מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

כורכום

4 תגובות


לרוקחת סימה שלום,



יש לי 2 שאלות בנדון:



1. האם ידועה אינטראקציה כלשהיא בין תוסף כורכום לבין התרופות טריטייס, מיקרופירין ודואודרט?



2. האם זה נכון שיש לכורכום תכונות אנטי-דלקתיות, אנטי-אוקסידנטיות, אנטי פיטרייתיות והורדת רמת הסוכר בדם (בין השאר), ואם כן, האם יש היגיון בנטילתו ע"י מי שיש לו, לדוגמה, רמת סוכר גבולית, או מי שיש לו מדי פעם פטרת בציפורן הבוהן?



בברכה,  אלי



תגובות

סימה-לבני
24/10/12 23:56

שלום רב,

תוספי תזונה כמו כורכום ואחרים נבדקים באופן שונה מתרופות.

במאגרי המידע שאני בודקת יש התייחסות כללית ביותר לאינטרקציות בין כורכום לתרופות ועיקרה היא שתתכן אינטרקציה עם תרופות שגורמות לדילול הדם ומניעת קרישה.

 

לגבי השימושים של הכורכום, מצאתי רמזים בתחומים שונים, שהם דומים למה שהזכרת בשאלתך.

לתקציר מאמר בנושא שימושים שונים של כורכום, מ 2007.

 

המידע לגבי הורדת סוכר בדם בא מתוך מאמר שפורסם  ב 2010 ומדווח על ניסוי בשבדיה. הניסוי כלל 14 איש, בריאים שבלעו 6 גרם כורכום ביום.

התוצאות חלשות  כמובן מבחינה סטטיסטית, והמסקנות של המאמר הן  (בתרגום חופשי) שבליעת 6 גרם כורכום ליום, מעלה את רמות האינסולין לאחר האכל,  אך לא משפיעות על רמת הסוכר בדם או במערכת העיכול אצל אנשים בריאים. התוצאות מצביעות על כך  שיתכן שלכורכום יש אפקט על הפרשת אינסולין.

 במונחים של "רפואה מבוססת ראיות" (Evidence Based Medicine) מדובר במידע שהביסוס  הראייתי שלו חלש .

יחד עם זאת, מאחר שמדובר בתוסף תזונה, אפשר לנסות.

המלצתי היא לעשות את הנסיון הזה כניסוי מבוקר,

לרשום ולעקוב אחרי רמות סוכר שלך בדם בזמן אפס ובמהלך תקופת הטיפול לפחות פעם בשבוע, או כמו שיציע הרופא.

כמובן לבדוק ולרשום רמות HA1C, בזמן אפס ולאחר שלושה חודשים.

לעדכן את הרופא שזוהי התכנית שלך, כדי שישקול הקטנת מינוני תרופות להורדת סוכר, אם אתה לוקח,  כדי שלא לסכן אותך אם הכורכום יעבוד בכל זאת.

ולפעול על פי המינונים שבמאמר הנדון או  מאמר אחר, כדי שתוכל להשוות את התוצאות שלך לתוצאות של קודמיך.

 

שיהיה בהצלחה,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

סימה-לבני
27/10/12 17:30

שלום רב,

 

בעברית פשוטה, המאמר רומז שאם רמות האינסולין המופרשות בגוף קטנות עם השנים, ואם הכורכום יודע להעלות אותן, אזי אולי יש לו עתיד בתור מוצר שמתאים לטיפול בחולים שהפרשת האינסולין שלהם פחתה עם השנים.

מאחר שבמאמר מדובר ב 14 חולים בלבד, קשה להסיק מסקנות רציניות ואופרטיביות ממנו, ולכן הצעתי לבצע את הנסוי בצורה מסודרת ועם הרופא שלך, כדי שלא לבזבז כסף לחינם, וכדי שלא לסכן את עצמך בתופעות לוואי של 6 גרם כורכום ליום, מבלי שהתועלת ברורה וחד משמעית.

