מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2דר' ניל ברנרד - לנצח את הסוכרת בדרך טבעית
דר' ניל ברנרד - לנצח את הסוכרת בדרך טבעית
30/07/11 7:34
36 תגובות
שלום לפורום - אני סוכרתי למעלה מעשר שנים, לפני מספר חודשים חלה החמרה במצבי AC1 עמד על 9 מדידות הסוכר שלי לא ירדו מ 300 צרכתי אינסולין בלי הכרה וללא תוצאות והתחלתי לאבד תקווה שיש לי פתרון לבעייה.
בשלב זה התחלתי לחפש פתרון רציני ולא להסכים לגישה שאומרת ללמוד לחיות עם הסוכרת.
בחיפושי באינטרנט נתקלתי בספרו של דר' ניל ברנד שכותרתו משכה את תשומת ליבי " לנצח את הסוכרת " קראתי התרשמתי והתחלתי ליישם.
היום 3 חודשים לאחר שנצמדתי להמלצותיו אני יכול לדווח כי ערכי AC1 שמדדתי לאחרונה ירדו ל 6.6 וערכי הסוכר שלי בבוקר בין 80 ל 90 ובמשך היום שעתיים לאחר ארוחות סביב 120 . דרך אגב ירדתי במשקלי בתקופה זאת למעלה מ 12 ק"ג.
אני מעלה כתבה זאת כדי לעודד חולי סוכרת ולהציע להם גישה שונה ממה שמציעים מרפאות הסוכרת. בהצלחה
ד"ר דינה ראלט PhD
האם אתה יכול להביא כמה דוגמאות לדרך הטבעית?
מינרבה1
האם אתה קשור ל"פוקוס" ?
גמאני
בוקר טוב. הייתי בערכי A1C של 11 עד שרכשתי את החיישן הרציף כעבור שלושה חודשים ירדתי ל7.8 וכעבור עוד שלושה חודשים ירדתי ל7.6 זה לא מספיק אבל משתפר. ממליץ בחום. אם יש פטנט טוב יותר אשמח לשמוע. בריאות טובה לכולם.
ד"ר דינה ראלט PhD
היפנים פרסמו עכשו שאצל גברים אכילת הרבה דגים היתה קשורה עם ירידה של כ- 30% בסיכוי סוכרת.
Ubi
א. אינני קשור לפוקוס ואני לא עוסק בפרסום של אף אחד.
ב. באינטרנט מפורסמים 2 פרקים מתוך הספר וזה נותן אינפורמציה לגבי הרעיון
ג. שכחתי לכתוב בפוסט הקודם על כל הערכים האחרים שהתייצבו אצלי בעקבות השינוי.
אחד הדברים שהדאיג את הרופא שלי היו ערכים של הכבד שהתייצבו עכשיו בצורה מצויינת.
יום טוב לכולם
מינרבה1
המסביב, הכל דיבורים מסביב....הרבה רקע...אין זאת הפעם הראשונה שאנשים מספרים שנרפאו, וממליצים על טיפול או ספר.
אולי אני טועה, אבל לא שוכנעתי
גם מנדוזה טוען שנגמל מתרופות. הוא מספר כיצד .
אולי שניהם צודקים ?
אסף1
אהלן , תוכל לספר לנו בקצרה על מבוססת הגישה שמתוארת בספר?
Ubi
שלום לכולם
הבקשה החוזרת של כולם לנסות ולהסביר את השיטה, אני אנסה אך אני מאמין שהדרך הנכונה היא לקרוא את המקור.
בעקרון השיטה מבוססת על שינוי בתזונה שאנו אוכלים, ובניגוד לאחרים דר' ברנרד מאמין שרוב הבעיות נובעות מבשר בקר
וממליץ להמנע ממנו לצרוך תחליפים כגון טופו שאני באופן אישי לא אוהב ומצאתי פתרון במוצרים מן הצומח בשוק קיימים
מספר חלופות ובעדן מרקט מצאתי תחליפים שלהם שזולים בצורה משמעותית מטבעול, בנוסף בטבע מרקט מבחר גדול של
מוצרים ללא גלוטן, בכלל ומבחר מוצרים המתאימים לצריכת סוכרתיים במחירים מצויינים מתברר שחומוס וטחינה אורגנים
טובים לנו במיוחד, אני מקווה שלא יקום מישהו וישאל אותי אם אני מקדם את טבע מרקט.
