מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

תזונה דלת פחמימות וסכרת

כמוניבלוגיםתזונה דלת פחמימות וסכרתמתכון דל פחמימות ללחם טחינה

מתכון דל פחמימות ללא קמח/סוכר ללחמניות טחינה

מאת אסף1
14/01/12 13:00
1593 צפיות
מתכון דל פחמימות ללחם טחינה
מתגעגעים ללחם? בהמשך לפוסט הקודם זה אולי המתכון הכי פשוט והכי מספק שתוכלו להכין כדי לענות על הצורך בלחמנייה טריה שיצאה מהתנור. בפעם הראשונה שאישתי הגר הכינה את המתכון הזה, לא יכולתי להאמין לה שאין במרכיבים שום סוג של קמח או דגן אחר. ההשפעה של לחמניות הטחינה על הסוכר בדם היא מינימלית ביותר, בערך 3 גרם פחמימות ללחמניה (מחושב על פי טחינה גולמית אורגנית הרדוף) לחמניות הטחינה יכולות לגוון את התפריט שלכם ואפשר למרוח עליהן חמאה, אבוקדו, סלמון מעושן או כל מה שעולה על דעתכם (ושנמוך בפחמימות כמובן)  טיפ נוסף, אם אתם לא חובבי טחינה גדולים חכו מעט שיתקררו הלחמניות לפני שתאכלו אותן, כי כשהן חמות מדי טעם הטחינה עלול להיות מודגש. מתכון לחמניות טחינה ( שתי לחמניות ) חומרים: 1/3 כוס טחינה גולמית 2 כפות חמאת שקדים (לא הכרחי אבל טעים) 1 ביצה 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה 4 טיפות סטיביה (או מעט ממתיק רלוונטי אחר) הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים עד שנוצרת תערובת דמויית בצק - במרקם דביק מאוד ולא קלה לערבוב. אם התערובת דלילה - יש להוסיף טחינה עד שמגיעים למרקם הנכון. מעבירים את התערובת לתבנית: בעזרת הכף שאיתה ערבבנו את התערובת יוצרים שתי תלוליות בצק עגולות. אופים 20-15 דקות, או עד שנוצר קראסט פריך והלחמניות השחימו קצת. גיוון: לפני האפייה, מפזרים על הלחמניות שומשום ומלח גס. (מומלץ מאוד) בתיאבון! בקרו בבלוג שלנו לעוד מידע על תזונה דלת פחמימות לטיפול ואיזון הסכרת.

תגובות

אסף1
אסף1
כותב גם בבלוג דל פחמימות - www.carbfree.co.il