מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
ד
ד"ר שמעון ספוז'ניקוב
מנהל המרכז לכירורגיה בריאטרית, במרכז הרפואי רבין, בית החולים בילינסון. התמחות: כירורגיה בריאטרית וכירורגיה לפרוסקופית. חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית של כירורגיה כללית, החברה הישראלית לכירורגיה קולורקטלית, החברה הישראלית והאירופאית לכירורגיה זעיר פולשנית, החברה הישראלית לכירורגיה מטבולית ובריאטרית, הפדרציה הבינלאומית של כירורגיה להשמנה. ניסיון קליני קודם: מנהל היחידה לכירורגיה לפרוסקופית והמרכז הבריאטרי, מרכז רפואי קפלן, רחובות. כירורג בכיר, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, בפועל מנהל יחידת כירורגיה אנדוסקופית, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. התמחות בגסטרואנטרולוגיה, והתמחות בכירורגיה כללית, מחלקה לכירורגיה כללית וכלי דם, מרכז רפואי ברזילי, אשקלון. כירורג בכיר ואחראי על תחום של כירורגיה אנדוסקופית, בית חולים מוניציפלי, מוסקבה רוסיה. כירורג כללי ואנדוסקופי במחלקה לכירורגיה כללית, בית חולים מוניציפלי, נמנגן, אוזבקיסטן. עוד אודותיי: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/surgery/Pages/dr_s_sapojnikov.aspx
ד
ד"ר אפרים סטיבן שמאע
תפקידים ומינויים: מנהל תחום אנדובאריאטריה, רופא בכיר, אנדוסקופיה מתקדמת לימודים: בית הספר לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת ברנדייס מקום התמחות: בית החולים Maimonides, ניו-יורק, ארה"ב בית החולים לנוקס היל, ניו יורק, ארה"ב בית החולים של אוניברסיטת שיקגו, שיקגו, ארה"ב השתלמויות: תחום אנדוסקופיה מתקדמת בדגש על השמנת יתר וסיבוכי ניתוחים באריאטריים, חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: חבר האיגוד הישראלי לגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד, חבר ההסתדרות הרפואית בישראל, חבר באיגוד הגסטרואנטרולוגי האמריקאי שטחי התעניינות מיוחדים: EUS, ERCP, כריתת פוליפים (EMR), טיפול בדרך אנדוסקופית בהשמנת יתר, סיבוכי ניתוחים ופתולוגיות במערכת העיכול עיסוק במחקר: Collaborative approach to management of obesity combining medication diet and endoscopic procedures עוד באתר בית החולים בילינסון https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/gastroenterology/Pages/dr_e_s_Shamah.aspx
מירב רבר פרנקנשטיין
מירב רבר פרנקנשטיין
דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון ניסיון: דיאטנית המרכז לטיפול בהשמנה, בילינסון. דיאטנית אחראית תחום בריאטריה (ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר) במחוז שרון שומרון בכללית. דיאטנית במרפאה לבריאטריה, בבילינסון - במטופלים לפני ואחרי ניתוחים לטיפול בהשמנת יתר. דיאטנית במחוז שרון שומרון בכללית - התמקדות בהשמנת יתר וניתוחים בריאטריים, בשילוב איזון סכרת ושומני הדם. מנחה סדנאות לקידום אורח חיים בריא וירידה במשקל. קורסים: טיפול קבוצתי בטכניקות של NLP-מרכז הדרכה-כללית. הנחיית קבוצות-מרכז הדרכה-כללית. כלים יישומיים להעצמת המטופל-מרכז הדרכה-כללית. הטיפול התזונתי בסוכרת-משרד הבריאות והמועצה הלאומית לסוכרת. הגישות החדשות להתמודדות עם השמנה-"עתיד". השכלה: תואר בוגר בחוג למדעי התזונה בהצטיינות, פקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית. לימודי תואר שני בבריאות הציבור מסלול מחקרי, פקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, אוניברסיטת ת"א. תעודת הוקרה מיוחדת מהכללית על פעילות ראויה לשבח (2018) https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שירי נקש
שירי נקש
אני דיאטנית קלינית בעלת קליניקה בפתח תקווה. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית (B.Sc) בפקולטה לחקלאות, מהאוניברסיטה העברית. בוגרת סטאז' בבית חולים וולפסון ובעלת רישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. מלווה, תומכת, מנחה ומטפלת באנשים (גברים, נשים וילדים) אשר רוצים לעשות שינוי בדרך האכילה שלהם, כל אחד ומטרתו - ירידה ,שמירה ועלייה במשקל. תזונה זהו תחום דינמי מאוד ומתעדכן כל הזמן. במסגרת מחויבותי למטופליי, אני מעורה ומתעדכנת בספרות המקצועית העדכנית ביותר ובמחקרים חדשים מהארץ והעולם. בחיי האישיים אני מיישמת את התורה עליה אני ממליצה למטופליי: מנהלת אורח חיים ספורטיבי עם הרגלי אכילה מאוזנים שהפכו לשגרת חיי וחיי משפחתי. הניסיון הרב אותו צברתי במהלך השנים בעולם העיסקי כמנהלת בכירה, תורמים לי רבות בעיסוקי כדיאטנית בהנעת אנשים להשגת מטרותיהם וביכולתם להשיג תוצאות מיטביות. כל אלו הופכים אותי לדיאטנית יותר טובה ולמטפלת מקצועית ומנוסה. יחד עם המטופלים אנחנו יוצאים למסע שבו הם מאמצים הרגלים נכונים ובריאים בקלות רבה ובהנאה גדולה, תוך השגת המטרות האישיות וקבלת תוצאות וחשוב מכך- שמירה עליהן.
יפעת אלנקרי
יפעת אלנקרי
נעים מאוד, שמי יפעת אלנקרי דיאטנית קלינית בעלת תואר בתזונה B.SC מטעם אוניברסיטת אריאל ובעלת תואר B.A במדעי ההתנהגות. נשואה ואמא לארבעה. עובדת נכון להיום כדיאטנית כללית וילדים בקופ"ח לאומית, מקבלת בקליניקה פרטית בגינות שומרון אכילה רגשית והפרעות אכילה על כל גווניהן. בנוסף מתרגלת באוניברסיטת אריאל בחוג למדעי התזונה ודיאטנית בפרוייקט אורח חיים בריא מטעם משרד החינוך.
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
ד
ד"ר רן ניסן
רוקח קליני, מרכז רפואי רבין - קמפוס בילינסון ובית חולים גריאטרי-שיקומי "בית רבקה". ניסיון רב שנים כיועץ בתחום הטיפול התרופתי באוכלוסיה הגריאטרית, רפואה פנימית וקרדיולוגיה. בוגר התוכנית ד"ר לרוקחות קלינית (PharmD) של בית הספר לרוקחות, האוניברסיטה העברית ירושלים. עוסק במחקר בתחום הטיפול התרופתי והוראת פרמקולוגיה עבור סטודנטים בתוכנית ההסבה של בית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים ובתוכנית בוגר בסיעוד, בית הספר למקצועות הבריאות ע"ש שטייר, אוניברסיטת תל אביב. כמו כן משמש כיו"ר המערך הקליני של ארגון הרוקחות בישראל.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשות5 מתכונים ללביבות בריאות

