מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אל תבלבלו את המוח

כמוניבלוגיםאל תבלבלו את המוחקיבלתם אבחנה של MCI? לא מאוחר מדי!

עדיין ניתן לנסות ולדחות את הדמנציה שבדרך

מאת אנונימי
01/11/17 16:44
1733 צפיות
קיבלתם אבחנה של MCI? לא מאוחר מדי!

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת סידני ביצעה מטה אנליזה של מחקרים על מנת להעריך את מידת השפעתו של האימון הקוגניטיבי הממוחשב על הסובלים מהפרעה קוגניטיבית קלה, ועל הסובלים מדמנציה.

הפרעה קוגניטיבית קלה הנה מצב המאופיין בירידה בזכרון או ביכולות קוגניטיביות נוספות, עם השפעה מועטה על התפקוד היומיומי. מדי שנה, מצבם של כ 5-10% מהסובלים מהפרעה זו מחריף, והם מפתחים דמנציה. מצבם של כ 5-10% נוספים משתפר, והם חוזרים למצב תקין. הטיפול התרופתי המועדף למצב זה, מעכבי כולין-אסטראז, מספק שיפור קל לטווח קצר בלבד.

אימון קוגניטיבי ממוחשב הנו טיפול בטוח, ניתן להתאמה אישית, ולא יקר באופן יחסי. החוקרים שיקללו תוצאות של מספר מחקרים גדול באמצעות  29 מחקרים שונים שבהם נבדקה השפעתו של אימון קוגניטיבי ממוחשב. מתוכם, 17 מחקרים, שכללו מעל 700 נבדקים התייחסו לסובלים מהפרעה קוגניבטיבית קלה. במטה-אנליזה (טכניקה של ניתוח משוקלל בכלים מתמטיים) של מחקרים אלה נמצא כי האימון קוגניטיבי ממוחשב הוביל לשיפור קל עד בינוני בקוגניציה כללית, קשב, זכרון עבודה, למידה וזכרון. 12 מחקרים נוספים, שהקיפו מעל 300 נבדקים, נגעו לסובלים מדמנציה. מטה-אנליזה של מחקרים אלה הראתה כי ההשפעה של אימון קוגניטיבי ממוחשב על הסובלים מדמנציה היתה חלשה מאוד, והוגבלה רק לטכנולוגיות מסויימות.

מוביל המחקר, ד"ר עמית למפיט מאוניברסיטת סידני, אמר בראיון כי המחקר מראה שאימון קוגניטיבי ממוחשב תורם לשימור ואף שיפור יכולות קוגניטיביות בקרב מבוגרים הסובלים מירידה בזכרון, (MCI) וייתכן שאף תורם למניעת דמנציה. המאמר המקורי מופיע כאן: 

Am J Psychiatry 174:4, April 2017

 

 

תגובות

אלי גל
אלי גל
הקמתי ומנהל את מכון הכושר למוח: בריינטריין