מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהאלבומין נמוך
אלבומין נמוך
10/11/09 19:52
1 תגובות
יש לי תסמונת נפרוטית. המליצו על דיאטה דלת חלבון. יש לי אלבומין 3.2 (היה 2.8). לא ברור לי למה להגביל חלבונים, כאשר החלבונים שלי נורא נמוכים? האם זה לא יוריד עוד יותר את החלבונים בדם?
מיטל עזר
שלום,
השאלה מובנת למה להגביל חלבון כדי להעלות אלבומין.
קריאטנין הינו תוצר פירוק של חלבון וכאשר אנו צורכים יותר חלבון ישנו יותר קריאטנין המתפנה בכליות.
בעולםהמערבי אנו אוכלים חלבון הרבה יותר מדרישה היומית המומלצת (0.8 גר' לק"ג משקל גוף) הגוף מסתגל ומפריש את היתר בשתן.
המטרה בהגבלה היא לרמה המומלצת על מנת לא להעמיס על הכליות והגוף מסתגל לכמות החלבון הרצויה ושומרים על ערכים תקינים
בבדיקות דם, משקל ועוד.
אך חשוב לקבל הדרכה מדיאטנית מוסמכת על מנת לא להגיע למצב של תת תזונה