מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
דר-ניסים-אריש
דר-ניסים-אריש
בוגר הפקולטה לרפואה האוניברסיטה העיברית, ירושלים. מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה . רופא בכיר ביחידה למחלות ריאה במרכז הרפואי שערי צדק.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותעישון פסיבי עלול לגרום לאיבוד שמיעה

עישון פסיבי עלול לגרום לאיבוד שמיעה

העדויות מתחזקות: מחקר נוסף מצא קשר בין חשיפה לעשן סיגריות לבין ירידה בשמיעה. הפעם בבני נוער


עישון פסיבי מכפיל את הסיכון לאיבוד שמיעה בבני נוער (צילום: Shutterstock)
עישון פסיבי מכפיל את הסיכון לאיבוד שמיעה בבני נוער (צילום: Shutterstock)

 

עישון פסיבי כמעט מכפיל את הסיכון של בני נוער לאיבוד שמיעה. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Otolaryngology - Head & Neck Surgery.

 

המחקר נערך על למעלה מ- 1,500 בני 12-19. הצעירים עברו הערכות רפואיות, בדיקות שמיעה מקיפות ומדידות של קוטינין בדמם (כימיקל שמופק כאשר ניקוטין עובר פירוק בגוף) כדי להעריך את מידת החשיפה שלהם לעשן סיגריות.

 

החוקרים מאוניברסיטת ניו-יורק מצאו כי כ- 40% מ- 800 בני הנוער שנחשפו לעשן סיגריות היו בעלי בעיות שמיעה, בהשוואה לכ – 25% מ – 750 בני הנוער שלא נחשפו לעשן.

 

פחות מחמישית מבני הנוער ששמיעתם נפגעה היו מודעים לכך, זאת בגלל שהאדם לא בהכרח ישים לב לירידה המתונה בשמיעה, אבל בדיקות השמיעה חשפו כי הם נאבקו עם רעשים כמעט בכל התדרים – בעיקר בגבוהים ובנמוכים.

 

החוקרים מסבירים כי איבוד שמיעה מסוג זה נוטה להופיע כשמזדקנים או בקרב ילדים שנולדו עם חירשות מולדת. לדבריהם, הממצאים מצביעים על כך שעישון פסיבי פוגע באופן ישיר באוזניים צעירות וככל שהחשיפה גדולה יותר – הנזק רב יותר. פעמים רבות הירידה בשמיעה מספיקה כדי לפגום ביכולתו של בן הנוער להבין דיבור, מה שעלול לפגוע בלימודיו.

 

לא ברור בדיוק מה הקשר בין החשיפה לעשן הסיגריות לבין איבוד השמיעה. מומחים כבר יודעים כי עשן מעלה את הסיכון לדלקות אוזניים, והחוקרים מאמינים כי העשן עלול לגרום נזק לאספקת הדם העדינה לאוזן ולהביא לשינויים קטנים אך חמורים.

 

המחקר מתווסף למחקר שפורסם בשנה שעברה שמצא כי אנשים שאינם מעשנים אך נושמים באופן קבוע עשן סיגריות של אחרים נמצאים בסיכון לפגיעה בשמיעה.

 

עדיין נדרשים מחקרים נוספים כדי להוכיח באופן חד-משמעי כי קיים קשר בין חשיפה לעשן סיגריות ואיבוד שמיעה, אך בינתיים מומלץ למנוע עד כמה שניתן חשיפה – בעיקר של ילדים ובני נוער – לעשן הסיגריות.

 

מכיוון שרוב הצעירים כלל לא היו מודעים לאיבוד השמיעה, החוקרים ממליצים גם לבדוק את שמיעתם של ילדים ובני נוער שנחשפים לעשן סיגריות, כדי לאתר בעיות שמיעה ולמנוע בעיות התפתחותיות ופגיעה בלימודים.

 

 

Arch Otolaryngol Head Neck Surg. 2011;137(7):655-662. doi:10.1001/archoto.2011.109