5 מתכונים ללביבות בריאות

לקראת חנוכה ריכזנו מתכונים ללביבות טעימות ובריאות שיחליפו את הלטקס המסורתיות


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

לביבות תפוחי האדמה המסורתיות, הסופחות שמן בקלות ובמהירות, מכילות בממוצע כ-200-150 קלוריות ללביבה אחת בודדה (מי מסתפק באחת?) ובעלות ערך בריאותי מינימלי. בעזרת תזונאיות שירותי בריאות כללית והשף ד"ר רני פולק מהמרכז לבישול ואורח חיים בריא, אספנו מתכונים ללביבות בריאות ויצירתיות יותר. 

 

הבריאות במיוחד: לביבות קינואה עם חמוציות

 

חומרים:

 

1 כוס קינואה (לפני בישול)

2 כוסות מים (לבישול הקינואה)
1/2 כוס חמוציות בלי סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
4 כפות בצל ירוק קצוץ דק
כף רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות שומשום קלוי
2-3 ביצים בינוניות
פרורי לחם/ שיבולת שועל טחונה לפי הצורך
3 כפות שמן קנולה או פשתן לטיגון

 

הכנה:

 

הרתיחו ובשלו על אש קטנה כוס קינואה יחד עם שתי כוסות מים במשך כ-20 דקות. כבו את האש והשאירו את הסיר סגור כ-20 דקות נוספות. הוציאו את הקינואה לקערה ולאחר שתצטנן מעט הוסיפו את כל הרכיבים האחרים. ערבבו היטב ותנו לעיסה לשבת בקערה במשך כ-20 דקות כדי שכל הטעמים יספגו היטב. באמצעות שתי כפות (או שיטה אחרת הנוחה לכם) צרו לביבות שטוחות מאוד מהתערובת.

 

חממו מחבת עם שמן קנולה או שמן פשתן - לא יותר מ-3 כפות. רק לאחר שהשמן חם מאוד הכניסו את הלביבות וטגנו אותן קלות משני הצדדים עד שיתקבל גוון זהבהב. הוציאו את הלביבות מהמחבת והניחו אותן על ניר סופג.

 

יתרונות: לביבה אחת תכיל כ-50 קלוריות בלבד, במקביל לערך תזונתי רב שהיא מספקת.

 

מתכון: ד"ר רלי אבל, מנהלת השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז

 

המהירות: לביבות זוקיני ובצל סגול

 

חומרים:

 

4 זוקיני או קישואים בינוניים
1 בצל סגול קטן 
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
מעט מלח
קורט פלפל שחור טחון 
חצי כפית פפריקה אדומה (אופציונלי)

ניתן להוסיף: מעט שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה. 
שמן קנולה לטיגון

 

הכנה:

 

גררו בפומפייה דקה את הקישואים או הזוקיני עם קליפתם וסחטו היטב. אם יש לכם זמן מומלץ להניח את הזוקיני המגוררים במסננת כחצי שעה כדי שיגירו נוזלים. אם אין לכם זמן פשוט סחטו חזק. 

