מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2אייס דיאט ארומה
אייס דיאט ארומה
01/12/12 17:52
9 תגובות
האים מישהוא יודע להגיד לי אם אייס דיאט של ארומה מתאים לנו הסוכרתיים
שאלתי היום בסניף בירושלים ולא ידעו להגיד לי אם יש בזה סוכר או ממתיק מלאכותי
בתודה מראש
denur1
קודם כל טוב עשית שלא לקחת, מה שלא ברור עדיף להימנע, אייס טוב לחולי סכרת אפשר להכין בבית (לא מצאתי בשום בית קפה)
עם נוזל קוקוס (יש למוצר מספר שמות וכמה יצרנים, לא כולם באותה איכות) כ- 17% שומן, לטעמי הרבה יותר מוצלח מהאייס על בסיס גלידה.
ד"ר דינה ראלט PhD
הי דינור, האם אתה יכול לתת לנו מתכון?
אלה הר-נוי
הייתה כתבה בנושא בערוץ 10 לפני מס' שנים. דברים בטח השתנו מאז, אבל בריא זה בטוח לא...
denur1
ד"ר ראלט
זה מאד פשוט, מה שחשוב זה שנוזל הקוקוס יהיה מאיכות טובה, (בזמן האחרון אני קונה את המיובא ע"י וילי פוד , זה מה שיש בסופר שבו אני קונה ולדעתי הוא טוב מאד, יש גם אחרים טובים) האיכות חשובה היות והמוצר הטרוגני והשומן נפרד מהמים בקרור, ככל שהמוצר יותר טוב כך הוא פחות נפרד. ההכנה פשוטה מאד, מכינים בסיס הקפה , כל אחד לפי העדפותיו כמו שמכינים עם גלידה, את נוזל הקוקוס אפשר לשמור במקרר אבל רצוי לנער אותו מידי פעם כדי לשמור על המרקם האחיד בתוך הקופסה, ממש לפני שרוצים להכין את האייס (זו הבעיה הקטנה שצריך להתכונן מראש ולא ספונטני כמו גלידה) מכניסים את הנוזל קוקוס למקפיא לעשרים דקות עד חצי שעה ולאחר מכן מוסיפים אותו לקפה ומערבבים כמו שעושים עם גלידה. משך הזמן אני ויתרתי על החלק של המקפיא, מערבב את הנוזל מהמקרר עם הקפה מוסיף קרח קטוש מעט ממתיק מלאכותי ולטעמי זה מעדן. בחצי השני של הקופסה (בקופסה יש 400 מ"ל) אני מכין שוקו לילדים, הם מעדיפים זאת על כל מעדן חלב. או ששומר במקרר לפעם הבאה.
אפרת_זיו
זה דוחה
denur1
ליטל,
חכמינו כבר אמרו שעל טעם ועל ריח אין להיתווכח. לדעתי הם צדקו.
אפרת_זיו
אני מאד אוהבת אייס ארומה אבל לחלוטין לא מודעת למרכיביו או ערכו הקלורי..
denur1
אייס משקה מאד טעים עד כמה שאני זוכר, היום אני לא שותה. אותי מעניין יותר מה כמות הפחממות ופחות כמות הקלוריות. לפני כמה שנים היו שתי כתבות על אייס קפה, כמות הפחממות בדייט הייתה 7.5 גרם למאה מ"ל משקה ובשניה 10 גרם.
כוס אייס מכילה למעלה מ- 400 מ"ל היינו מעל 30 גרם פחממות במקרה הטוב, לדעתי ולניסיוני כמות גבוה מאד לצריכה בזמן קצר.
הכתבות
http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/623/078.html
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=570755
מקווה שהקישורים עובדים.
אפרת_זיו
תודה! מעניין מאד. לא היתה לי כלל מודעות (תוהה כמה משקל הוספתי לעצמי או לפחות לא איבדתי לאור צריכה מרובה של קפה קר במהלך הקיץ כולו...)