בנושא החלב ומוצריו עברתי לפי המלצת הדר' למוצרי עיזים, ויש בשוק מבחר עצום בדקתי את רובם ומה שטעים לי הם מוצרים
של צוריאל מבחר מבורך ומחירים סבירים, צריך למצוא את המקום הראוי אך גם פה טבע מרקט מציעה מחירים סבירים בהחלט.
הצריכה שלי בבוקר מסתכמת בברנפלקס עם יוגורט עיזים, אגב גם את ההנחיה של הדיאטנית לאכול 5 ארוכות ביום זנחתי כי
לאחר זמן קצר הרגשתי שאני מתעסק כל היום באוכל וזה לא היה מקובל עלי, גורם נוסף שלמדתי הוא הגדלת כמות השתיה היומית
עליה לא הקפדתי בעבר, לסיכום אני יכול להעיד ממקור ראשון כי כל הבטחות של דר' ברנרד התקיימו בזמן קצר עליו לא העזתי לחלום
ערכי הבדיקות שלי טובים כפי שלא חוויתי שנים הרגשה האישית מצויינת, משקלי יורד בקצב של 1 ק"ג לשבוע בלי שאני מקטין את כמויות
האוכל אותם אני צורך, כל הערכים שנמדדו בבדיקה התלת חודשית מצביעים על תוצאות מצויינות וכל מה שאני מקווה שכך ימשך הנושא
הרבה זמן, במידה ויש מי שרוצה ליצור עימי קשר טלפוני ישאיר הודעה במייל ואני אחזור אליו.
ד"ר דינה ראלט PhD
מעניין...

התרגיל שלנו בכמוני 3 ימי הצמחונות לסוכרתיים בטח היה מוצא חן בעיני ד"ר ברנרד
מינרבה1
קשה לומר על מוצרי טבעול שהם "בריאים", הייתי אומרת ששומר נפשו ובריאותו ירחק מהם.
מחלבת צוריאל - הסתכל ברכיבים
רק בריאות
Ubi
מינרווה היקרה
צר לי שאת מחפשת את התפל ולא את העיקר, סיפרתי כי אני לא אוהב את הטופו ולכן מצאתי פתרון נח במוצרים מהצומח.
אני המלצתי על ספרו של דר' ברנרד ומציע להתייחס להמלצותיו בלבד הכוללות דרך לא שיגרתית ועשרות תפריטים.
הפורום חזר וביקש שאפרט ואני כתבתי איך אני בחרתי לנהל את דרכי כלומר אם משהו לא טעים לחיכי אני לא
אוכל אותו בכח, בחרתי מוצרים הטעימים לי ואיתם אני יכול לחיות בלי שהאוכל ימאס עלי.
אני חוזר ואומר אינני רופא אך יכול להמליץ מניסיוני, לא אכניס את עצמי לפינות שלא אוכל לחיות איתם ואני לא
מציע לאף אחד לעשות כך, כל אחד חייב לבחור את דרכו להנות מהדרך, ולא לסבול ממנה.
בכל מקרה לבחור בדרך של צריכת תרופות וכימיקלים במקום להנות מתזונה בריאה הנותנת תוצאות לא נראית
לי בלשון המעטה, כל אחד פה אני מניח בוגר ויודע לבחור את דרכו, אני מציע נסו תהנו גם מהאוכל וגם מהתוצאות.
מינרבה1
הבנתי, האמת, אני שמחה שדרכו של הדר' עזרה לך. מאידך, לא ראיתי שום דבר מהפכני במה שכתב. גם אני אוכלת טבעול מדי פעם, למרות שומן הטרנס. לידיעתך, מוצרים מחלב עזים אורגניים קשה מאוד למצוא. אחת הבעיות היא, שקשה להתעסק כל היום עם אוכל, זה כולל חיפוש והכנה. מנדוזה - אני נוטה להאמין לו, אבל יש לו יתרונות רבים, ידע, גישה, כסף וזמן. לקנות מוצרים בריאים, במדינה שלנו קשה מאוד. לא אחת אין קשר בין מה שכתוב - אם כתוב - ובין מה שאתה מקבל. אולי רמת הסוכר יורדת, אבל אתה זוכה ב...
