מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
12 תגובות

מרק עוף עם ירקות דיאטטי:

מבשלים חתיכות עוף ,רצוי חלקים במכילים הרבה עצמות,(המוך של העצמות בבישול ממושך מפריש חמרים התורמים למערכת החיסון-צדקו הסבתות)מוסיפים מכל הבא ליד- חופן פטרוזיליה, שמיר,שורש פטרוזיליה,שורש סלרי, בצל גדול חתוך לקוביות, 3 שיני שום,גזר חתוך, קישואים חתוכים,דלעת/דלורית,בטטה. ממליחים,מוסיפים תבלינים לפי הטעם-פלפל,כורכום,וכד\'.מביאים להרתחה ומבשלים על אש קטנה מס. שעות.אפשר להגיש בצורה זו ,או לטחון-.יאממי.

בתיאבון.


תגובות

ד-ר-דינה-ראלט-PhD
מנהל קבוצה
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  
19/12/10 11:05

אני מחליפה את העוף בעדשים כתומות ויוצא נפלא :-)

גולן-נירה
19/12/10 11:21

גם אני עושה כך את מרק העדשים את הגזר לגרד על פומפיה גסה,ותמיד משתמשת בציר מרק עופ שהוכן קודם.
כי בעצמות יש גם שומן לא בריא

לד"ר אלישבע מילוא, ולידיעת כל חברי הקהילה, את הבטטות עתירות הפחמימות הגליתי מתפריטי לפני 20 שנה ואת הדלורית החלפתי בדלעת שרמת הפחמימות
שלה נמוכה יותר.

גולן-נירה
20/12/10 10:15

ןמה עם הסוכרים

לנירה גולן, לא זיהיתי תוספת סוכר במרק של ד"ר אלישבע. להוציא בטטה ודלורית, המרק מעולה ואהבתי אותו.

תודה סיגל. באמת גזר ובטטה מכילים סוכרים. היתרון בבטטה הינו הערך הגליקמי הגבוה שלה ולכן מומלצת . בכל מקרה אפשר גם בלי. דלעת גם היא מעולה ואני משתמשת הרבה פעמים בדלעת ככתום התורן.

ד"ר אלישבע היקרה, אין יותר קל מספירת פחמימות
דו-ספרתית. 60 גרם פחמימות ליום מתחזקים את משקלי 60 ק"ג יציב ובלתי משתנה, 20 שנה.
מי לידי יתקע שלא אשוב לעידן ההיפופוטמי שלי
אם אאמץ את המדד הגליקמי?
תכולת פחמימות ב-100 גרם בטטה 25.4 גרם.
תכולת פחמימות ב-100 גרם תפוחי-אדמה 18 גרם.
האנרגיה של מוצרים אלה משתחררת לגוף באופן
איטי וקבוע ואין כל ערובה שלא תתנחל מעל ומתחת
לחגורה.

מינרבה1
21/12/10 11:58

לדר' אלישבע מילא,

העיקר זה הרעיון /עיקרון, כל אחד ישנה לפי טעמו ולפי המצוי בביתו.
לא יתאכזב.

תודה. זה בד"כ מה שאני עושה.

מה שאינו מדיד אינו עמיד.

מינרבה1
21/12/10 15:18

בדרך כלל כל אחד יודע מה טוב בשבילו .

מינרבה1
27/09/12 19:37

זהרו משורש, בצל - יש בהם לא מעט פחמימות