מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהבדיקת CT ואי ספיקת כליות
בדיקת CT ואי ספיקת כליות
11/09/09 13:49
1 תגובות
אני אמורה לעבור בדיקת CT עם חומר ניגוד יוד. יש לי אי ספיקת כליות בדרגה קלה מאד (קריאטינין 1.3). מה הקשר בין רמת קריאטינין כזו לבדיקת ה-CT?
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לירז
חשיפה ליוד שנמצא בחומרי הניגוד המשמשים לבדיקת ה-CT עלולים לגרום לאי ספיקת כליות חריפה, משמע ירידה חדה בתפקוד של הכליות. פגיעה זו אינה שכיחה, אולם אנשים הסובלים מראש ממחלה כלייתית בסיכון מוגבר לכך.
במרבית המקרים כאשר זה קורה מדובר בפגיעה הפיכה, שחולפת תוך 5-7 ימים , ובדרך כלל התפקוד הכלייתי חוזר לבסיסו.
הסיכון לכך עם ערכי קריאטינין כמו שלך, נמוכים סה"כ.
אולם, מוטב לנקוט באמצעי זהירות ולקבל הכנה מתאימה לפני הבדיקה, במיוחד כאשר מועד הבדיקה ידוע מראש ויש זמן לכך.
מה כוללת ההכנה?
1. יש להפסיק לפני הבדיקה (יום לפני) תרופות כמו גלוקופאג' (לסכרת), פוסיד, ויש הממליצים להפסיק גם תרופות להורדת לחץ דם וחלבון כמו קפוטן/אנלדקס/טריטייס/אוקסאר/אטקנד וכדו'.
2. אם הבדיקה נעשית באשפוז - נוהגים לתת עירוי נוזלים יום קודם לכן ולאחר הבדיקה. אם הבדיקה נעשית אמבולטורית מהבית, ניתן לשתות כליטר נוזלים בשעות שלפני הבדיקה ולהקפיד על שתיה מרובה לאחריה.
3. יום לפני הבדיקה ולאחריה נותנים תכשיר הנקרא מוקומיסט.
מומלץ כיומיים לאחר הבדיקה לבצע בדיקת קריאטינין חוזרת ולוודא שאין עליה בערכים.
שיהיה בהצלחה.