אסף1
היי suk, כיצד נראית ארוחה ממוצעת על פי התזונה של ד"ר ברנרד?
noga123456
הי אסף, תפריט יומי לפי הד"ר אומר כך: (אני עושה שינויים, הוא נותן תפריט ל7 ימים אבל עכשיו מצאתי עוד מתכונים, ואני גם ממציאה אחרי ששוחים בבריכה כבר אין בעיה: בוקר פנקייק מגרעיני חיטה טחונים עם סירופ מיץ תפוחים (סיידר הגליל) 2 פירות טריים ארוחת צהריים: מרק דלעת ושעורה סקונס משיבולת שועל סלט כרוב אדום אחה"צ: קרטיב שרבט אננס ארוחת ערב צ'ילי מהיר וצמחי מסוגי שעועית שונים לחם תירס עדין עם שעורה סלט ירקות עם מיונז מטופו תות שדה טבול בשוקולד יום נוסף לדוגמא: בוקר: פתיתי שעורה עם פירות וחלב סויה צהריים: מרק עדשים אדומות ובטטה קלצונה איטלקי ממולא ירקות ואפוי במחבת חטיף: ירקות טריים קרקרים מקמח מלא מטבל תרד ארוחת ערב: חצילים עם פרמזן (מטופו) סלט ירוק עם רוטב ויניגרט מחומץ יין אדום פילאף בורגול וקינואה פירות טריים. תראה זה נראה מספר מסובך לפעמים, אפשר לפשט, אני עובדת בשטח כל היום ומסתובבת עם צידנית קטנה באוטו, עם מלא דברים, פירות, פיתות מכוסמין עם ממרחים שונים וירקות, יש נקניקים צמחוניים, המבורגרים, פלאפל שמותר לאפות בתנור ויוצא מדהים, יש מלא דברים שאפשר אם רוצים כמובן. אני ממליצה לקנות את הספר, לקרוא ולכתוב!!! את הדברים העיקריים, לחפש ערכים של אינדקס גליקמי באינטרנט, זה מה שאני עושה וכן זו התעסקות, אין ספק אבל עדיף על תרופות וסיבוכים. אשמח לעזור אם תרצה נוגה
noga123456
שיניתי את השם משתמש מSUK לשמי האמיתי - נוגה
אסף1
היי נוגה, תודה על הפירוט הרב קודם כל וההשקעה בתשובתך.
אני עם סכרת סוג 1, והאמת שהתזונה שאני אוכל כדי להיות מאוזן היא בדיוק הפוכה משלך :-) והיא דורשת לא פחות השקעה. (את יכולה לקרוא בבלוג שלי כאן באתר)
אני לא אוכל לא דגנים ולא פירות ובטח שלא סירופ מיץ תפוחים.. מאוד מעניין אותי כיצד התזונה שאת מתארת כאן עזרה לך להתאזן.. כי מהבנתי היא מלאה בפחמימות ועשויה להקפיץ את רמות הסוכר לאחר ארוחות. בתקופה שאכלתי תפריט צמחוני דומה לשלך היה לי קשה מאוד לשמור על איזון טוב.
אם זו לא חוצפה מצידי לשאול, מה היעדים שלך באיזון ועל כמה עומד ה Hb1ac שלך עם התזונה הזו?
