מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםהסוכרת היא מחלת העניים

14/12/16 17:10
1484 צפיות
הסוכרת היא מחלת העניים
הסוכרת היא מחלת העניים
כה אמר פרופ' מוטי רביד, שהיה ב-2008 יו"ר האגודה הישראלית לסוכרת:
"האדם המודרני נופל קורבן לתעשיית המזון ולרשתות השיווק, שמטרתן היחידה היא להגדיל את רווחיהן. לכן המזונות מיוצרים ונארזים כך שיהיה קל לאכול הרבה בלי להרגיש שובע" (פרופ' מוטי רביד, יו"ר האגודה הישראלית לסוכרת, 'ידיעות אחרונות' 13.8.08).

כל מילה בסלע. הצרכנים הבלתי מודעים לנזקי המוצרים הללו הם עניי העם שיש להציב בפניהם תמרור אזהרה על מנת שיהיו שווים בבריאות לעתירי הבריאות ודלי הפחמימות. העניים אוכלים את הזיתים בפיתה והעשירים אוכלים את הזיתים במרטיני והסוכרת היא מחלת העניים עתירי הפחמימות ודלי הבריאות.

חור קטן לאדם בגרונו הבולע את כל ממונו

25 דולר מחיר 1 ק"ג עליה במשקל, 75 דולר מחיר 1 ק"ג ירידה במשקל. ביחד 100 דולר לטובת קהיליית יועצי התזונה, המגלגלת מיליארדים בשיטת האקורדיון. פעם רזה ופעם שמן וחוזר חלילה. ככה ארבעה עשורים
הציבור הרחב והשמן מפרנס למעלה מארבעים אלף יועצי תזונה שנימנו בעולם המערבי, המחזיקים בידיהם מירשמים בדוקים להרזייה, המותנית בתרגילי-כושר. לא הצלחת, תשובתם המלומדת – לא התמדת בתרגילי-כושר, ובינתיים נפרדת מכספך ונותרת עם עודף משקל  ועם יצר בלתי נשלט לפחמימות.
בדיקה אורגנולפטית
כמבקר מזון בשרות המזון והתזונה, בעת שרותי במשרד הבריאות, נדרשתי  לבצע בין שאר הבדיקות במפעלי המזון בדיקה אורגנולפטית, שהיא בדיקת טעמו של המוצר. לכאורה הנאה בלתי רגילה, אך ממכרת באופן בלתי הפיך. החולשה הראשונה שלי היתה עוגה, והחולשה השניה שלי היתה העוגה השניה ולא אמנה את הגלידות והוופלים והבורקס, והמשקאות המתוקים ושאר מיני המתיקה שזללתי והעריתי לתוכי בתפקידי המכובד כמבקר מזון לתפקידים מיוחדים.
 כיצד נראיתי כאשר פרשתי ממשרד הבריאות לטובת גידול בעלי-חיים במשק חקלאי היטיב לבטא הסופר והמחזאי אנטון צ'כוב:
הטבע הופך זחל מגעיל לפרפר יפהפה, ואילו אצל בני-האדם התהליך הפוך:"
 פרפר יפהפה הופך לזחל מגעיל"
 
     ברוך הלוי-סגל
  www.fatgetslim.com

 

תגובות

vespa47
14/12/16 19:08

אני לא חושב שזו הצהרה מדויקת, ובטוח שאינה הצהרה בונה.

מקור הפחמן בטבע מצמחים, ותרכובת המפתח ליצור אנרגיה בביולוגיה זה גלוקוז. 

תעשית המזון היטיבה ושברה שיאי יצור של סוכר על מנת להוריד את מחירו. החל משיפור התפורות בחקלאות ועלה ההפרדה ועיבוד הסוכרים מעמילנים לגלוקוז טהור או תערובות גלוקוז/פרוקטוז שהן הרבה יותר מתוקות.

מתוק - זה מושך. זה טעים למרבית האוכלוסיה, עשירים ועניים כאחד.

המפתח זה המחיר הזול עקב היצור המסיבי והתפוקות.  מחיר 1 ק״ג של דקסטרוז בתעשיה ( זהו הגלוקוז המופק מעמילן תירס או חיטה) כ-40 סנט. 

ארה״ב מהווה את אבל התבואה של העולם: דגנים, קמח, תירס, סויה, סירופ גלוקוז, וסירופ גלוקוז-פרוקטוז. כל אלה נכנסים למענקי תמיכה לעולם הרעב. 

