מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
ד״ר בתלה פלאח
ד״ר בתלה פלאח
רופאה מומחית ברפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגרת הטכניון לאחר השלמת התמחות כפולה בב״ח הדסה עין כרם. כעת במהלך השתלמות בצנתורים וקרדיולוגיה התערבותית בבית החולים שיב״א תל השומר.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשות"צפירת הרגעה" - לא נצפתה עליה באירועי לב במטופלים המקבלים שילוב של פלויקס ואומפרזול

"צפירת הרגעה" - לא נצפתה עליה באירועי לב במטופלים המקבלים שילוב של פלויקס ואומפרזול


השילוב בין פלויקס, הניתן לאחר אוטם לבבי וכן לאחר צנתור התערבותי ומגן מהיווצרות קרישי דם ובין אומפרזול (על שמותיו השונים בארץ - לוסק , אומפרדקס ) הניתן לצורך הגנה על הקיבה ומונע כיבים ("אולכוס") הינו נפוץ ביותר. 

ההודעות בחודשים האחרונים על אינטראקציה אפשרית (תגובה בין תרופתית) בין שתי תרופות אלה, העמידה רופאים רבים מול דילמה לא פשוטה. האם לסכן את יעילות הטיפול בפלויקס או להפסיק את האומפרזול ולהסתכן באירועים של דמם ממערכת העיכול. 

חדשות מרגיעות נמסרו השבוע בכנס לקרדיולוגיה התערבותית (TCT) בסאן פרנסיסקו .

חשוב לציין כי החששות התבססו בעיקר על עבודות מעבדה ולכן צפירת הרגעה חשובה מתקבלת מפרסום תוצאותיו של מחקר COGNET הקליני,  בו לא נצפתה עליה בשכיחות של אירועים קרדיו-וסקולריים ( כמו אירוע לב, מוות) במטופלים אשר קיבלו כדור בודד המכיל שילוב של קלופידוגרל ואומפרזול.

הטיפול המשולב הביא לצמצום ניכר של אירועי דמם ממערכת העיכול , 67 בקבוצת הביקרות בהשוואה ל 38 בלבד בקבוצה אשר קיבלה שילוב קלופידוגרל ואומפרזול.

גוייסו למחקר כ- 3600 מטופלים אשר נמצאו תחת מעקב כ- 130 יום בממוצע. יש לסייג כי המחקר הופסק טרם עת בעקבות קשיים כלכליים של חברת התרופות המממנת ולכן מספר המטופלים ומשך המעקב לא הושלמו כמתוכנן.

למרות מגרעה זו ולאור נתונים ממחקר נוסף TRITON אשר השווה קלופידוגרל לנגזרת שלו פרזוגרל ( PRASUGREL ) לא נמצאה תגובה בין תרופתית ברת משמעות קלינית בין תרופות אלה לאומפרזול.

 

TCT2009, Sept. 21-25, San Fransisco, CA

 

 

תרגום ועריכה - ד"ר קלמפנר רוברט