מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2אורז בריא לסוכרתיים
אורז בריא לסוכרתיים
12/04/12 14:15
14 תגובות
שלום חברים
אשמח לשמוע מכם איזה סוג אורז הכי בריא לנו הסוכרתיים
גיא
מינרבה1
האם שמעת על אורז פראי ? גם טעם גם ערך גליקמי נמוך
denur1
אורז הוא מזון עתיר פחממות, כולל האורז המלא, ככזה הוא יוצר עומס גליקמי המעלה את הסוכר בדם במהירות. אני נמנע ממנו. כמובן שיש לו גם תכונות מועילות אבל לדעתי כסוכרתי עדיף להימנע ממנו.
ד"ר דינה ראלט PhD
יש הרבה מחקרים המראים את היתרונות של האורז המלא למצב הסוכרתי,
ראו לדוגמה: http://camoni.xnet.co.il/index.php?idr=400&p=2832
והנה גם למה חשוב להשרות את האורז המלא הרבה זמן לפני הבישול:
http://camoni.xnet.co.il/index.php?idr=400&p=244
אסף1
אורז אינו מזון הכרחי לאדם, ובשל ההשפעה המהירה שלו על הסוכר בדם הייתי ממליץ לכל סכרתי להמנע ממנו לחלוטין. תאמינו לי, אפשר לחיות טוב מאוד גם בלי אורז ועל ידי כך גם להשיג שליטה טובה יותר בערכי הסוכר.
לדר דינה ראלט, המחקר הרטרוספקטיבי שהבאת אכן מראה כי לקבוצת האנשים האכלו יותר אורז מלא בתזונה שלהם לעומת אלה אשר אכלו יותר אורז לבן יש פחות סכרת סוג שתיים, אבל לא ראיתי שם שום איזכור לכך שהאורז מיטיב עם המצב הסוכרתי.
צריך לזכור שאורז ודגנים אחרים (וגם ירקות שורש עמילניים כגון תפוא) הפכו להיות חלק עיקרי מתזונת האדם רק לאחר המהפכה החלקאית, ברוב ההיסטוריה של המין האנושי דגנים לא היו מרכיב עיקרי בתזונה.
מינרבה1
אולי יש מן הצדק בדבריך.
לא רצוי לאכול דברי חלב, לא רצוי לאכול בשר, כל אחד ושיטתו.
שיטתי, לנסות, אם הנזק איננו קיים מותר לטעום לפעמים.
לפעמים "מותר" לאכול גם מה שטעים לחיך, לא להגזים ולא להפוך לשיטה.
אורז/תפוחי אדמה וכו' - הם תחליף ללחם או סתם פחמימות.
אם תגזים, אתה עלול להשבר...
בסופו של דבר, גם הסוכרתיים הם בני אדם.
יש המתאזנים בלי תרופות, לפי שיטתו של דר ברנשטיין, אבל איני סבורה שהשיטה מתאימה לכולם, יש צורך ברופא שזאת שיטתו, בצוות תומך, במצרכים ובאבח מתאימים, ולא כולם ייכולים להרשות זאת לעצמם מבחינה כלכלית.
יש סוגי אורז אשר ידועים בעיקר בדרום אמריקה.
באשר לקקאו גם יש קצת ויכוחים.
ד"ר רון גולן
רבותיי המלומדים, וחברי קהילה יקרים
ברצוני לשבח אתכם על דיון פורה ומעניין, ועל הגישה היסודית והמקצועית שלכם לניהול הסוכרת, כל אחד בדרכו הוא.
אני גאה להיות שותף שלכם בקהילה זו. כן ירבו :-)
בברכת בריאות פעילה,
רון, SportsWave
אסף1
למינרבה,
כתבת פה מספר דברים.
לגבי נושא ה"לטעום לפעמים" , דגנים וסוכרים בעיני הם לא משהו שאפשר לטעום לפעמים, אלא משהו שצריך לסלק מהתפריט לחלוטין. דגנים ובעיקר חיטה הם ממכרים, אז כמו שלא נמליץ למכור להרואין להזריק לפעמים , כך אני לא ממליץ לאכול מדי פעם בורקס או עוגה.
אין שום פסול בהתמסרות לשיטה שעוזרת לי להיות מאוזן יותר, שרירי יותר ואנרגטי יותר... אז לפעמים קצת קשה , אני לא מכחיש , אבל התוצאות נותנות לי הרבה כוח ומוטיבציה להמשיך.
