מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מתכוני שייקים

כמוניבלוגיםמתכוני שייקים שייק סלק סלרי וג'ינג'ר

מאת eitaybe
07/11/16 9:59
6085 צפיות
שייק סלק סלרי וג'ינג'ר
1 גבעול סלרי
1/4 סלק
ג'ינג'ר
1 חופן פטרוזיליה
1 ענף קייל (Kale)
1/2 כוס מים (120 מ"ל)

ו.....הופ! למג'ימיקס, תהנו...


Facebook: Eitay Benjamin
Instagram: eitay.benjamin

חשוב לדעת! 

היתרונות הבריאותיים של הסלרי
 
מניעת סרטן: מחקרים מצאו כי יש לא פחות משמונה חומרים עם השפעות אנטי סרטניות בסלרי. 
 

למניעת סרטן קיבה: מומלץ לשתות תערובת של מיץ סלרי ומיץ תפוחי אדמה, מעורבב ביחס של 1:2. כ-300 מ"ל מיץ ליום, במשך חודש אחד ולאחר מכן לעצור ל-15 ימים. הסלרי מונע את התפתחות הגידולים ואילו מיץ תפוחי האדמה מכיל חומרים המונעים היווצרות גרורות.



למניעת סרטן המעי הגס: כדי למנוע היווצרות של גידולים במעי הגס מומלץ לאכול כל יום סלט שורש סלרי, בשילוב עם 100 מ"ל מיץ סלרי עם מיץ גזר. מחקרים שנעשו בניו ג'רזי, ארצות הברית הראו כי לסלרי יש תפקיד פעיל בעצירת היווצרות גידולים במעי הגס.



למניעת לוקמיה (סרטן הדם): כדאי לצרוך 100 מ"ל מיץ סלרי מעלים ושורשים טריים מאוד, בשילוב כמות שווה של מיץ גזר. ניסויים מצאו כי שני סוגי חומרים פעילים בסלרי גורמים למוטציה בתאים הסרטניים ופוגעים בהם.

 
כולסטרול וטריגליצרידים מוגברים: מחקר של המחלקה לחקלאות של ממשלת ארה"ב הראה כי 100 גרם סלט סלרי הנצרך מדי יום מסייע להורדת רמת הכולסטרול הרע ב-10% עד 20%. הסיבה לכך היא שהסלרי מגרה הפרשת מיצי מרה, והוא עשיר בסיבים תזונתיים. בנוסף, מחקרים אחרים מצאו ירידה של 17.3% - 33.5% ברמת הטריגליצרידים בדם, לאחר רק שלושים ימים של צריכת סלרי.
 
סוכרת:  צריכה יומית של לפחות 50 גרם שורש סלרי, לצד גזר, כרוב, פטרוזיליה וחסה, עוזרת לפירוק הסוכר ויצירת האינסולין בגוף. בשל הסיבים התזונתיים והיתרונות ההיפוגליקמים של ירקות אלו.
 
השמנת יתר: 50 מ"ל מיץ סלרי לפני כל ארוחה עוזר לצמצם את התיאבון, ולחסל עודפי מים ברקמות. זה עוזר לשלוט ב"התקפי הרעב" שלנו.
 
אבנים בכליות: האשלגן והמגנזיום שבשורש הסלרי יעילים לפירוק אבנים בכליות, וכן מסייעים למתן השתן. כמו כן, הסלרי מסייע למניעת היווצרותן של אבנים בכליות ובכיס המרה. 
 
מחלת ריאות: מברונכיטיס ועד שחפת ודלקת ריאות כרונית, הסלרי מסייע במלחמה נגד עוויתות הסימפונות וכן משמש כחומר מכייח. הסלרי נלחם בחיידקי דלקת הריאות ומפחית שיעול והזעות לילה.
 
שיפור חיי המין: שתיית 50-100 מ"ל של יין סלרי (כמו במתכון שלמעלה) לפני קיום יחסי מין תשפר את התאוששות הגבר לאחר היחסים. לטווח הארוך, מומלץ להוסיף עלי סלרי טריים לסלט. 
 