הלובי של הסוכר בארה״ב דוחף סוכר לכל מזון. זה מניע את גלגלי התעשיה. 

הרבה מוצרים מכילים סוכרים שהוספו מלאכותיים כדי לשפר טעם. למה נקניקיות צריכות לקבל סוכר?! למה מוצרים עתירי חלבון מקבלים תוספות סוכר?! 

המוגעות האנושים הרווחת לתכולת מזון היא אפסית. היגע  לקרוא מרכיבים על אריזות מזון אפסי. מטבע הדברים הוא מחייב ידיעת קרוא וכתוב. אבל החמור מזה, שגם יודעי קרוא המבינים עניין מובלים באף על ידי תעשיית המזון בהלעטת של מרכיבים, אחוזי צריכה יומית, או שגיאות בחישוב מסת המרכיבים. 

לכמה איכפת מה אחוז הצריכה היומית של פרוקטוז או חומצה גלוטמית?! מישהו עומד ומחשב בארוחה במסעדה כמה אחוזים מצריכתו היומית בלע במסעדה איטלקית או במקדונלדס ?!

ולענין העשירים והעניים. יש הרבה עשירים ומבוססים שהם סוכרתיים ועבי משקל. יש גם מיליארדים של עניים  מרודים קשי יום רזים ורעבים.  אני סובר שתדירות הסכרת באוכלוסיות מבוססות בהודו או בסין  גדול מזה של שכבות העניים. 

הכל תלוי ברגולציה של תעשיה מיחד, מודעות וידע של הצרכנים מאידך. 

וידע, השכלה, חינוך לתזונה נכונה ובריאות חייבים להכנס למערכת החינוך בכל מקום.

לי יש חשש שהמתאמים של מחלות שונות שהמריאו החל משנות ה-70 קשור לשימוש בגליפוסייט ככורם סלקטיבי לטובת צמחים עמידים מהונדסים גנטית. 
המחקרים שהצביעו על תמימותו היו קצרי טווח. אחרי למעלה מ-40 שנה מן הראוי לבחון את הנתונים של השפעה ארוכת טווח על בריאות האוכלוסיה.

נכון שעל מנת להזין את כל העולם וביחוד את העולם הרעב צריך פתרונות יצירתיים, יעילים וברי גימלון. 
חלק חפצים להמיר בשר בחלבון צמחי. חלק אחר הוזה ביצור בשר בתרביות תאים. ($12,000 ל-100 גרם...) מישהו חושב שאלה פתרונות לעניי העיר ? 

 

תודה לך איש יקר על התגובה המושקעת והמלומדת

מתוק - זה מושך. זה טעים למרבית האוכלוסיה, עשירים ועניים כאחד. ציטוט מדבריך.

  אכן מתוק טעים להפליא ומשמין להחריד וכשהמתוק הופך     למר  נותרים סוכרתיים במקרים קיצוניים בלי רגליים . 

הפחמימה הממכרת היא אם כל חטאת והמוטו שלי הוא -
אכול פחמימות במינון זעיר-זהיר, כמו תרופה רעילה-מועילה.

בברכה, 
ברוך הלוי-סגל

 

אלכס31
14/12/16 22:16

היטיב לבטא  את המצב הסופר והמחזאי  צ'כוב והרי זאת כל התורה על רגל אחת
אהבתי בברכה אלכס לובל

לאלכס לובל ידידי כאח לי, תודה על התגובה האוהבת שחיממה לי את הלב.

לי-לוי
09/02/17 13:23

אני ממליצה בחום על חברת וודי,יש להם כלכך הרבה אופציות לוילות וצימרים,כל אטרקציה שהיא תחליף למלון יש להם ! 
מדהימים בשירות ! http://www.woodey.co.il/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%95%D7%AA/

לי לוי היקרה,

הנושא המדובר הוא בריאות וקולינריה. צריכת פחמימות כגורם עיקרי במגיפת ההשמנה.
הנושא שלך שונה, אלא אם כן תבהירי למה התכוונת .

סוף שבוע נעים,
        ברוך

ברוך הלוי-סגל
ברוך הלוי-סגל
מנהל בלוג "השמן והרזה - מדריך עוקף קלוריות"79 מאמרים בREADER ובפייסבוק. מחבר הספר "השמן והרזה - מדריך עוק...