מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
19/12/10 9:50
7 תגובות

מתכון למרק מש בריא

כוס מש מורתח במים רותחים כ30 דקות

בצל קצוץ דק 2 גזרים מגוררים 2 קשואים מגורדים

כף אבקת עוף כפית כמון כפית חוויאג למרק

אופן ההכנה לבשל את המש במים לסנן במססנת

לוקחים סיר גדול שטוח מטגנים את הבצל בכף שמן זית מוסיפים את הירקות והמש עם 5 כוסות מים כשעה על אש נמוכה

בתאבון


תגובות

מיי-רב
19/12/10 16:01

בדיוק השבוע חשבתי מה לעשות עם המש שיש לי בבית... מרק זה אחלה רעיון! נראה לי שאני אנסה אותו :-) תודה

איריס1
19/12/10 20:41

אפשר גם לבשל את המש כתוספת לבד עיד שמשרים בערך 2 כוסות ומרתיחים כ30 דקות במים מסננים מטגנים בצל קצוץ מוסיפים את המש פלוס מים בגובה המש מתבלים באבקת עוף כמון ותבלין חוויג לבישול נמי נמי בתאבון

איריס1
19/12/10 20:46

מרק ירקות מתובל
2 תפוחי אדמה חתוך לקוביות 2 גזרים לקביות 2 קשואים לקביות חצי חבילת שמיר חצי חבילת כוסבה בצל אחד קצוץ סלרי כרבע חבילה להוסיף הכול לסיר שטוח ורחב להוסיף 4 כוסות מים מלח כף וחצי אבקת עוף כפית חוויג מרק כפית כמון לבשל על אש קטנה 45 דקות
בתאבון לכולם מרק בריא

איריס1
19/12/10 20:49

עוד מרק טעים ממטבחי
מרק אורז ערקאי
לקצוץ בצל בסיר עם מעט שמן לשחים להוסיף 4 שוקי עוף לטגן כשתי דקות להוסיף 2 עגבניות מרוסקות 4 כוסות מים וכוס אורז לתבל בפפריקה מתוקה מלח פלפל שחור כף רסק עגבניות כף אבקת עוף חצי כפית הל טחון מוסיף הרבה למרק לבשל על אש קטנה כשעה בתאבון

איריס1
19/12/10 20:50

נסו ותהנו

על פי מימצאי המחקר הבינלאומי שנערך בקמ"ג בראשותה של ד"ר איריס שי, פורסם ב-21.7.2008
פחמימות כגון לחם, תפוחי-אדמה ואורז אינן צריכות
להיות מרכיב מרכזי בצלחת. הייתי מוסיף גם מאש,
שהוא סוג של שעועית יבשה עתירת פחמימות.
כל אלה מתנחלים מעל ומתחת לחגורה ומסרבים לפנות התנחלות. יש חלופות בבלוג שלי
www.fatgetslim.com

מינרבה1
20/12/10 20:20

מש או מאש ולעיתים שעועית מאש (שם מדעי: Vigna radiata) הוא סוג קטנית המשמש למאכל, ונפוץ בעיקר במזרח הרחוק. שמות נוספים שבהם משתמשים הם אפונה סינית או שעועית מונג,
[עריכה] שימושים

המש נפוץ מאוד בסין, שם הוא משמש בעיקר להכנת נבטים, המוכרים כ"נבטים סיניים". בהודו, פולי מש מקולפים משמשים להכנת דהאל, תבשיל הודי מסורתי. המש משמש כחומר גלם בסוגי מאכלים רבים ושונים, בין השאר אפילו גלידות מש, הנפוצות בארצות המזרח הרחוק.
[עריכה] בריאות

לשעועית המש ערכים תזונתיים מצוינים, היא קלה לעיכול ומכילה המון סיבים תזונתיים, חלבונים ויטמינים ומינרלים כמו ברזל.
[עריכה] גידול

גידול טרופי (אף סוב-טרופי) גדל (בארץ ישראל) במהלך העונה החמה. זריעה באביב וגדילה בקיץ. יגדל בהצלחה בקרקע המכילה: חול, טין וחרסית.