מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
מורד שיראזי
מורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם. חברת הנהלת עמותת אומץ לב
כמונימחלות לבפרטי אשפוז בעקבות תלונות על כאבים בחזה.

פרטי אשפוז בעקבות תלונות על כאבים בחזה.

15/06/14 19:59
6 תגובות

שלום,
בדיוק חזרתי מאשפוז באסף הרופא אחרי שהייתי בחדר מיון והיו לי כאבים, לחץ, ורעידות בחזה עם הקרנה לגב יחד עם סחרחורות קשות.
בדיוק כשחזרתי מהאשפוז הביתה, הרגשתי התקף חזק מאוד של לחץ בחזה,רעידות, גלי חום, והרגשה שאני הולך למות.
מדי פעם תחושת דקירות במתניים ובבטן. יש לי טחול מוגדל, וAML בכיליה ימין. אשמח עם תעזרו לי להירגע עם תוצאות הבדיקות.
בחדר מיון:
אק"ג: סינוס 64 סדיר, מרווח PR בגבול העליון 200, QRS רחב 100.
מעבדה- נמצא ליאוקופניה עם 7.3 ניאוטרופילים.
LDH נמוך 227. אלבומן מעט גבוהה 50. טרופונין תקין פעמיים.
אק"ג אחר: קצב 64 סינוס, ציר תקין, ללא סימניה איסכמיה חריפה. QRS מוארך (100ms)
בבדיקת ארגומטריה שעשיתי לפני חודשיים, הכל יצא תקין.

במהלך האשפוז:
אק"ג ללא שינוי QRS, STT מעט מורחב אך בגבולות הנורמה.
טרופונין שלילי פעמיים.
אקו לב תקין לחלוטין.
בייעוץ קרדיולוג אין עדות לקרדיומיפטיה או הפרעת הולכה.

המליצו לי בכל זאת לעשות בדיקת הולטר אק"ג, ואני מודאג.
היה לי עכשיו התקף ממש ממש מפחיד שאני לא יודע אם הוא קשור למשהו גופני או שהוא התקף פאניקה כי זה ההתקף הכי חזק שהיה לי אי פעם. עם רעידות, סחרחורת, והרגשה שאני לא יכול לזוז.
אני לא יודע אם לחזור למיון עוד הפעם או לקבל את זה ככה ולא לעשות כלום.
האם בבדיקות שרשמתי, יש איזה משהו שיכול להעיד על הרעידות והסחרחורות האלה.

בעבר נטלתי ציפרלקס וקלונקס בגלל התקפי פאניקה, אבל הפעם אני באמת מוטרד ולא יודע. איך אני מבדיל בין התקף פאניקה לבין בעיה שצריך להתייחס אליה?

תודה רבה.


תגובות

שלום רב,

לפעמים קשה מאוד להבדיל בין התקפי חרדה ופניקה לבין הפרעות לבביות ואנו עומדים בדילמה הזו פעמים לא מעטות. לצערי קשה לי לענות על המקרה האישי שלך באופן עניני בהתכתבות. אני לא רואה משהו חריג בבדיקות שאתה מציין וייתכן מאוד שהמליצו על הולטר ואק"ג על מנת לראות שאכן אין שום בעיה נוספת ולא בכלל שמצאו משהו חריג אולם אומר זאת בהסתייגות שאין בידי את כל הנתונים ממקור ראשון.

יש צורך כי תפנה לרופא העוקב אחריך ותשב עימו ותפרט בפניו את כל התלונות והאירועים על מנת שיחליט האם יש צורך בברור נוסף ומהו.

שבוע טוב

ETGOHOME
21/06/14 1:29

תודה רבה. רציתי לשאול, תוצאת האקג: סינוס 64 סדיר, מרווח PR בגבול העליון 200, qrs רחב 100. זה אקג תקין? בנוסף מה המשמעות של ליאוקופניה עם 3.7 ניאוטרופילים וLDH נמוך 227. ואלבומין מעט גבוה 50. זה מעיד על משהו? תודה

שלום,

קשה לי לענות לשאלתך. שכן כאשר בודקים משמעות של בדיקות אק"ג, בדיקות מעבדה או כל בדיקה רפואית שהיא חשוב לדעת מה הסיבה בגינן נלקחו וכמו כן מהי הדינמיקה בין בדיקות קודמות לבדיקות הנוכחיות והאם היו שינויים משמעותיים שכן לפעמים גם כאשר התוצאה בתחום התקין היא יכולה להיות מטרידה וההפך הוא גם נכון גם כשהתוצאה בתחום הלא תקין היא יכולה לפעמים להיות בסדר ולא מטרידה.

האינטרנט הוא לא המקם לביצוע רפואה אישית אלא לייעוץ והכוונה כללית. רפואה אישית צאיכה להתבצע אל מול רופא המשפחה אשר הפנה אותך לבדיקות וזה צריך להיות מישהו אשר עליו אתה סומך שינהל את מצבך הרפואי, ישב איתך ויעבור על הבדיקות הללו כולל בדיקות קודמות על מנת וראות האם הן תקינות או לא.

מצטער שאיני יכול לעזור יותר, שיהיה שבוע טוב.

ETGOHOME
22/06/14 15:53

אוקיי, אני מבין ותודה על המענה. יחד עם זאת אני אשמח אם רק תענה לי על שאלה אחרונה בקשר לתוצאות הולטר לב שקיבלתי היום

ETGOHOME
22/06/14 15:55

Bradycardia: 7 longest 7 beats at +8:56 slowest 38 bpm at 17:56 dropped beats: 0 pauses: 0 Maximum heart rate: 100 bpm Mean heart rate: 62 bpm Minimum heart rate: 47 bpm QRS total: 89570 Paced beats: 0

ETGOHOME
22/06/14 15:57

האם אתה רואה כאן משהו חריג? פשוט יש זמן עד התור שלי עם קרדיולוג. אגב לא ציינתי, אני בן 23. כרגע אני פשוט בחרדה מהתוצאות.