מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

סימה לבני
סימה לבני
רוקחת בכירה, מנהלת המרכז לייעוץ תרופתי אישי, מחברת הספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי". לבני עוסקת בהפצה והטמעה של מאגרי מידע תרופתיים בחברת "זיעור". בעברה, ניהלה את בתי המרקחת של בתי החולים "הלל יפה" ו"רמב"ם". סימה שמה לה למטרה לקדם את הרוקחים כיועצים ורוקחים קלינים כמומחים לתרופות, כחלק מהצוות הרפואי. היא נותנת הרצאות ברחבי הארץ לקידום הניהול העצמי של התרופות באמצעות איתור מוקדם של בעיות שנובעות מתרופות, והספר "לעשות סדר בתרופות ובתוספים - בעידן שבו המידע אינסופי" הינו באותו עניין.
ליאת נסים
ליאת נסים
רוקחת קלינית בקופ"ח מאוחדת תואר ראשון בביולוגיה תואר שני ברוקחות קלינית וניהול רגולטורי
רוקחים קליניים- אוני
רוקחים קליניים- אוני
כל המשיבים הינם רוקחים מוסמכים הלומדים בבית הספר לרוקחות של אוניברסיטת בן-גוריון, במסלול לתואר שני ייחודי לרוקחות קלינית קהילתית וניהול רגולטורי (MSc) של בית הספר לרוקחות באוניברסיטת בן גוריון. המענה ניתן על ידי רוקחים מוסמכים במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין "כמוני", לבית הספר לרוקחות שבאוניברסיטת בן גוריון וזאת כחלק מקורס ייעוץ רוקחי תרופתי מתקדם, המקנה בין היתר מיומנויות מעמיקות בייעוץ ותשאול רוקחי ובמתן מענה לבעיות הקשורות בטיפול התרופתי, את הקורס מרכזים ומנהלים פרופ' איל שורצברג וד"ר אורלי שמעוני. .
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה

אשלגן

1 תגובות


שלום! אני נוטלת במשך כ-5 שנים קייקסלאט כנגד אשלגן גבוה בגלל אי ספיקת כליות (1.7 קריאטנין), סכרת מאוזנת ולחץ דם מאוזן. האשלגן בדם מאוזן. (איזון בעזרת תרופות). ברצוני להפחית או להמנע מלקיחת הקייקסלט, אך חוששת שהאשלגן יעלה. האם יש לכם המצלות להורדת האשלגן ואיזון שלו בעזרת מזונות מומלצים? תודה



תגובות

סימה-לבני
20/02/13 0:04

שלום רב,

מילת המפתח שחוזרת בתאור המקרה שלך למעלה היא שאת מאוזנת. הסכרת מאוזנת ולחץ דם מאוזן וגם האשלגן בדם מאוזן.

לא הייתי מעיזה במצבך לעשות שינויים בטיפול התרופתי, וגם לא בדיאטה, אלא אם את מבצעת כל שינוי בפיקוח מלא של הרופא.

 

לגבי מזון :

1. חשוב לשתות מיים - את צריכה לוודא שאת שותה מספיק מיים,  המזון המומלץ ביותר שרבים שוכחים ממנוי עם הגיל המתקדם.

2. להמנע ממזון שמכיל רמות גבוהות של אשלגן. להלן רשימה חלקית שהוצאתי מתוך ה UPTODATE:

- דגנים כמו גרנולה, וחטיפי גרנולה, לחם מחיטה מלאה וסובין,

- משקאות קלים, משקאות ספורט, חלב סויה

- חמאת בוטנים, אגוזים שוקולד

- פרות כמו קיווי, בננות, אבוקדו, קוקוס, מלון, מנגו, תפוזים ומיץ תפוזים, פרפיה, רימונים, פרות יבשים כמו תמרים, תאנים, שזיפים וצימוקים.

-  ירקות כמו ברוקולי מבושל, כרוב, גזר, קולורבי, זיתים, פטריות מקופסא, תפוחי אדמה, חמוצים, תרד מבושל, עגבניות וקוקטיילים שמכילים מיץ ירקות.

-  מוצרי חלב, חמאה ויוגורט,

- חלבונים כמו סרדינים, סלמון ודגים אחרים, שעועית שחורה

- מרקים ללא מלח, וללא נתרן, מכילים בד"כ אשלגן.

- תחליפי מלח

3. להעדיף מזון שמכיל מעט אשלגן. להלן רשימה חלקית מאותו מקור (UPTODATE)

- דגנים - מזונות מחיטה לבנה,  לחם פסטה, אורז לבן.

- משקאות - קפה, פונץ מפרות

- מתוקים - עוגות לבנות, פשטידות ללא שוקולד או  ללא פרות רבי אשלגן, עוגיות ללא אגוזים או שוקולד.

- פרות כמו תפוחים, אפרסקים (משומרים), ענבים, תפוזי מנדרינות, אגסים, אננס, שזיפים ואבטיח - בכמות שתבטיח לא יותר מ 250מג אשלגן ליום.

-  ירקות כמו אספרגוס, שעועית ירוקה, כרוב מבושל, גזר מבושל, סלרי, מלפפונים, חצילים, פטריות טריות, בצל, פלפל ירוק, צנוניות, תרד טרי וזוקיני.

- חלבונים - עוף, הודו, טונה, ביצים, שקדים, קשיו, בוטנים לא מלוחים.

- דברי חלב כמו גבינה צהובה וקוטג'.

 

יש לשים לב שהרבה אשלגן נחשב כשבמנה יש יותר מ 250מג,

ומעט אשלגן נחשב כשבמנה יש פחות ב 250מג.

 

מקווה שעזרתי,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il