מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותניטרטים בתזונה דווקא טובים לבריאותנו, תומך NO

ניטרטים בתזונה דווקא טובים לבריאותנו, תומך NO

על NO (ניטריק אוקסיד) ועל למה כדאי לאכול ירקות ירוקים או סלק


מתרבים הקולות הבאים להתמודד עם הנחה שגורה שהניטרטים והניטריטים מזיקים לבריאותנו. למרות שיש נזקים לריכוז מאד גבוה של ניטרטים במי שתייה או בבשר מעובד, נוכחותם בירקות ובצמחים טובה לבריאותנו.
ה- WHO קבע סטנדרט מקסימלי של כמאתיים מ"ג ניטרטים ביום וזאת כדי למנוע נזקים של מי שתייה מזוהמים (למשל, בדשנים כימיים); אלא שרב הניטרטים (~ 75%) בתזונה שלנו מקורם בירקות ובפירות והם דווקא תורמים רבות לבריאותנו.
לכן ההצעה היא לשנות את הגבלת ה-WHO על הניטרטים אם מקורם בירקות ובפירות.

 

רוויו מקיף על מזונות ועל יכולתם לתמוך בניטריק אוקסיד NO שבגופנו.

Nitric Oxide. 2010, 22(2),110-9
ועוד רוויו על ניטרטים, ניטריטים תזונה וריפוי.

Nat Chem Biol. 2009, 5(12), 865-869

 

במחקר על הבריאות שבתזונת ירקות ופירות הראו החוקרים שאפילו ניטרטים בריכוז של מעל 1000 מ"ג ליום אינו מזיק לבריאות ולכן לא קשה להבין את מקורה של ההצעה לשנות את סטנדרט ה- WHO.
Am J Clin Nutr, 2009 90: 1-10

 

הרעיון על יעילותם של הניטרטים לבריאותנו, הולך ותופס תאוצה כמו למשל המחקר שהראה כי ניטרטים בתזונה מגבירים כושר...כדאי לאכול סלק.

J Appl Physiol, 2009, 107(4), 1144-1155

 

וכמו גם, שתוסף ניטרטים קבוע מפחית חומרת התקפי לב.

Eur Heart J, 2010, 31(4), 430-438

 

 ועוד, על איך הניטריטים/ניטרטים משפרים נזקי כלי דם מה שמסביר את הבריאות של אכילת ירקות ירוקים.
J Clin Invest, Published Mar 23, 2011

 

או ההסבר על תרומתם הנוספת של הירקות לבריאות סוכרת/השמנה/מחלות לב בגלל ריכוז הניטרטים הגבוה שבהם וזמינות ה- NO (ניטריק אוקסיד) שזה מאפשר.
Med Hypotheses. 2009, 73(5), 794-796
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

עמית-אלתם
30/04/13 17:49

והנה פתאום ניטריטים זה בריא,האם רק ניטריטים מהצומח בריאים או גם מבשר אדום ובאותו נושא האם התוסף ל ארגינין בריא או מסוכן ,לא ברור מתי הוא מייצר amlo ומתי no ,היות ובבדיקה נמצא שיש בעייה בתפקוד שכבה הפנימית של העורקים זה מאוד מעניין