מנהלי קהילה

ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.
מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים,
כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף!
לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך,
מה שאלתך ? :)
זיקו
מדובר בילד בן 13 ש סובל מגיל 4 ב מחלת אדיסון ובעקבות זה חוסר סידן עד עכשוו היה מטופל בסידן קלטרט מלפני חודשים רמת הסידן ירד שוב באופן קיצוני הוא מאושפז בשנידר והגוף שלו סופג רק את הסידן שמקבל דרך עירוי השאלה אם יש מחקרים חדשים בנושא ואם את יכולה לתת לנו כיוון בתודה
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך
אני מניחה שבדקו, אבל צריך לראות גם שלא חסר ויטמין D, ולראות גם PTH, כדי להעריך צורך בתוספת של ויטמין D שיגביר ספיגת סידן במעי. יש לראות גם הפרשת סידן בשתן. ישנן הפרעות שונות שגורמות לסידן נמוך, והטיפול בהתאם. בדיקות אלו נותנות כיוון.
אפריל20
גם אני סובלת ממחלת אדיסון. לצערי אין הרבה מומחים למחלה ויש לי כאבים בפרקי הידיים. אני גם אחרי טיפול ביוד בבלוטת התריס עקב יתר פעילות. השילוב של 2 מחלות אוטואימוניות מאד מקשה על מעקב וטיפול נכון. למי עלי לפנות על מנת לקבל יעוץ? רוצה לבדוק את הכאבים בפרקים ולקבל הסבר על תוצאות בדיקות הדם שלי.
ד"ר נעמי לוין יינה
שלום לך
המומחים בתחום שמטפלים במחלת אדיסון ובעיות בבלוטת התריס הם אנדוקרינולוגים. לגבי הכאבים בפרקים, ולאור הסיפור של המחלות האוטואימוניות, מציעה לך גם לפנות להערכה ובדיקה של ראומטולוג.
אפריל20
ד״ר נעמי,
תודה על תשובתך. קראתי באינטרנט שיש מרפאה מיוחדת לאבחון של בעיות פרקים וכי כדאי לאתר בעיות כאלה מוקדם ככל האפשר.
האם תוכלי למליץ לי על מרפאה כזו? האם אני צריכה הפנייה מרופא משפחה למרפאה זו?
ד"ר נעמי לוין יינה
כל מרפאה ראומטולוגית באזור המגורים תתאים. אפשר לברר עם רופא המשפחה מי הראומטולוג שעובד עם הקופה או לבקש להפנותך לאחת המרפאות בבית החולים הקרוב לאוזר מגוריך.