מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2 חלב דל לקטוז

חלב דל לקטוז

1 תגובות


האם כדאי לעבור לחלב דל לקטוז? האם זה יועיל לי באיזון הסוכרת?



ת ו ד ה.



תגובות

הי רינת,

 חלב דל לקטוז מכיל את כמעט אותה כמות הפחמימות כמו חלב רגיל של 3% שומן כ9.8 -9.2 גרם פחמימה לכוס של 200 מ"ל במקום 10 גרם בחלב רגיל (כשלושת רבעי מנה פחמימה).

הלקטוז הוא הפחמימה המצויה באופן טבעי במוצרי החלב וככל שמוצר החלב נוזלי יותר (כמו חלב, רויון,יוגורט, אשל,גיל וכדומה), כך הוא מכיל כמות גדולה יותר של פחמימה. לעומת גבינות וגבינות קשות כמו קוטג', בולגרית וגבינה צהובה המכילות בעיקר חלבון (ושומן).

חלק נכבד מהאוכלוסיה כיום רגישה ללקטוז ורגישות זו באה לידי ביטוי בקושי לפרק את הלקטוז ובספיגתו בצורה תקינה במעי ובשל כך גורם לתופעות לוואי במערכת העיכול כגון כאבי בטן, גזים וכדומה.

ההבדל אם כך בחלב דל לקטוז בהשוואה לחלב רגיל הוא שבו חלק נכבד מהלקטוז מפורק לסוכרים פשוטים יותר הנספגים בצורה קלה יותר במעי ובשל כך נמענות תופעות הלוואי הנגרמות מתת הספיגה.

ולכן- מבחינת אנשים הרגישים ללקטוז יש הבדל משמעותי בתופעות הלוואי אך מבחינת חולי הסוכרת שמקפידים על כמויות פחמימה אין הבדל!

 

באופן כללי הלקטוז היא פחמימה שנספגת מאוד מהר למחזור הדם ולכן לאחר שתיית כוס חלב מלאה תתכן עליה חדה בערכי הסוכר.

אם כך ההמלצה לחולי הסוכרת היא לא לשתות יותר מרבע כוס חלב בארוחה- לא משנה אם דל לקטוז או לא.

בתיה אלימלך, דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת.

www.be-light.co.il