מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבLPa (Lipoprotein a)

LPa (Lipoprotein a)

14/05/14 5:58
2 תגובות

שלום בבדיקות הדם שלי יש תוצאה של : 50 LPa (Lipoprotein a) מה זה ?
ואך מורידים את זה ללא תרופות :-)
תודה .


תגובות

שלום רב, מדובר בבדיקה אשר אינה נמנית עם קו הבדיקות הראשוני לזיהוי הסיכון ללקות באירוע לבבי. חשוב להבין באיזה הקשר בוצעה הבדיקה שכן זו לא בדיקה שמתבצעת באופן שגרתי בניגוד לבדיקות כגון בדיקת ערכי השומני בדם (המכונה גם בדיקת כולסטרול). הסברה היא שייתכן וניתן בעזרת בדיקה זו לאתר אנשים אשר על ידי הבדיקות הרגילות לא היה מתגלה כי הינם בסיכון לאירוע לבבי (דוגמת אנשים ללא רקע משפחתי של מחלות לב וכלי דם, או רקע רפואי של יתר לחץ דם, עישון, סכרת, כולסטרול גבוה וכד') במקרים בהם ידוע כי ישנו סיכון מוגבר טרם ביצוע הבדיקה הבדיקה לא מוסיפה הרבה מעבר. על כן חשוב להבין באיזה הקשר נלקחה ומדוע.

בכל אופן תוצאה של 50 (מג/דל אני מניח שזה היחידות המסומנות) מעידה על סיכון מוגבר לחלואה לבבית. האם יש צורך בטיפול מיוחד לממצא זה? - התשובה לכך לא חד משמעית ותלויה גם בשאר גורמי הסיכון והרקע הרפואי והמשפחתי של המטופל הספציפי.

ככלל מומלץ תמיד על הקפדה על אורח חיים בריא ודיאטה מאוזנת ובריאה ועשירה בירקות , בשר עופות ודגים (ולא בשר אדום) ולמעוניינים מומלץ לפנות לדיאטנית על מנת שתתאים תפריט נאות. כמו כן ביצוע פעילות גופנית מתונה (דוגמת הליכה) של לפחות 5-6 פעמים בשבוע למשך 45-60 דקות כל פעם מורידה את הסיכון לאירועים לבבים.

לגבי המקרה הפרטי שאתה מציין המלצתי היא לפנות לרופא שהזמין את הבדיקה שכן הוא יידע מה הסיבה שבוצעה (מעבר לבדיקות הרגילות שאני מניח שביצעת) וידע בצורה הטובה ביותר כיצד לפרש את התוצאה והאם יש צורך בטיפול כלשהוא בנושא.

דני-דני
16/05/14 6:12

תודה על התשובה וההסבר המפורט ! עכשיו אני מבין שנשלחתי לבדיקה בגלל החשש לסכרת כי יש לי : HbA1C 6.5