מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הבלוג לתזונה וסוכרת

כמוניבלוגיםהבלוג לתזונה וסוכרתאיך הופכים עוגה רגילה לעוגה לסוכרתיים

איך הופכים עוגה רגילה לעוגה לסוכרתיים

איך הופכים עוגה רגילה לעוגה ללא סוכר.

09/10/13 11:20
2247 צפיות
איך הופכים עוגה רגילה לעוגה לסוכרתיים

בעודי עוזרת לחברתי הטובה להכין עוגת לחגיגות יום ההולדת של בנה, חשבתי לעצמי איך תצא העוגה עם קצת שיפורים?

חשוב לזכור שבעת שיפור מתכון והתאמתו לסוכרתיים עדיין אנחנו רוצים שהמתכון יהיה טעים ולכן שווה לעשות קצת ניסוי וטעייה עד למציאת הנוסחה המנצחת שלנו.

אז מה עשיתי?

המרתי חלק מהמקמח הלבן לקמח מלא ובמקום סוכר השתמשתי בתחליף סוכר נוזלי ובכך יצרתי עוגה עם בסך הכל רבע כוס סוכר חום!

האמת שיצא אכיל ואפילו דיי טעים...נראה מה יהיה למשפחתי להגיד על זה

להלן המתכון:

 

עוגת רסק תפוחים מופחתת סוכר
מתכון מקורי: קארין גורן
שדרוג: בתיה אלימלך

 

כמות: עוגה אחת בתבנית קוגלהוף (קוטר 24-26)
חומרים
לעוגה:
2 ביצים
1/2 כוס שמן
24 מ"ל תחליף סוכר נוזלי (שווה ערך ל2 כוסות סוכר)
1 צנצנת גדולה רסק תפוחים לא ממותק (710 גרם)
2 כוסות קמח לבן +1 כוס קמח מחיטה מלאה (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה


לתערובת קינמון-אגוזים:
1/4 כוס סוכר חום דממרה כהה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)
1 כפית גדושה קינמון


אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, תחליף סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה.
מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
משטחים שליש מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים את שאר תערובת העוגה ומפזרים את יתרת תערובת הקינמון והאגוזים.
אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.

 

בתיאבון

תגובות

בתיה אלימלך
בתיה אלימלך
בתיה אלימלך הינה דיאטנית קלינית מוסמכת מומחית לסוכרת. בעלת תואר ראשון במדעי התזונה ותואר שני בניהול מערכות בריאות. כמו...