 

זוהי הפילוסופיה שלי,

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

סימה-לבני
05/11/12 16:29

אלי שלום,

 

אכן שאלתך נפלה בין הכסאות, מתנצלת, אבל אני מיד מרימה אותה ועונה לך.

נקודה עדינה ורגישה היא היחס של רופאי משפחה לנושא  תוספי תזונה וצמחי המרפא.

לכן חשוב עוד יותר לנהל את הנסיון שלך בצורה הכי מסודרת שאתה יכול, ולהביא את הנתונים לרופא בשפה שהוא מבין.

אם אתה מבקש להבטיח שרמות הסוכר יהיו תקינות בתקופת הטיפול בכורכום, אזי כדאי שתבדוק רמות סוכר,  ואם אתה רוצה להיות בטוח שאתה לא פוגע בטיפול ביתר לחץ דם שלך, אזי תבדוק ותרשום את לחץ הדם שלך. בנוסף תנהל מעקב אחר הופעות חדשות של פטרת כדי לדעת אם זה עוזר.

אם תנהל מעקב מסודר פעם בשבוע, ותרשום תוצאות HA1C פעם אחת בהתחלה, ופעם אחת אחרי 3 חודשים, תוכל להסיק מסקנות בסוף התקופה.

 

ואם לא תוכל להסיק מסקנות בסוף התקופה, אזי יתכן שהמסקנה היא שצריך לנסות עוד שלושה חודשים ויתכן שהמסקנה היא שהטיפול מיותר...

 

לגבי המינון, אתה יכול לבחור להצמד להוראות היצרן או למידע שקבלת במחקר שצוטט למעלה,

בוודאי הבנת שאתה די לבד בסיפור הזה, 

עולם הרפואה מתבסס על תרופות שנבדקו בצורה מסודרת והוכחה יעילותן ובטיחותן על פי קריטריונים סטטיסטים מקובלים, ולצד העולם הזה מתקיים עולם אחר של תוספי תזונה וצמחי מרפא שמתנהל לפי תחושות בטן והמלצות של נטורופתים, חברים ושכנים.

 

אני יכולה להוסיף ולשתף אותך בפילוסופיה שלי, אם תרצה להמשיך לקרוא:

אם בעלי היה שואל אותי אם לקחת כורכום כדי למנוע את הסוכרת שלו, אם היה במצבך, הייתי ממליצה לו להתמקד בהורדת משקל והגברת פעילות ספורטיבית ולא להשתמש במוצרים פרמקולוגים, לא תוספי מזון , צמחי מרפא וגם לא תרופות ללא מרשם, עד שיהיה חייב.

 

מקווה שעזרתי,

בברכה,

 

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

 

 

סימה-לבני
11/11/12 22:15

שלום רב,

 

נראה לי שאתה מכיר את המוצר הרבה יותר טוב ממני.

למעלה ציינתי את האינטרקציות שמצאתי במקורותי, והן היו מתחום דילול הדם בלבד.

רשימת התרופות שמצאתי ב UPTODATE שיכולות לגרום לאינטרקציה, כוללת:

תכשירים נוגדי קרישה כולל קומדין, תכשירים שמורידים קולסטרון, נוגדי טסיות כמו פלביקס , clopidogrel, dipyridamole, ticlopidine

תכשירים שטוקסים לכבד, תכשירים שמכילים אספירין וNSAID ועוד.

 

לגבי תופעות לוואי:

ראיתי שברשימת תופעות הלוואי נכלל טעם מריר, ודלקת עורית שדווחה אצל עובדים שארזו כורכום.

יש אזהרות לגבי חולי אולקוס, וב UPTODATE ראיתי אזהרה שלא לקחת אותו ביחד עם אספירין, ותכשירים אחרים ממשפחת ה NSAID, כמו וולטרן, אטופן ואחרים.

 

מקווה שעזרתי מעט,

 

סימה

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il