מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2סדנאות למזון בריא עם תוצאות מצויינות לסוכרתיים

סדנאות למזון בריא עם תוצאות מצויינות לסוכרתיים

5 תגובות


סדנאות להכנת מזון בריא



RAW FOOD



עם עדנה מינץ, תזונאית טבעית ומקימת חוות הבריאות מצפה אלומות.



שני מיפגשים בתל אביב , ב-15 ביוני וב-22 ביוני 2012



תוצאות מצויינות לסוכרתיים



http://www.ednamintz.co.il/hebrew-----%D7%A1%D7%93%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%AA_%D7%95%D7%94%D7%A8%D7%A6%D7%90%D7%95%D7%AA.html



 



לפרטים: 052-3978782



תגובות

אסף1
05/06/12 21:34

היי עדנה,

 

איזה תוצאות צפויות לסכרתי שיעבור לתזונת RAW FOOD?

 

שלום עדנה,

יש לך כמה אמירות שמוכרות לנו, בקרב גולשי פורום זה, ובעיקר בהקשר לשימוש הנכון בתזונה. אמירות אלו אף מוכחות מדעית, וחלק מחברי הפורום אכן מעידים על הצלחות, בשיטה תזונתית זו או אחרת, באיזון הסוכר שלהם.

מאידך, יש לך כמה אמירות שהמדע יגדירן כ"לא מדעיות", ואף "מצוצות מן האצבע". למשל, המשפט על "נוכחתי עם השנים..."

זו עובדה, את טוענת. עובדות טעונות הוכחה - איזו הוכחה את מביאה כאן, או בכל מקום אחר? אשמח להשכיל

עד אז, סלחי לי אם אתקשה "לאכול" את מה שאת מציעה לשולחן זה :-)

בברכת בריאות פעילה,

רון, SportsWave

 

אסף1
06/06/12 8:53

שלום עדנה,

מסכים עם חלק מדברייך. אבל מה שאת כותבת כעובדה - שחלבון מהחי מעלה סוכר זו פשוט אמירה לא נכונה ועשויה להטעות. פחמימות הן אלה אשר מעלות את הסוכר בדם. אנשים סכרתיים הבודקים את עצמם באופן תדיר רואים את זה על עצמם ביום יום. ירקות וזרעים מעלים את הסוכר הרבה יותר מאשר חלבון מהחי. ההשפעה של חלבון על הסוכר בדם היא איטית מאוד ומינורית ביותר. 

כאמור על ההסרה של סוכר ודגנים מהתפריט יש ביננו הסכמה.

מניסיונך בתזונה זו, עד כמה מטופלייך הורידו את ערכי ה a1c שלהם? 

מינרבה1
06/06/12 9:04

נראה לי שהתזונה הנ"ל מתאימה יותר לצמחונים

denur1
08/06/12 1:15

לדעתי מדובר בתזונה הדומה (יותר מגבילה ממנו) לתזונה של ד"ר ניל ברנרד בסיפרו "לנצח את הסכרת באופן טבעי" גם הוא נגד מזון מן החי. החשיבה שיש תזונה אחת שמתאימה לכולם היא שגויה לדעתי. רמת הסוכר בסוג 2 מושפעת מכמה גורמים, ברור שהתזונה היא החשובה ביותר אבל לא רק תזונה, אם תוספת של מעט פחממות תגרום לתחושה יותר טובה ונינוחה ההשפעה על רמת הסוכר תיהיה עדיפה. גם כמות הפחממות איתה ניתן לשמור על איזון שונה  מאחד לשני היות והבעיות לא אחידות בסוכרת סוג 2. 

לגבי האינדקס הגליקמי, לדעתי מה שבאמת חשוב זה העומס הגליקמי . לדוגמה דלעת היא בעלת אינדקס גליקמי גבוה מה שאומר שהפחממות שבה מגיעות במהירות לדם, אבל היא מכילה מעט מאד פחממות ולכן העומס הגליקמי שלה נמוך. חיטה מלאה היא בעלת אינדקס גליקמי עדיף על זה של הדלעת אבל היות והחיטה מכילה הרבה מאד פחממות העומס הגליקמי שלה גבוה. כך שלגבי האינדקס הגליקמי  רצוי להיתיחס ככבדהו וחשדהו.

התזונה הזו שכמעט כולה ירקות היא מאד לא פשוטה, סוכרתי יכול להנות ממגוון הרבה יותר רחב של מזונות כולל מן החי ועדיין לשמור על איזון, האם התזונה הזו בריאה? יש את שני הקצוות של הצימחוניים מחד והפליאו מנגד , כל צד יודע לומר שהדרך שלו היא הנכונה והטובה, כנראה שכל עוד שומרים על תזונה מבוקרת ולא אוכלים יתר על המידה התוצאות דומות. כתב גדול הרופאים הרמב"ם שעדיף מעט מזונות רעים על הרבה מזונות טובים.