מחלות לב: הסלרי מומלץ לסובלים ממחלות לב. הוא מרחיב קלות את כלי הדם, מונע הצטברות משקעים ומסייע להורדת לחץ הדם.
 
שיגדון: תרופות טבעיות מעטות יכולות להתפאר בהסרת מלחי חומצת שתן עודפים באותה יעילות כמו הסלרי. הסלרי מטפל במפרקים הכואבים, ומסייע לשפר את חילוף החומרים של החלבונים. מומלץ לסובלים משיגדון לשלב סלרי בתפריט צמחוני, על מנת להעלים את הסימפטומים במהירות.
 
דלקת בדרכי השתן: מיץ סלרי וגזר הוא תרופה טבעית רבת עוצמה לטיפול בדלקת בדרכי השתן. הסלרי עשיר בחומרים אנטי בקטריאליים, ומסייע למתן השתן.

סלק - מיץ סלק ובריאות המוח
נוגד חמצון
השפעה נוגדת דלקת
נטרול רעלים
נוגד סרטן

ג'ינג'ר
זנגוויל –
נוגד דלקות
נוגד חמצון
נוגד סרטן

טיפ קטן 

המלצת מומחי מועצת הצמחים
הזנגוויל מכיל חומרים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, ובעיקר למניעת בחילות והקאות. צריכה של 4-2 גר' ליום, המחולקים ל-3-2 מנות, מומלצת בדרך כלל להקלה על בחילות הריון. בנוסף, הזנגוויל מכיל חומרים נוגדי דלקת, היכולים לתרום להקלה במצב של דלקת מפרקים. כן הוא מכיל חומרים נוגדי חמצון ונוגדי סרטן. מומלץ להשתמש בזנגוויל כתיבול בריא במיוחד, לעתים קרובות בתפריט השבועי, וכתרופה טבעית להקלה על בחילות ומצבים דלקתיים.

קייל Kale - כרוב על

היתרונות הבריאותיים של הקייל
הקייל מסייע בהורדת הכולסטרול וזאת הודות לתכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שלו. בנוסף לכך, צריכה קבועה של קייל טרי או מאודה מסייעת לשיפור התפקוד של מערכת העיכול, מסייעת למנוע עצירות ובעיות במערכת העיכול וכן מסייעת להזנה של חיידקי המעיים. לאור מחקרים רבים שבוצעו בקייל נראה כי הכרוב המיוחד הזה שזכה זה מכבר לכינוי כרוב על או מזון על, ישנן תכונות מיוחדות הנוגדות תהליכים סרטניים.
בין היתר נראה כי צריכה קבועה של קייל קשורה להפחתת הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית, סרטן השחלות, סרטן המעי הגס, סרטן השד וסרטן שלפוחית השתן. במיוחד מסייעים בהפחתת הסיכוי לחלות בסרטן שני קרטנואידים שרמתם בדם עולה לאחר צריכת קייל: בטא קרוטן ולוטאין.
הקייל גם מכיל חומצת שומן אומגה 3 המסייעת בהפחתת מדדים דלקתיים וכמות גבוהה של ויטמין K, שגם כן משחק תפקיד מרכזי בוויסות של תהליכים דלקתיים. התכולה הגבוהה של הסידן בקייל הופכת אותו למקור מצוין לסידן, בעיקר עבור טבעונים או אנשים הרגישים למוצרי חלב.

שבוע טוב, eitaybe

 

תגובות

אפרת_זיו
07/11/16 11:06

נשמע לא טעים איפה המתיקות פה? מהסלק?

eitaybe
07/11/16 12:23

היי אפרת,

ניתן להוסיף כפית סילאן
טחינה גולמית לשיפור הטעם המר
אפרסק
סוכר ענבים
לפי בחירתך (לא רושמים את כל הסודות במקום אחד wink)
העיקר שזה בריא!
מקווה שעזרתי.