תאמיני לי שכלכלית יותר משתלם לאכול בשיטה זו, את חוסכת כל שקל על טיפולים רפואיים בעתיד...
הערה נוספת, התזונה של ברנשטיין ממש לא פוסלת שימוש בתרופות ואפילו להפך, אני כסכרתי סוג אחד מזריק 4-5 פעמים ביום וברנשטיין הוא רופא אשר רושם באופן קבוע בתרופות. הדבר החשוב הוא להיות מאוזן - התזונה היא הבסיס לכך, התרופות מתוות את הדרך.
ממליץ לך לקחת שיטה וללכת איתה עד הסוף, זה לא טוב להתפזר ליותר מדי כיוונים.
בהצלחה
נ.ב לד"ר רון גולן - תודה!
רונאסטל
צודק לגמרי, אמנם אני מוגדרת סכרתית כחודשיים בלבד והילדים שואלים אותי כל הזמן "אז את לא יכולה לאכול X?" בגדול אני מעדיפה לא לאכול בכלל למרות שאני יכולה לאכול כף פירה או 3 כפות אורז בסמטי חום מלא ללא השפעה על ערכי הסוכר שלי, אבל! אני מאמינה שזה בדיוק כמו אלרגיה לגלוטן! להמנע ככל הניתן. וזה ניתן. יש המון תחליפים היום.
מינרבה1
אסף,
השיטה ידועה לי מימים וימימה, לאורך שנים גבקתי בשיטה של בלי דגנים, בלי, ובלי ובלי....והנה שיניתי את דעתי. המוטיבציה נעלמה לה, וכך קורה גם לאחרים. אני מדברת על נסיון של עשרות שנים.
בורקס אסור לאכול בגלל המרגרינה לא פחות מאשר בגלל דברים אחרים.
כל אחד והבעיות שלו, יש מי שיכול לטעום לפעמים ולא להוסיף.
כל אחד צריך להכיר את עצמו, את גופו ואת התגובות.
נראה לי שאתה מבלבל קצת בין פחמימות וסוכרים.
יש הבדל בין טייפ 1 ובין טייפ 2.
אני מתכונת לספור של מנדוזה, לדיאטה לטיפול שהוא זוכה לו, ברור שזה עולה הרבה.
ירקות ופירות וכו' שמותר לאכול, יש עונות שעולים הרבה מאוד.
לא לכל אחד יש זמן ואפשרות להקדיש הרבה זמן לפיתוח שרירים וכד', מכון כושר וכו' גם הם עולים הרבה כסף.
הידע חשוב מאוד, לתת עצות קל מאוד, לישם לא תמיד.
רק בריאות ושרירים
מינרבה1
לאסף,
www.diabetesincontrol.com/index.php
אולי תמצא ענין
denur1
מינרבה1,
כמי שהגיע לחומר של ד"ר ברנשטיין (דרך פרסום של אסף בפורום אחר ב-8.2011) אני יכול לומר על עצמי בלבד שהחומר הזה מאד עזר לי,
אני סוג 2 וחושב שבסוג 2 יש מצבים שונים של חומרת הסכרת, קראתי גם שד"ר זילבר אומר שסוג 2 זה סוגים שונים של בעיות שגורמות לעלית
הסוכר בדם וכולן נכללות תחת סוג 2.
לכן כל מה שאני כותב נכון רק לגבי ולנסיוני. המעבר לתזונה דלת פחממות הוריד לי את רמות הסוכר בצורה מאד מהירה, הורדתי את התרופות במגביל. אני פועל לפי העקרונות של ד"ר ברשטיין לסוג 2 עם שינויים/הקלות שעשיתי מבלי לפגוע ברמות הסוכר. אני לא עשוי מפלדה לכן אני חוטא מידי פעם (משתדל שזה לא יהיה יותר מפעם בשבוע) במאפים טריים ומגרים מקמח לבן.
ברור שכל סוכרתי צריך לבחור את הדרך הנוחה ביותר עבורו כדי לישמור על איזון. מה שאני יכול לומר אחרי עשר שנים בהן הייתי צרכן תרופות הוא שהשפעת התרופות הולכת ופוחתת ובמגביל עולה המינון.
מה שלא ברור לי בתגובתך מדוע מעבר לתזונה הזו צריך להיות יקר, קודם כל התרופות שיורדות זה חסכון, רק הג'נואט זה כ-150 ש"ח לחודש.
