מנהלי קהילה

פרופ' דן טרנר
מנהל המרכז למחלות מעי דלקתיות בילדים והמכון לגסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, המרכז הרפואי שערי-צדק בירושלים.

ליהי גודני
דיאטנית קלינית ביחידה לחולים במחלות מעי דלקתיות ובמחלקות הכירורגיות, המרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי

פרופ׳ הנית ינאי
מנהלת המרכז למחלות מעי דלקתיות במרכז הרפואי רבין

פרופ' איריס דותן
מנהלת המערך לגסטרואנטרולוגיה, מרכז רפואי רבין
כמוניקרוהן וקוליטיס ליחה טורדנית
ליחה טורדנית
28/04/13 10:09
2 תגובות
חג השבועות מתקרב, אחד המנהגים בחג זה לצרוך מוצרי חלב... יחד עם אהבתי למוצרי חלב אני
ממשיך לסבול מליחה טורדנית. האם הפתרון לוותר על כל מוצרי החלב?
תודה
נעמי קידר
בחג השבועות לא כדאי לוותר על מוצרי החלב. ממליצה להימנע מחלב ניגר ולאכול מוצרי חלב כמו גבינות ויוגורט, אפשר לנסות מעיזים או באפאלו, להקפיד על כמויות לא גדולות ותמיד לאכול אותם כחלק מארוחה גדולה המכילה מזונות נוספים לא חלביים.
בהצלחה וחג שמח
iscon
בהמשך לתגובת נעמי, אחרי החג באמת רצוי לך להתנקות מליחה בעזרת הפחתה ניכרת של חלב ומוצרי חלב עד שתרגיש שהליחה פחתה מאוד.
דרך נוספת לניקוי ליחה היא בעזרת חליטה של קליפות קלמנטינה מיובשות, אין אותן בחנויות טבע ובפרמים, כל שנה אני מכינה לבד כלהלן:
בעונת הקלמנטינות בוחרים קלמנטינות (כתומות בלבד) רוחצים ומייבשים היטב לפני הקילוף. אני מכינה שקית מנייר מגבת שמה בה את קליפות הקלמנטינות ומניחה כשבוע או שבועיים עד שהקליפות קשות ויבשות, מאחסנת בצנצנת זכוכית במקום יבש (אפשר במגרת התבלינים או בארון מטבח).
לבריאות