מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותנקניקיה ביום מעלה את הסיכון למחלות לב וסוכרת

נקניקיה ביום מעלה את הסיכון למחלות לב וסוכרת

מחקר ענק: אכילת בשר מעובד כמו נקניקיות מעלה את הסיכון למחלת לב וסוכרת, בשר אדום דווקא לא


אכילת 50 גרם בלבד של בשר מעובד ביום העלתה את הסיכון למחלות לב ב- 42 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)
אכילת 50 גרם בלבד של בשר מעובד ביום העלתה את הסיכון למחלות לב ב- 42 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

ייתכן כי בשר אדום אינו מסוכן ללב כפי שחשבנו. מחקר חדש מעלה את האפשרות שהבשר המסוכן ללב הוא בשר מעובד, בשל כמויות המלח והחומרים המשמרים שבו.

 

חוקרים מאוניברסיטת Harvard בחנו תוצאות 20 מחקרים שכללו יחד יותר ממיליון אנשים, ומצאו כי אכילה של 50 גרם ביום בממוצע של בשר מעובד- כמות שוות ערך לנקניקיה או שתי רצועות בייקון- נקשרה עם סיכון גבוה ב- 42 אחוז להתפתחות מחלות לב, וסיכון גבוה ב- 19 אחוז להתפתחות סוכרת מסוג 2. הנתונים חושבו לאחר שנוטרלו השפעתם של גורמים כגון אורח חיים, שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

 

בשר מעובד הוגדר ככל בשר המשומר באמצעות עישון, חומרי שימור או המלחה וכלל בשרים כגון בייקון, נקניקיות, נקניקים ועוד.

 

לעומת זאת, לא נמצא סיכון מוגבר למחלות לב וסוכרת מאכילת בשר אדום שאינו מעובד כמו בשר בקר, כבש או חזיר. זאת למרות העובדה שבשני סוגי הבשרים תכולת שומן דומה.

 

החוקרים שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת המדעי Circulation משערים שמכיוון שכמויות השומן הרווי והכולסטרול בשני סוגי הבשרים זהים, ייתכן כי ניתן להסביר את ההבדל בתחלואה במלח הרב ובחומרים המשמרים שמוספים לבשרים מעובדים. מלח עלול להעלות לחץ דם ולכן צריכתו עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב.

 

אין ספק שתוצאות המחקר מהוות תמרור אזהרה לגבי אכילת בשרים מעובדים, אבל אין משמעות הדבר שאנחנו יכולים עכשיו לאכול בשר אדום ללא הגבלה. צריך לזכור שהבשר הכשר מכיל כמויות גדולות של מלח. בנוסף, המחקר לא בחן השפעת אכילת בשר אדום על לחץ דם, על הסיכון לשבץ ועל הסיכון לתחלואה בסרטן.

Circulation, May 2010

 

http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/2010-releases/processed-meats-unprocessed-heart-disease-diabetes.html

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה