מנהלי קהילה

ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700
לאתר שלי לחצו כאן

ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר

מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
- מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון.
- דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות
- קליניקה פרטית ברחובות
השכלה:
דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות.
BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית.
קורסים מקצועיים:
קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב.
NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO
מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX
קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד.
אתר-
https://marina791990.wixsite.com/website
פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks
אינסטגרם :
https://www.instagram.com/balanced.diabetes/
על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 דייסה שיבולת שועל
דייסה שיבולת שועל
04/10/13 13:42
10 תגובות
שלום
אוכל כל בוקר דייסת קוואקר מוכן ב3-4 כפות + כף סובין עם שליש כוס חלב וכוס וחצי מיים
להפתעתי הרבה הסוכר מזנק כשעה וחצי אחרי הארוחה במידה משמעותית מה הסיבה לכך
אני לוקח 2 כדורי זנואט 1 בלילה לפני השינה 1 אחרי ארוחת בוקר
בבוקר קם ברמות 110-130
לאחר הארוחה סוכר יותר מ200 יורד לאחר כשעתיים לאחר נטילת הכדור ל אזור 100-120
בתודה דורון
תגובות
כדאי לך לקרוא גם את זה
בתיה אלימלך
הי דורון ,
למרות ששיבולת שועל הינה דגן מלא ולא נראה כי יש כמות גדולה מאוד של פחמימות בארוחה זו, אני נתקלת באנשים רבים שערכי הסוכר אצלם עולים בעקבות אכילת דייסות. ייתכן והסיבה לכך היא הוספת החלב שמכיל לקטוז שזו הפחמימה שמצויה באופן טבעי בחלב. התאוריה שלי היא שמצב הצבירה הדייסתי עצמו הוא הגורם לעלייה בערכי הסוכר. כדאי לנסות ולהחליף את הדייסה ב1-2 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם גבינה או ממרח אחר ולראות האם יש שוני בתוצאות לאחר הארוחה. ובכלל אם ישנה ארוחה שאתה יודע בוודאות שמעלה לך משמעותית את ערכי הסוכר לאחריה, כדי לחשוב על שינוי הרכבה.
בהצלחה ומעניין לשמוע מה קרה.
בתיה אלימלך, דיאטנית קלינית.
שונרא
בתיה שלום
תודה על התגובה המהירה היום ניסיתי את הדייסה ללא חלב ללא הבדל משמעותי בתוצאה אנסה לשנות את התפריט לארוחת הבוקר ואמשיך במעקב
דורון
בתיה אלימלך
בשמחה :)
האם אתה רואה תוצאות כאלו גם לאחר ארוחות אחרות? צהריים, ערב?
שונרא
בדרך כלל אני אחרי ארוחת צהרים לא אלא אם כן אני חוטא בדברים לא בריאים במיוחד
דורון
denur1
מניסיוני כל אכילה של כמות פחממות מרוכזת כזו מעלה את הסוכר במהירות, קווקר הינו דגן וככל הדגניים עתיר בפחממות.
למרות הדעה המקובלת לא מצאתי הבדל של ממש בעליה המהירה של הסוכר בין קמח לבן לקמח מלא.
יתכן שהמלא שניסיתי אינו ממש מלא, ttp://www.mazon-izun.com/?p=9425
מכוון שזה המצב אני נמנע כמעט לחלוטין מדגניים.
חלב, יש כאלו שחלב מטיס להם את הסוכר למרות שנחשב לדל פחממות. כל אחד יכול לנסות לשתות חצי כוס חלב או לאכול 2 כפות גבינה
עד 5% ולראות את ההשפעה עליו.
כמות גבוהה של פחממות (מניסיוני אצלי מעל 20 גרם) בארוחה אחת מעלה את הסוכר לרמות לא רצויות, כל אחד צריך לבדוק ולדעת את ההשפעה עליו.
בכל מקרה רמת סוכר של 180 צריכה להיות רף עליון שאותו לא עוברים
אסף1
דייסת שיבולת שועל לסוכרתיים הינה מזון לא נכון, כפי שכתב denur1 , תכולת הפחמימות בה אסטרונומית והאינדקס הגליקמי שלו בקצה העליון של הסקאלה.
אני דוגל בגישה דלת פחמימות בתזונה שבתוכת דגנים ובטח ששיבולת שועל אינם חלק מהתפריט.
נhttp://www.eatwell.co.il/?CategoryID=222&ArticleID=595&sng=1
שונרא
שלום
אני אנסה לראות מה קורה בכמות קטנה יותר של קוואקר ( 2 כפות )
דורון
אסף1
היי שונרא, למען הניסוי - נסה לאכול ארוחת בוקר כזו - שתי ביצים , קשות או מטוגנות, ירקות, ותוספת של סרדינים/טונה או גבינה קשה. ללא לחם או תוספת אחרת. תבדוק כיצד יראו הערכים שלך לאחר ארוחה זו, אני מבטיח לך שסביב ה-100.
בתיה אלימלך
נכון שכאשר מצמצמים בצורה משמעותית את כמות הפחמימות בתפריט היומי, ניתן לראות הטבה בערכי הסוכר בדם. יחד עם זאת אין לשכוח שלפחמימות חשיבות גדולה בהרכב התפריט והן חיוניות לתפקוד תקין של המוח והלב. כמו כן במקרים רבים קשה להתמיד לאורך זמן עם דיאטות מאוד דלות בפחמימות והן גוררות "שבירה" של הדיאטה שמובילה בסופו של דבר להחמרה במצב. לכן הרעיון הוא למצוא את התפריט האישי שלי שהכי מתאים לי, ומשפיע בצורה הטובה ביותר על ערכי הסוכר שלי כמו כן שניתן לשמר לאורך זמן.
בתיה
denur1
אני לא מצאתי (למרות שחיפשתי) מחקר שמראה שתזונה דלת פחממות מסוכנת.
לגבי ההתמדה זה עיניין אישי, כל דיאטה לצורך הרזיה היא קשה והרוב לא עומדים בה.
התזונה דלת הפחממות מחוללת פלאים אצל סוכרתיים, ערכים מאוזנים ללא תרופות הינן טריגר מספיק בעבורי כדי להתמיד
בתזונה הזו. אני לא רופא אבל נראה לי שהנזק מתרופות (למעט מטפרומין) גדול מהנזק בצימצום הפחממות, אם בכלל קיים נזק
בצימצום פחממות.