מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהמדריכים10 עצות למניעת הפרעות אכילה

10 עצות למניעת הפרעות אכילה

הפרעות אכילה הופכות לנפוצות יותר ויותר. כך תוכלו לעזור למנוע את התפתחותן בצעירים הסובבים אתכם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

הדרכה, חינוך לתזונה נכונה, עידוד לקבלה עצמית ואהבה - זה הבסיס לו זקוקים צעירים על מנת להפחית את הסיכון שיפתחו הפרעות אכילה. אתם - משפחה, חברים קרובים, מורים ויועצים - יכולים לעזור.

 

1) עודדו קבלה עצמית - מומלץ לעודד פיתוח הערכה עצמית ואמון עצמי באנשים צעירים. הם צריכים לקבל את עצמם כמו שהם. הקבלה העצמית היא נקודה התפתחותית שכל אדם צריך להשיג. אינכם יכולים להשיג "קבלה עצמית" בשביל מישהו אחר, אבל אתם בהחלט יכולים לעודד ולתמוך.

 

2) אל תדחפו יותר מידי - מומלץ לא לדחוף ילדים או חברים להישגיות יתר בלימודים, בספורט או בשטחים אחרים. אם אתם חוזרים בפניהם כל הזמן על כך שהם היו יכולים להשיג יותר אם רק היו משתדלים יותר - אולי כדאי שתבררו עם עצמכם את הסיבות לכך והאם אתם עצמכם אינכם חיים באמצעות ההצלחות שלהם.

 

3) אזנו בין חופש לגבולות - מתבגרים זקוקים לאיזון בין חוקים וגבולות מצד אחד וחופש ואחריות מצד שני. תנו להם בחירה מתאימה ובמקביל שיחוו את התוצאות של ההחלטות שלהם. אל תגנו עליהם יותר מדי ומהצד האחר, אל תזניחו את ההתייחסות שלכם אליהם. תהיו ערים ללחצים ולכאב בחייהם של הצעירים. אל תנסו לטפל בבעיות של אחרים. תנו לאדם האחר להתגבר ולגדול מהחוויה ומהניסיון.

 

4) תלמדו אותם תזונה טובה מהי - חשוב ללמד את הצעירים על תזונה נכונה הן בבית והן בבית הספר. הבדילו בין דיאטה לתזונה נכונה. אנשים צעירים רבים חושבים שזה אותו דבר. הימנעו מלעודד אנשים צעירים לרדת במשקל.

 

5) הביעו אכפתיות - הביעו את אהבתכם ואת האכפתיות שלכם כלפי הצעירים ללא קשר לאיך שהם נראים. עודדו אותם להיות בריאים ולא חיקוי לדוגמנים ודוגמניות.

 

6) תני דוגמא - אם את אישה, היי דוגמה טובה לנשים צעירות - הימנעי מלבקר את צורת גופך, הפסיקי לדבר על דיאטות ומראה חיצוני, הביעי הערצה לגוף בריא, אפילו הגוף שלך, גם אם הוא אינו בדיוק מתאים לדקיקות שהחברה דורשת.

 

7) אל תבקר - אם אתה גבר, הימנע מלבקר נשים שאינן מתאימות לאידיאל היופי שלך. נשים הן בני אדם ולא רק גוף. תבין שלא כל הנשים יכולות להיות דקיקות וגם בריאות. אל תעודד את אשתך, חברתך או בתך לרדת במשקל רק בגלל שאתה תרגיש יותר טוב עם בת זוג יותר רזה.

 

8) בררו את מטרת הדיאטה - אם חבר או בן אדם צעיר רוצה לרדת במשקל, בררו מה הוא מתכוון להשיג בדיאטה. אם המטרות אינן ריאליות או אם האדם המדובר מרגיש נחות, בררו איתו מהן הסיבות לתחושותיו. אם תחושות אלה ממשיכות, בקשו עזרה מיועץ או מטפל שמוסמך לעבוד עם הפרעות אכילה.

 

9) פנו לעזרה במידת הצורך - דעו מתי יש צורך לפנות לעזרה בעצמכם או להפנות את האדם הסובל לעזרה מקצועית

 

10) תאהבו בלי גבולות - תפקידכם כהורים ומבוגרים תומכים לאהוב, לתמוך ולעודד. מזה, אף פעם אין יותר מידי.

 

 

* מיכל אפק היא פסיכולוגית קלינית במרכז להפרעות אכילה ומשקל בשיבא ומנהלת קהילת הפרעות אכילה ב"כמוני"

mona
06/09/09 15:22

כל מה שהילד שלהם נותן להם\חרא זה לא פחות ולא יותר מאשר הם עצמם