מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 לענין אכילת טונה

לענין אכילת טונה

4 תגובות


שלום רב,



נטורופתית המליצה לי לאכול טונה (הנמכרת בקופסת שימורים).



אשמח אם מישהו יאמר לי אם אכילת מזון בקופסאות שימורים מזיק לבריאות או לא.



שאלתי את ד''ר אולגה רז (בתוכנית הרדיו שלה) ולדבריה לא מצאה תימוכין לכך שטונה בשימורים מזיקה בצורה כל שהיא.

אבל אשמח לשמוע את ד''ר דינה ראלט, את הדיאטנית בתיה אלימלך וכל מי שיש לו מידע בנושא.



תודה מראש



נורית



תגובות

הבעיה עם טונה זה לא קופסאות השימורים אלא זיהום הכספית (מרקורי), המצטבר יותר בדגים גדולים (טונה הוא דג ענק) מאשר בדגי ים קטנים.

אין למשרד הבריאות הנחיות מדויקות בנושא פרט להערה שמצאתי -

רוב שימורי הטונה הנצרכת בישראל הינם מטונה בהירה בה ריכוז הכספית נמוך מאוד.

אבל יחד עם זה הנה ההמלצה להימנע לנשים בהריון:

לנשים בהריון - משרד הבריאות אינו ממליץ על אכילת  דגים גדולים כגון: כריש (Shark), מקרל גדול (King mackerel), טונה לבנה (טונה אלבקור) העלולים להכיל כספית ברמה גבוהה.

הי נורית,

בשל תהליך השימור, הטונה אכן מאבדת חלק מהמרכיבים התזונתיים והאומגה שלוש שהיא מכילה. כמו כן טונה המשומרת בשמן מכילה שומן צמחי לא מאוד איכותי וכמות גדולה של נתרן.

באופן כללי עדיף לצרוך מוצרים טריים וכמה שפחות משומרים ומומלחים. יחד עם זאת הטונה עצמה אם מסוננת מהשמן, נחשבת לחלבון יחסית רזה ואינה מכילה פחמימות כלל ולכן אינה מעלה את ערכי הסוכר כמעט לאחר אכילתה.

בתיה

מינרבה1
19/10/13 20:26

האם לא עדיף סלמון ?

תמיד עדיף לאכול דג טרי ולא משומר. הטונה בצורתה הטרייה גם היא כמו הסלמון מכילה אומגה שלוש.

ולכן ניתן לגוון.

בתיה