 

חתכו את הבצל לקוביות קטנות מאוד והוסיפו לקערה יחד עם הזוקיני.

 

הוסיפו ביצה אחת טרופה, 3-2 כפות פירורי לחם ואת התבלינים. ערבבו היטב. אם העיסה נוזלית הוסיפו עוד פירורי לחם.

 

צרו לביבות דקות באמצעות שתי כפות וטגנו אותן משני הצדדים עד השחמה. הוציאו את הלביבות לצלחת מרופדת בכמה שכבות של נייר סופג והניחו שכבות של נייר סופג גם מעליהן ומעליו צלחת, כדי שהשמן יספג בנייר עד כמה שניתן. לחילופין, ניתן לאפות את הלביבות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם בוחרים לאפות את הלביבות מומלץ לטגן (ולצנן) את הבצל לפני שמוסיפים אותו לבלילה. הניחו על תבנית נייר אפייה, עליו תניחו את הלביבות שיצרתם. באמצעות מברשת או ספריי שמן עטפו את הלביבה בשכבה דקה של שמן. כשהלביבות ממתגבשות ומזהיבות מעט, הן מוכנות. 

 

יתרונות: זמן הכנה קצר כבר אמרנו? בנוסף, את הלביבה הזו גם ילדים יטרפו.

 

מתכון: אלה הר-נוי, עורכת כמוני 

 

המתוקות: לביבות תפוחי עץ אפויות

 

חומרים:

 

2 תפוחים ירוקים
4 כפות שטוחות קמח מלא
קליפת לימון מגוררת
1 שקית סוכר וניל
1/2 כפית קינמון טחון
2 ביצים

 

הכנה:

 

גלענו את התפוחים וגררו אותם על פומפייה גסה. ערבבו את התפוחים המרוסקים עם שאר החומרים ושמרו במקרר למשך שעה. חממו תנור ל-150 מעלות ורפדו תבנית תנור בנייר אפייה. צרו בעזרת כף לביבות מהתערובת אותן תניחו בתבנית. הקפידו לשמור על מרווח של סנטימטר לפחות בין הלביבות. אפו עד להשחמה קלה.

 

יתרונות: לביבות מתוקות מיוחדות החוסכות טיגון ומכילות מעט קלוריות.

 

מתכון: צוות השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז תל-אביב

 

נטולות הגלוטן: לביבות כרישה ופטה

 

חומרים:

 

1 ק"ג כרישה
1 ביצה
3 כפות קמח אורז מלא
100 גרם גבינת פטה 5% מעוכה
4 כפות שמן זית כתית מעולה
סומק

 

הכנה:

 

חיתכו את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות דקות וחילטו במי מלח רותחים עד לריכוך. לאחר מכן סחטו את הכרישה היטב. העבירו את הכרישה ואת והביצה למעבד מזון ורסקו למחית. העבירו לקערה, הוסיפו את הגבינה ויתר החומרים (פרט לסומק). צרו לביבות והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות גריל, הכניסו את התבנית וצלו כ-7 דקות, עד להשחמה של הלביבה. פזרו מעט סומק והגישו.

 

יתרונות: מתאימות גם לחולי צליאק, חוסכות טיגון ודלות בקלוריות. 

 

מתכון: השף ד"ר רני פולק מהמרכז לבישול ואורח חיים בריא

 

המושקעות: לביבות כתומות

 

חומרים:

 

2 בטטות בינוניות
3 גזרים בינוניים
כוס דלעת
4 כפות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
2 כפות זרעי חמניות קלופים
1/2 כוס צימוקים כהים
2-3 ביצים
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל
3 כפות שמן קנולה או פשתן
קורט קינמון

 

הכנה:

 

גררו את הבטטות, הגזרים והדלעת על פומפייה וסחטו. טרפו את הביצים היטב והוסיפו. לאחר מכן הוסיפו את כל החומרים הנוספים, ערבבו היטב והשהו בקערה במשך כ-20 דקות כדי שכל הטעמים יספגו יחד.

 

חממו מחבת עם שמן קנולה או שמן פשתן - לא יותר מ-3 כפות. באמצעות שתי כפות (או שיטה אחרת הנוחה לכם) צרו לביבות שטוחות מאוד ורק לאחר שהשמן חם מאוד הכניסו אותן למחבת. טגנו אותן קלות משני הצדדים עד שתקבלו גוון זהבהב. הוציאו את הלביבות מהמחבת והניחו אותן על ניר סופג. 

 

יתרונות: לביבה אחת תכיל כ-45 קלוריות בלבד, במקביל לערך התזונתי שהיא מספקת.

 

מתכון: ד"ר רלי אבל, מנהלת השירות הדיאטטי של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז

 

 

*גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה בנובמבר 2014