחים על תבנית גדולה ושטוחה, מרופדת בנייר אפייה.

5 . משטחים קלות כל עיגול בלחיצת אצבע.

6 . אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

טווס
24/02/18 19:54
יש משהו שאני לא מבינה, הממתקים נראים מאוד טעימים! אבל גדול...מה עם כל כמויות הסוכר האלו???:confused:
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: