מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא ממלא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה וחבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותתאי גזע לטיפול בפגיעות חוט שדרה

תאי גזע לטיפול בפגיעות חוט שדרה

ניסוי קליני ראשון של תאי גזע בוגרים לטיפול בפגיעות חוט שדרה


תאי גזע בוגרים לטיפול בפגיעות חוט שדרה
תאי גזע בוגרים לטיפול בפגיעות חוט שדרה

ב-30 באפריל ה-FDA הקוריאני אישר ניסוי קליני באדם הסובל מפגיעה בחוט השדרה באמצעות המוצר שנקרא "RNL-Astrostem" . המוצר מבוסס על תיא גזע בוגרים שנגזרו מרקמת שומן.

 

 

חברת RNL Bio הקוריאנית כבר השיקה קו של טיפולים בתאי גזע לחיות מחמד כמו כלבים וחתולים עם פגיעה בחוט השדרה ב- 2008. עכשיו הם הודיעו על תחילת ניסוי של טיפול זהה על בני אדם.

 

בתחילת 2009 ה-FDA בארה"ב התיר ל-Geron Group לערוך ניסוי קליני באמצעות תאי גזע עובריים לטיפול בחולים עם פגיעות בחוט השדרה. עם זאת, שיטת  RNL Bio עשויה להיות פחות שנויה במחלוקת בשל שימוש תאי גזע בוגרים ולא עובריים.

 

הטיפול ניתן בעירוי תוך ורידי ולכן חולים לא צריכים לדאוג  מהליך כירורגי פולשני ומכאיב. ד"ר חיונג צ 'אן, מנכ"ל החברה, אומר "לתאי הגזע שלנו אין סכנה של דחייה חיסונית כי הם בעצם של המטופל עצמו. כמו כן, אין סכנה של ממאירות שקיימת אצל תאי גזע עובריים. פיתחנו ריפוי בטוח כדי לעזור לחולים עם מחלות חשוכות מרפא."

 

 

מתוך-PRLog

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

שלמה2
21/05/10 14:05

התשובה מתחלקת לשניים: כיוון שהטיפול ניסיוני אין כל המלצה פורמלית לבצע את הטיפול. גם ברמה ניסיונית אינני מכיר כל תוצאה המצביעה על ריפוי.."כלומר להעמיד על הרגלים". קימים דיווחים בודדים מפי "נותני הטיפול" המצבעים על שיפור תחושתי קל...וכידוע תחושה זה משהו סוביאקטיבי.

שלמה2
20/05/10 10:04

השאלה.
גם לגבי הטיפול אשר נעשה בעולם.
האם יש ניורולוגים בכירים אשר ממליצים על זה בארץ[פרופ' ארגוב או ד"ר גבי זייליג]
האם את מכירה נכה שעשה את הטיפול והיום הולך על הרגליים.           
השורה התחתונה האם יש פריצת דרך בנושא
או
שהטיפולים עדיין בתחילת המחקר?

אנה-רייזמן
18/05/10 18:44

נכון להיום, בארץ טרם מבצעים את הטיפול של תאי גזע בבני אדם. בעולם, במקומות רבים, ביניהם ארה"ב, סין, גרמניה והודו, ישנם מרכזים רבים אשר מציעים את הטיפול.
לגבי הטיפול הנוכחי של תאי גזע בוגרים, כמו שצויי, בינתיים זה ניסוי קליני והטיפול טרם אושר לשימוש בבני אדם.
חג שמח

שלמה2
17/05/10 20:51

יש ניורולוגים בכירים אשר ממליצים על זה
או שזה סתם עוד מחקר?