מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2בוטנים זה לא שקדים

בוטנים זה לא שקדים

4 תגובות

מאמר מעניין של דויד מנדוזה המראה למה לסוכרתיים הבוטנים זה לא שקדים. בעוד שהשקדים מייטיבים עם הסוכרתי, הבוטנים שייכים לקבוצת הקטניות, מכילים כמויות ניכרות של פחמימות (40%) המעלות את רמות הסוכר בדם, שלא לדבר על הרבה לקטינים והרבה אומגה6 המתחרה באומגה3 המייטיב עימנו.


תגובות

אכן ישנה שונות בין כמות הפחמימות המצויה באגוזים השונים.

לדוגמא :

אגוזי מלך ב100 גרם כ 15 גרם פחמימה=מנת פחמימה

שקדים 75 גרם מכילים 15 גרם פחמימה

אגוזי לוז ל100 גרם מכילים 15 גרם פחמימה

קשיו ל 50 גרם מכילים 15 גרם פחמימה- פי שתיים מהאגוזים האחרים!

 

אז גם אגוזים לא כדאי לאכול "בלי הגבלה"...

בתיה

denur1
18/10/13 13:27

לא ברור לי מהיכן נילקח שבוטנים מכילים 40% פחממות, ממה שאני ראיתי באתרים שונים מדובר בין  22% - 15% .

בוטנים הם לא אגוזים, הם מזון במחלוקת כמו הרבה מזונות אחרים, אני אישית נמנע מהם,

אבל לגבי עליית הסוכר בדם הם דומים לשקדים (כמות קטנה של יחידות בודדות כמעט ולא מעלה את הסוכר בדם) ועדיפים על קשיו . 

כמו שקדים גם בבוטנים סיבים תזונתיים .

ראה את הפיסקה שכתב מנדוזה:

Take a look at the US Department of Agriculture’s National Nutrient Database, which is the gold standard of nutrient facts and is fortunately back online today now that the government shutdown has ended. When you exclude the water content in peanuts, they are 37 percent carbohydrate, 39 percent fat, and 24 percent protein

בכל מקרה כמו שאני חוזרת ואומרת, נסו ותראו מה מתרחש אצלכם, אני נהנת (=הסוכר לא משתולל) משקדים ולא מבוטנים...

denur1
18/10/13 23:39

פשוט לא יודע איך להיתיחס לזה, גם אם נוציא את תכולת המים מירקות אחוז הפחממות יעלה מאד.  אני חוזר, מבחינת עלית רמת הסוכר בוטנים ושקדים דומים מאד, כל אחד יכול לנסות לעצמו.