תודה
noga123456
היי אסף, על פי השיטה הזו, לא ניתן לרפא סכרת סוג 1, ניתן לאזן אותה ולהפחית את כמות האינסולין בזריקה, אני חולת סכרת סוג 2 אותה על פי ד"ר ברנארד ניתן לרפא. היום בשעות הבוקר כשאני מודדת הסוכר עומד על 80-95, אחרי אוכל אני מגיעה גם ל110 הכי גבוה. A1C היה בעבר אצלי על 9, היום ירד ל6.5, אני עדיין בתהליך וזה יגיע גם לאופטימלי, אני עובדת על זה.
noga123456
כמובן שבנוסף איבדתי מהמשקל בעזרת השיטה 12 ק"ג ועוד היד נטויה
אסף1
מעניין.. תודה רבה. ברור לי שאי אפשר לרפא סכרת סוג 1, אבל להבנתי למרות ההבדל בין שני סוגי הסכרת התזונה הנכונה צריכה להיות מרכיב חשוב בשני הסוגים.
בהצלחה
מינרבה1
לאסף ונוגה,
אסף - אתה צודק, לתזונה יש חשיבות רבה.
היה פעם פורום (הפורום קיים אבל המשתתפים השתנו) היה בחור TYPE 1, למד להכיר אתסוגי המזון, הפעילות הגופנית אשר משפיעה עליו וכחצד, ידע כיצד להגיע לרמת סוכר מסוימת לפני ואחרי הפעילות, אחר כך התעיף קצת.
אם אתה מעונין ליצור איתו קשר, אנסה לקשר ביניכם.
לנוגה, כמה שנים את סוכרתית ?
התפריט שלך נראה לי מאוד מוזר.
6.5 - לא נמוך באופן מיוחד...
כמה פעמים ביום את מודדת ?
נראה לי שיש שעות ביום בהן הסוכר שלך גבוה למדי.
6.5 = ממוצע של 140
נתקלתי בדיאטנית אשר דגלה במס' פחמימות לארוחה, וטענה שאפשר לשחק קצת עם הנתון הזה.
אם בא לך קצת יותר פרי, (לא ענבים) אכול על חשבון פחמימה אחרת באותה ארוחה
למשל, אם סה"כ הפחמימות בארוחה 20 ג', תדאג לא לעבור אותו, מה תאכל, זאת הבחירה שלך.
noga123456
למינרבה, 6.5 לעומת 9 - לא נמוך במיוחד? המוגלובין מסוכרר תפקידו לתת את תמונת המצב לאורך כמה חודשים, לא לזמן נתון, של כאן ועכשיו. כפי שציינתי, אם היית קוראת את הכל בבקרים אני קמה עם סוכר נמוך במיוחד, אין ספק שיום יום הוא מלחמה, אם הA1C כל כך ברור על פי ממוצע שאת עושה בעל פה האין זה אומר שלא צריך לעשות בדיקות יותר? את יודעת אנחנו בפורום, שומרים על גישה פתוחה. אם התפריט שלי נשמע מוזר, קני את הספר אולי תיוכחי בעצמך כי אין זה מוזר כלל. שיהיה בהצלחה
מינרבה1
6.5 הוא בסדר, לא יותר מזה...לפי הנתונים שלך היה צריך להיות פחות מ - 6, באיזה שהוא מקום קימת טעות, ושווה לך לבדוק את זה.
מדוע נעלבת ?
באשר לתפריט - בדרך כלל מקפידים על 100 - 120 גרם פחמימות ביום, מחולקים על פני היום כולו.
למדוד - המחמירים מודדים 6 פעמים ביום, ולומדים מה מעלה להם את הסוכר בדם.
6.5 - אומר שיש לך סוכר גבוה למדי בשעות מסוימות ביום, ואולי אינך מודעת.
שאלתי אותך כמה שנים את סוכרתית, בגלל שבהתחלה הלבלב מתפקד יותר טוב.
מינרבה1
פשוט לא היה לי זמן.
A1C - יש מכשירים יותר מדויקים, הוא אמור למדוד מה שקורה ב - 3 חודשים, אבל נותן יותר משקל למה שקורה בשבועות האחרונים.
דר' ברנשטיין למשל, טוען שצריך להגיע ל A1C של 4.8....אדם בריא -6 , ומן הראוי להגיע ל - 6.
שמחה שהצלחת וטוב שאת מספרת.
סך הכל אנו רק מחליפים דעות.
כל אחד אמור ללמוד מנסיונם של אחרים, ולאמץ מה שנראה לו.
מאידך, מבלי לפגוע, ידוע לך ודאי שיש הרבה שרלטנים בשטח, מתימרים שהמציאו ...
אם קימות כ"כ הרבה דעות ושיטות, כנראה שטרם נמצאה השיטה האולטימטיבית.
אחרון , אחרון, איני מבשלת, שונאת לבשל...
noga123456
אני סוכרתית כ6 שנים. לפני כשנה הסוכר שלי התחיל להשתולל ורצו להעביר אותי לזריקות בהתחלה ויקטוזה ואם לא יילך אינסולין.
הזריקות הן השרלטנות - נאמר לי שאין דרך חזרה.
החלטתי להילחם.
חפרתי באינטרנט - לאו דווקא בפורומים, התחלתי ללמוד את הנושא.
נסעתי לאלומות - הייתי טבעונית חצי שנה ובאמת הA1C, ירד ל5.6 - אבל קשה רצח, רק תזונה טבעונית - ובלי בישולים, אסור.
קשה רצח.
אחרי חצי שנה נשברתי.
כשראיתי שהמצב שוב מתדרדר רציתי "לחזור למוטב", הלכתי לחנות ספרים כדי לקנות ספרים על הטבעונות ו"להתחזק" בנושא הטבעונות, לא היה לי זמן, כשהגעתי לקופה אמרה לי הבחורה בקופה שיש מבצע על 3 ספרים, הלכתי למדף בלי להסתכל יותר מדי מה אני לוקחת לקחתי את הספר שאני מדברת עליו.
כשהתחלתי לקרוא אותו - הייתי בשוק, לא האמנתי, החלטתי שאני מנסה שבוע, לראות אם הולך.
וזה הלך, אני עדיין לא מספיק יציבה וזו הסיבה לA1C שלא תמיד תואם את הרמות הנמוכות של הסוכר, הסיבה לחוסר היציבות היא שאני עדיין בניסוי וטעייה, אני בתזונה הזו כחודשיים, עכשיו גיליתי שלמשל אסור לאכול חומוס, למה בגלל הטחינה ששמים בו בכמות גדולה, שהיא כמו כל שמן ולפי השיטה זה אסור - וזה הוכיח את עצמו.
כל יום לומדת משהו חדש - אבל לא מתייאשת.
לגבי הבישולים, אין ספק שזה קשה אבל בינינו - סיר אורז או סיר מרק (ואין צורך להשקיע יותר מדי) או פסטה - קלי קלות, אני מוכנה לתת לך עזרה באיך לפשט את הכל כך שלא תרגישי שאת מבשלת.
מה שאני אומרת מינרבה - אל תהיי סקפטית - תנסי. או לפחות תתחילי מלקרוא את הספר הזה.
אני לא יודעת איזה סוג סכרת יש לך - וגם כתבתי סוג 2 ניתן לעשות רברס לפי השיטה, סוג 1 אפשר רק למתן אי אפשר לרפא
אשמח לעזור אם תרצי
noga123456
ועוד דבר, גם הספר הזה אומר, תזונה - היא הכי חשובה, אבל לא מה שלימדו אותנו עד היום
מינרבה1
אני סוכרתית למעלה מ - 20 שנה.
, מה עדיף....
ב - 6 השנים הראשונות הייתי מאוזנת בלי כדורים.
אכלתי....פעם ביום...בניגוד למה שאומרים בדרך כלל.
אני סקפטית בגלל שאני יודעת שפחמימות אינן מועילות לי.
באשר לטחינה - מוזר, חוץ משומן יש בה הרבה מרכיבים חשובים.
אנסה לעיין בספר בהזדמנות.
עדין טוענת שכל אחד צריך למצוא מה מתאים לו - מכל הבחינות.
מה שטוב ומתאים לאחד, לא מתאים לשני בגלל מאה ואחת סיבות.
להחליף עצות ורעיונות זה טוב תמיד.
באשר לתזונה - כל יום מופיע נביא /חבם אחר שמתימר לדעת הכל.
מסתבר שזה לא בדיוק כך.
אני מעריכה מאוד את מנדוזה.
הוא מנסה על עצמו לפני שנותן עצות, והקוראים מגיבים.
בזמנו המליץ על קינמון, אבל המסתבר שמדובר רק בקינמון מסוג מסוים.
אחר כך היו שטענו שהוא מעלה את לחץ הדם.
נא לבחור....
מוצרי חלב - בעקבות דינה היקרה, נראה שמעלה את רמת הסוכר.
נטען שמוצרים מחלב עזים יותר בריאים.
נתקלתי ביצרן מוצרי עזים, כנראה ישר, אשר טען שגבינה אורגנית בעיתית, בד"כ הגבינות אינן אורגניות, תלוי מה העזים אכלו.
אצלו זה היה עונתי.
התוצרת שלו היתה מעולה, בשלב מסוים נעלם ולא הצלחתי לאתר אותו.
מנדוזה כיום, מטופל ע"י דר' ברנשטיין, בלי תרופות, הגיע ל 4.8 , כמעט בלי פחמימות.
הענין הוא, שהתזונה שלו כוללת מוצרים רבים שהם יקרים מאוד.
למשל דגי סלמון מנורבגיה בלבד, בשר עופות שניזונים מ...עוסק בספורט באינטנסיביות, הרבה סקי וכו'.
איש מענין מאוד.
noga123456
היי מינרבה,
. אין ספק שיש הרבה שרלטנים בתחום, לצערי הרב הרפואה היום היא גם בחלקה שרלטנות, כשרופא אומר - אין דרך חזרה - קחי ויקטוזה - אה וזה יעלה לך 100 ש"ח לכל זריקה, מעניין כמה מתוך זה הוא מרוויח.
מסכימה איתך לגבי מוצרי החלב, יש ספר מעניין שנקרא "שוטי החלב" שווה קריאה, האמת אחרי זה לא נוגעים בחלב גם עם מקל
היום אני משתדלת לאכול כל כמה שעות, האמת שכל הקולגות שלי צוחקים עליי, אני עובדת בשטח מסתובבת כל היום כמעט בכל הארץ, עם צידנית קטנה (כולם שואלים אם אני מעבירה לב, כליות וכו'), עם מלא מנות קטנות בפנים, למשל היום לקחתי סלט קוסקוס מלא עם ירקות, אטריות אורז חום עם רוטב חצילים ועגבניות, 3 פירות ובמיה (מעולה), חמוצים וכל מיני שטויות, אני משתדלת כל 3 שעות לאכול ובינתיים המצב יחסית בסדר ואני בלי תרופות.
לגבי הטחינה - מסכימה איתך, שזה נורא מוזר כי כל החיים חינכו אותי שטחינה זה הההההבריאות, ועכשיו לא לאכול טחינה (ואני מתה על טחינה) זה מוזר, אבל לעומת זאת לאכול שורה שוקולד מריר ולמדוד אחרי שעה והסוכר עומד על 110, אני מוכנה לשלם את המחיר של הטחינה (אחת ליומיים אני אוכלת 2 כפיות וזה בסדר), מעבר לזה הספר מאוד מעניין, בארה"ב הרופא הזה נחשב לאחד ממביאי הבשורה בנושא הסכרת, עשה גם סרט מעניין שמשתתפים בו עוד רופאים אמריקאיים שמאמינים בגישה הזו. אני מנסה להשיג את הסרט כי ביוטיוב יש רק קדימונים.
אני גם מבינה את התסכול שלך, 20 שנה מלחמה, ועוד 20 שנה בטח של משפטים כמו - תלמדי לחיות עם זה... השאלה שאני שואלת זה מה אם תנסי לשבוע? אפילו לכמה ימים? התוצאות אצלי היו מהירות, גם בספר כתוב שהתוצאות צריכות להיות מהירות.
ברור שזו צריכה להיות החלטה שלך - שתהיי שלמה איתה, אבל אני קוראת את הדברים שלך ושומעת את הייאוש (מתנצלת אם חדרתי לפרטיות יותר מדי), אני אם חד הורית ובניתי את עצמי ממקומות של ייאוש, עם המון תקווה כל הזמן, עם המון אמונה שאני הולכת לעשות את זה, ולא רק בסכרת בהכל!
אשמח לשמור על קשר, מקווה שלא עברתי גבול
מינרבה1
נהניתי לקרוא מה שכתבת
לא מדובר ביאוש
באשר לשוקולד - היתה תק' שאכלתי, אבל איני אוהבת שוקולד
טחינה - לא אוהבת במיוחד
הבעיה שלי היא שאיני מבשלת, ולא מוכנה לבשל, אין לי סבלנות, אף פעם לא היתה לי סבלנות, אפילו דברים פשוטים.
לא נוגעת בבשר, עוף, דגים, ביצים.
יש לי בעיה למצוא תפריט מתאים.
ערב טוב
עדנה אור-אל
היכן ניתן להשיג את הספר?
מינרבה1
עשי חיפוש בגוגל
להזמין מההוצאה
מינרבה1
http://www.focus.co.il/Product.asp?Pid=239-553&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0
denur1
הספר לנצח את הסכרת (מדבר רק על סוג 2 ) מציע לפתור בדרך של תזונה את התנגודת של התאים בגוף לאינסולין,
זה שונה מד"ר ברנשטיין שמונע מהגוף פחממות, (למעט כמות קטנה מאד) ובכך מגיע להפחתת הצורך של הגוף באינסולין
לצורך הכנסת סוכר עודף לתאים.
כמובן ששיטת ד"ר ברנשטיין היא לשני סוגי הסכרת.
ברור ששני הרופאים האלו כל אחד לשיטתו מבאים פתרון אמיתי לרוב החולים שידבקו בשיטה.
מאד קשה עם הגבלות התזונה, אבל אני מקבל את דעתו של ד"ר ברנשטיין שסוכרתי צריך להגיע לערכים של אדם רגיל שאין לו סכרת.
ההנחות שעושים לחולי סכרת (A1C עד 7 ואחרות) מסוכנות לדעתי לחלק מהחולים.
ברור שיש כאלו שמושפעים פחות מרמות סוכר גבוהות אבל אף אחד לא יודע מראש מה מידת העמידות שלו לסוכר גבוהה ולכן לא רצוי
לקחת את הסיכון.
אורנה19
אם ד״ר ניל ברנרד אומר שהבעיה לסכרת היא חסימת עורקים עורקים כתוצאה מאכילת שומן מהחי והצומח, למה שעולם הרפואה לא ילך ישר למקור הבעיה ושינסו למצוא טיפול כדי להמיס את השומן שנמצא כבר בעורקים ולאפשר לאינסולין דרך פנויה להכנס לעורקים. כמו אינסטלטור שפותח סתימות שמצטברות בצנרת. ורז תיפטר בעיית הסכרת.
מירב68
מעוניינת לקבל יותר פרטים על השיטה לטיפול בסכרת. אם אפשר שתיצור קשר דרך המייל שלי
[email protected]
חשוב לי מאוד.
תודה
מירב
חובבת גלוקומטר
היי מירב,
ראיתי שאת מחפשת יותר מידע על טיפול בסוכרת באמצעות תזונה. ממליצה בחום על האתרים הבאים שיתנו לך מידע נוסף:
האתר של עדי בן שלוש - על תזונת דלת פחמימה - מכירה את עדי באופן אישי, היא מנהלת פורום סוכרת הריון בפייסבוק ונפגשתי איתה בבית החולים תל השומר כאשר ילדנו יחד בהפרש של יום! תמצאי שם המון מידע על תזונה דלת פחמימה.
האתר של דר מריאלה גלאנט לטיפול בסוכרת עם תזונה קטוגנית- יש באתר המון מידע באיזור כתבות, על מה לאכול, מתי ואיך. מומלץ
אם את בקטע של אנגלית, הפודקאסט שאני הכי הכי ממליצה עליו נקרא The Diabetes Revolution Podcast יש שם הכל אבל הכל על סוכרת סוג 2 ועל שיטת טיפול.
בהצלחה!
Ubi
https://www.youtube.com/watch?v=WdNga1lJ7yI שעור מאלף של דר' ניל ברנארד