מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהכיצד לעזור לחברה אנורקטית?

כיצד לעזור לחברה אנורקטית?

1 תגובות

שלום רב!

תחילה ארצה להודות על הפעילות שלכם, של הרופאים ושל על מי שעונה בפורום. לפני כמה שנים פניתי לפורום מקביל לעזרה והיום אני כמעט לגמרי השתקמתי מבולימיה.

אני סטודנטית למקצוע בריאות ובשנה וחצי האחרונות אחת מחברותיי ללימודים פיתחה אנורקסיה.

השנה היא כבר לא הגיעה ללימודים והייתי בטוחה שהיא כבר נמצאת במסגרת טיפולית, אך מסתבר שהיא ככל הנראה בבית. אין לה מחזור כבר מזמן, בלוטת התריס שלה הפסיקה לתפקד, ה-BMI הוא לדעתי 15 וזאת עוד הערכה אופטימית.

שוחחנו כמה פעמים על הנושא אך אף פעם ללא שימוש בלקרוא לדברים בשמם. הצעתי את תמיכתי ועזרתי בתור מישהי שעברה הפרעת אכילה, אמנם לא במצב כל כך חריף. לעיתים מתעוררת פתיחות, אך היא כבר נמנעת מלהגיע למפגשים החברתיים שלנו.

כעת הצעתי שניפגש קרוב לביתה וכך אולי תיהיה לי הזדמנות "לתפוס" אותה ולהתעמת, ואולי אפילו להתלוות אליה לגשת לקבל עזרה.

רוב חברותינו אינן מוכנות לקחת את זה על עצמן ואומרות שזה לא מתפקידינו. אך אני לא מפסיקה לחשוב עליה וחוששת מאוד לחייה.

אשמח לקבל עצה מהמומחים כאן וגם מן המתמודדים והקוראים כיצד לגשת בצורה הטובה ביותר? אינני רוצה להבהיל אותה אך אני כבר מזמן רוצה פשוט לקחת אותה למיון.

כיצד פונים ליחידה שלכם בשיבא? הייתי רוצה שיהיה לי את כל המידע כדי שאוכל להציג אותו בפניה.

האם יש רשימת המתנה? האם צריך הפנייה? אם כן, ממי?

אודה מאוד על על עצה והכוונה.

תודה!


תגובות

מיכל-אפק
06/11/11 10:48

בתפריט הבריאות שלי מצד ימין, בקישור של שאלות ותשובות, תוכלי למצוא את התשובות לשאלות שלך על פנייה לתל השומר.

רשימת ההמתנה לאישפוז משתנה מאד מיום ליום. לא ניתן לצפות ולשער כמה זמן המתנה יהיה. בין ימים ספורים לחודשים.
יש מספר קבוצות ומעקב דיאטני שבהם ניתן להשתלב לפני האישפוז.

הנושא של לפנות אל אדם סובל ולנסות לשכנעו לקבלת טיפול הוא מאד אינדווידואלי. בכל מקרה, קשה מאד להכריח אדם בוגר לפנות לטיפול. כחברה את רק יכולה להציע עזרה ותמיכה ולא יותר. אני מניחה שבמוקדם או במאוחר חברתך תסבול מספיק מההפרעה כך שהיא תרצה בעצמה עזרה. את יכולה להיות שם שזה יקרה.

בהצלחה,
מיכל