אני מבצע פעילות גופנית ומעולם לא הייתי מנוי במכון כושר, הליכות אני מבצע ברחובות (נראה לי יותר מעניין מהליכה על הליכון) כפיפות מרפקים,
כפיפות בטן ועוד מספר תרגילים אני מבצע בבית ולפעמים יוצא לאחד המגרשים בהם הוצבו לאחרונה מתקנים הדומים לאלו שיש בחדר כושר.
אפשר לעשות פעילות גופנית בלי לשלם אגורה לחדר כושר.
בעיניין מחירי המזון, נראה לי שכל ההמלצות לסוכרתיים, גם אלו שדוגלים בדרך שונה מזו של ד"ר ברנשטיין, רואים בירקות (למעט עמילניים) את
המזון העיקרי. נכון שלפעמים בתקופות של כמה ימי גשם רצופים עולה מחיר הירקות אבל במרבית ימות השנה הם די זולים ביחס למזונות אחרים.
לפעמים נוצר מחסור בירק מסוג מסויים ומחירו עולה, אפשר להימנע לתקופה הזו מאותו הירק.
כמה זמן תחזיק התזונה הזו מעמד ותישמור אותי מאוזן אני לא יכול לדעת, האם המחלה מתקדמת ובאיזה קצב היא מתקדמת אני לא יודע
את זה רק העתיד יגלה.
בנתיים הסיפוק של יכולת לשמור על איזון ללא תרופות שווה את המאמץ התזונתי.
נחמד לראות לאן הגענו משאלה קטנה על אורז.
מינרבה1
לDENUR,
אנחנו פחות או יותר משדרים על אותו גל.
6 שנים ראשונות התאזנתי רק בעזרת דיאטה...
לאט לאט התחלתי להוסיף כדורים.
לדעתי, דוקא הג'נואט היקר חשוב מהתרופות הזולות.
בקרוב - בארה"ב כבר קימת - תרופה שנוטלים פעם בשבוע.
אכן צדקת, כל אחד צריך לדעת מה משפיע עליו.
מנסיון, לפי המלצת הרופא התחלתי ליטול סטטינים, התוצאה היתה שאכלתי רק לחם לבן, עוגות וכו', רמת הסוכר עלתה, אבל לא הגיעה לשמים, להפתעתי כי רבה, אולי פשוט כי לא אכלתי משהו אחר ? לך תבין את הגוף...
ובפעם המאה, מנדוזה התנסה ....במה לא.
תמיד היה מלווה במומחים, ובאפשרויות כלכליות...יש לו תמיכה לאורך כל הדרך.
מוצרים דיאטטים עולים יותר, לא אחת בלי הצדקה.
לחם מחיטה מלאה, שיפון וכד', דל מלח, עולה יותר, הרבה יותר ממוצר רגיל.
לסוכרתיים מותר לאכול פירות יער, הם עולים יותר מפירות אחרים.
מה לעשות
רק בריאות
נ.ב.
נראה לי שאסף צעיר ומתכון לפיתוח גוף, לא לפעילות גופנית סתמית..
מנדוזה, יוצא למסעות ....
אסף1
תודה לכולם על האפשרות לדיון שבטוח שמועיל גם לאחרים שלא משתתפים בו.
מינרבה - denur ענה לך יפה ואני איתו בדעותי. היכן ראית שהתבלבלתי בין פחמימות לסוכרים? סוכרים הם פחמימות...
בכל מקרה אני מאוד מכבד אותך על הדרך שעברת, חשוב לי שתדעי שאני לא ממליץ שום דבר שאין לי ניסיון אישי איתו. פעילות גופנית היא חשובה בכל גיל ואסור לוותר עליה , ראי מן שכתב denur בנושא.
מהבחינה הכלכלית , מוצרים דיאטטיים הם משהו שצריך להתרחק ממנו והאיזכור שלך ללחם מלא וכו אינו רלוונטי כי אנחנו בכלל לא אוכלים לחם כפי שכתבתי.
מכל מקום אני באמת מאחל לך בהצלחה. אגב אני בן 32 , כדי לפזר את הערפל.
יורם5164
אני לוקח 3 פעמים ביום 2 קפסולות כל פעם של curalin תוסף מזון מזה 4 חודשים שקיבלתי מפרופ רז איתמר והיום הפסקתי לחלוטין את הטיפול התרופתי כולל הזריקות אינסולין ממצוע סכרת שלי 110 a1c 6.2 לפני חצי שנה a1c שלי הי 8.6