כמוניכליותמדריכיםתוספים לבשר טרי עלולים לסכן חולי כליות

תוספים לבשר טרי עלולים לסכן חולי כליות

במוצרי בשר טרי רבים תכולה גבוהה של זרחן ואשלגן עקב תוספים המוזרקים להם. תכולה גבוהה זו של זרחן ואשלגן עלולה לסכן חולים עם אי ספיקת כליות וחולי דיאליזה.

מאת מערכת כמוני
תגובות 0

(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

פעמים רבות מוצרי בשר טרי מוזרקים עם תוספי מים, נתרן, אשלגן ואנטי-אוקסידנטים ותבלינים נוספים, שאינם מצריכים רישומם על גבי המוצר. תכולה גבוהה זו של זרחן ואשלגן עלולה לסכן חולים עם אי ספיקת כליות וחולי דיאליזה, הזקוקים לדיאטה דלת אשלגן וזרחן.

במחקר שבוצע בארה"ב, בו השוו תכולת זרחן ואשלגן במוצרי בשר טרי עם תוספים וללא תוספים, נמצאו רמות גבוהות ב-28% של זרחן ורמות גבוהות יותר של אשלגן בבשר עם התוספים השונים. לכן מומלץ לחולים עם אי ספיקת כליות וחולי דיאליזה לצרוך מוצרי בשר ללא תוספים אלו, על מנת לצמצם צריכת הזרחן והאשלגן בדיאטה.
 

 תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה

 

health.usnews.com/articles/health/healthday/2009/07/23/fresh-meat-additives-may-be-dangerous-for-kidney.html

קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב: